Karaktärer - Gabby

Namn: Gabrielle Blake, men kallas för "Gabby", "boss" eller "Vampyren".
Ålder: 19 år
Utseende: Axellångt uppklippt rött hår, gröna ögon, naturligt blek
Kläder: Lite säckiga och trasiga byxor med två bälten i kors i svart över höfterna. Mörka gympaskor. Dubbla, lite trasiga linnen med tryck under en svart, lite läderaktig jacka som räcker till under bröstet på henne. Cykelhandskar (eller vad det nu heter) i svart.
Familj: En två år äldre bror vid namn Lei. Föräldrarna är döda.
Personlighet: Hård och har gärna kontroll. Lugn i de flesta situationer. Visar inga känslor. Under ytan är hon en varm och snäll människa, men det lyser bara igenom de få och korta stunder hon är själv tillsammans med sina fyra närmaste vänner
Bakgrund: Har alltid levt i slummen/ghettot. Hon bodde med sina föräldrar tills hon var tolv då de blev styckmördade framför ögonen på henne. Hennes bror var inte där då utan var på en form av utbildning. Efter att ha sett detta gick Gabby in i en form av "koma" eller dött tillstånd där hon som tolvåring själv mördade sina föräldrars mördare. Hon blev senare nedslagen och våldtagen av andra i hennes föräldrars mördares gäng. Kort efter detta hittades hon av den jämnåriga Venom som tog henne till sig. De bodde tillsammans 1,5 år innan Gabbys bror Lei kom hem igen. När han hittade dem anslöt han sig till dem. Vid denna tid blev Gabby våldtagen igen och pga det gravid. Någon vecka innan hon skulle födda blev hon dock attackerad och knivskadad i magen och kördes till sjukhus av Venom och Lei. Gabby klarade sig precis, men barnet gick inte att rädda. Pga detta har Gabby ett stort ärr över hela magen. Medan hon låg på sjukhuset fanns där en sjuksköterska som lärde henne en del om kroppen och dess funktioner, men framför allt hur man manipulerar nerver.
   Ungefär tre år senare hjälpte Gabby Oleg med ett problem och han anslöt sig också till dem. Vid denna tidpunkt hade Gabby redan börjat bygga upp ett rykte som några månader senare kulminerade i "kallblodig massmördare", fast ingen kunde vara riktigt säker på att det var hon. Pga hur mordplatserna och offren ser ut efteråt kallas hon även "Vampyren". I och med detta drog Gabby till sig Derek som anslöt sig till den lilla innersta cirkeln.
   Venom kallar Gabby för "Gabrielle", Oleg och Lei kallar henne för "boss" och Derek tilltalar henne aldrig med ett namn.
Gillar: Gabby har en otrolig förkärlek för jordgubbar.
Ogillar:  Sjukhus.
Styrka: Kan hantera många vapen, men främst av allt är hon intelligent och vet hur hon skall manövrera sig igenom sin värld. Hon är en duktig strateg.
Svaghet: Hon klarar inte av att vara i närheten av små barn på under 6
Dålig på: Kan inte laga mat över huvudtaget. All mat Gabby äter lagas av Oleg.


Jag vet att hon väl kan verka lite makaber, men Gabby och hennes lilla gäng är tillsammans med Panther mina allra käraste karaktärer. Jag har börjat skriva lite med dem, men har egentligen inte kommit så långt och det är heller inget riktigt seriöst. Det jag har skrivit är mest skrivet för att jag skall få ner en text med dem på papper. Jag behöver fortfarande utveckla Oleg och Derek lite, men de andra är faktiskt väldigt genomtänkta för att vara mina karaktärer. Jag har inte tröttnat på dem. Det är ett gott tecken.
   Tack Unkan på bc för rollspelet. det ligger till grund för utvecklingen av dessa karaktärer, även om det finns en del ganska stora skillnader mellan den "riktiga" Gabby och den i rollspelet. 

Imorgon kommer Venom upp här.
 
Oj, nu måste jag dra till skolan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0