I förskoleklass, har rast just nu. Väldigt...

I förskoleklass, har rast just nu. Väldigt fina och söta barn. Förskoleklass är bäst. <3 Längtar tills jag får vara gravid och ha egna söta barn. Det absolut bästa man kan få i livet. <3 Som sagt, Jag är magiskt glad igen. ;P


Mår bättre

Jag vill inte blir lärare. Och nu när jag har bestämt mig för det mår jag magisk bättre. :) Tänk att det ska krävas två veckor av depp för att komma fram till det. Så här i efterhand är det nästan komiskt, hehe. Men som jag skrev förut så verkar webbdesign roligt, eller något liknande. Och pappa har typ lyckats influera mig till att tycka att kommunikation verkar intressant. Hur gick det till?!

Just nu är jag inne på den här utbildningen som ges på distans av Högskolan Kristianstad --> Digital Design

Den börjar bara på höstterminer, så den har redan börjat för iår. Ungefär en månad sedan. Men pappa sa åt mig att ringa/maila och fråga om man ändå inte kan hoppa på utbildningen nu och plugga igen den första månaden på något sätt. Så jag har mailat. Sannolikheten att de säger ja är nog ~0%, haha. Men försöker man inte så vet man inte. :) Jag hoppas iaf.

Annars blir det nog att jag helt enkelt jobbar under hösten som jag gjort hitills. Kanske att jag försöker hitta något att göra på fritid eller så mer, men men. Hjälpa till mer i hemmet, haha. Det är faktiskt ganska roligt att tvätta (ja, jag är knäpp). Sen i vår får jag läsa lite fria kurser. Kanske Creative Writing in English på Stockholms Universitet blandat med någon grundkurs på distans i Webbdesign? Tycker jag låter bra iaf. Vill plugga igen. Något naturorienterat som jag tycker är intressant och som jag kan motivera mig själv till att klara av. Och inget kan ju vara värre än Teknisk Fysik på KTH, eller hur? ;)

Tips

Försök aldrig duscha en katt som inte vill själv. Var alltid två personer. Det GÅR att göra det själv, men det är INTE roligt. Haha. Testade det i tisdags. Inte smart. :P

Varning: Detta är skrivet mitt i natten

Jag vet inte vad jag ska göra. Hur jag ska kunna göra någonting åt det. Jag vet inte vad jag vill egentligen. Jag kan inte säga med säkerhet varför jag mår dåligt. Varför det varje dag inträffar något litet som gör att man ramlar över kanten igen ner i det allmänna mörkret. Jag känner mig ensam. Jag känner mig dum. Jag känner mig meningslös. Jag känner mig inte vuxen. Jag känner mig inte mogen. Jag känner mig inte som tjugo år gammal. Absolut ingenting verkar roligt. Jag vill inte bli nånting när jag blir stor. Förutom att aldrig bli stor.

Jo förresten, jag vill bli mamma. Det kan jag kanske tänka mig. Annars verkar allt bara vara jobbigt och tråkigt. Allt ger mig bara ångest. Jag vet inte vad jag vill eller kan bli. Jag är ju bara medel på allt.

Jag kanske kan bli webbdesigner iofs. Har jag inte tänkt på så mycket. Jag vet inte om jag kan bli programmerare direkt. Men det kanske skulle vara roligt att jobba med datorer och kod. Men jag vet inte om jag vill tillbaka till KTH. Då kommer jag säkert bara att må dåligt igen.

Jag känner mig ensam, isolerad och utanför. Som om jag står på den där öde, döda ön igen och alla andra seglar bort i nya, fina båtar och vet vart de är påväg. Men jag klarar inte ens av att binda ihop en flotte. Och sen blir alla bara arga över att jag inte klarar av det. Och över att jag är ledsen. Som om jag tycker det är kul att känna mig som en stor, värdelös idiot.

Jag vill inte jobba längre. Men jag ska tvinga mig själv. På fredag har jag inget val. Sen får jag väl sparka lite på mig själv och se hur det blir. Förhoppningsvis kan jag le mot barn och personal hela dagen. Åtminstone åt vetskapen om att jag slipper att mamma och pappa är arga/besvikna på mig. Slipper deras tjat lite till. Slipper känna mig som en otillräcklig besvikelse några dagar till. Jag klarar inte av att plugga. Jag klarar inte av att jobba. Jag klarar inte av att köra bil.

Jag försöker att inte klamra mig fast vid någon. Så jag inte är ivägen. Jag vill att mina vänner ska lyckas med sina studier och allt sitt. De har egna liv. De små låtsas-systrarna växer upp. Medan storasyster står kvar. Det finns ingen ork till något annat just nu.
___________________________________________________

Sen vet jag att jag sover alldeles för lite. Och det påverkar mitt humör oerhört. Speciellt såhär på kvällen. På förmiddagarna mår jag faktiskt relativt bra. Och på helgerna när hela familjen är hemma. Då är det ganska lugnt. Då känns det ändå ganska bra. Eller när jag får ett mail eller sms från faster eller farmor. Även om jag inte skriver så himla ofta till dem. Det är inte så bra.

Kanske är jag också duktig på att gräva ner mig i mitt eget mörker, att skapa min egna onda cirkel. Jag lixom förstärker min egen depression så att säga. Jag borde kanske egentligen tvinga mig själv till att göra saker när jag mår dåligt bara därför att. Jag brukade ha skolan att gå till (skola som i innan KTH), och där fanns ju alla människor som var viktiga, både vänner och lärare. Jag tror det hjälpte så mycket att ha skolan. Nu finns den inte längre. Nu måste jag ta hand om mig själv. Inte lätt när man är en ganska passiv människa.
____________________________________________________

Jag skriver det här mycket för att skriva av mig. Egentligen kan det mycket väl vara så att jag gör det värre än vad det är. Jag har en jättefin familj, både nära och längre bort. Jag bor i ett fint och tryggt område. Jag har en fantastisk pojkvän. Jag har fina och äkta vänner. Jag har lyckats komma in och gå på KTH. Jag har lyckats skaffa jobb själv, och det väldigt snabbt (det är ju faktiskt egentligen en bra sak). Jag har bra betyg från gymnasiet och bra poäng från högskoleprovet att söka in till något på. Jag har chansen att göra precis vad jag vill. Kanske är jag faktiskt ledsen för att jag inte vill bli lärare egentligen, men lixom "tvingar" mig själv till det just nu. Sen har jag nog en stor separationsångest som mamma sa från Mlölis och S.

Jag älskar faktiskt mina föräldrar väldigt mycket även om det kanske inte alltid låter som det.

Nu är det mitt i natten vilket betyder att alla mina känslor är en enda stor fet överdramatiserad storm just nu. Men det är min blogg. Det är skönt att kunna få ur sig sånt här till ingen speciell. Om jag slutar att omedvetet tvinga in mig själv i hörn och kommer ihåg att andas och sova kommer jag att klara mig. Jag säger inte att allt jag skrivit är rent påhitt och att jag egentligen mår bra, för det gör jag inte. Däremot mår jag nog inte såhär dåligt. Jag är kanske lite för bra på att skriva, så då låter det som jordens undergång varje gång jag bloggar ungefär.
___________________________________________________

Idag hände faktiskt en lite rolig grej. S hade punktering på sin bil (den är ju inte henens per say). Egentligen inet roligt alls, men själva punkteringen var helt klart bisarr. På insidan hade säcket spruckit ett helt varv runt i gummit. Och assistanskårens nisse fick knappt plats med sin bil i parkeringsgaraget. Och han hade en orange overall, som fysikerna på KTH (jag har fått min overall nu btw, efter att ha väntat i bara ett år!). Åh, det var faktiskt lite roligt. Bara för att allt var så bisarrt och lite Alice i Underlandet-varning. Och Emi är en vandrande godisaffär. Åh, min låtsas-systrar är ju bara för roliga.

Nu när jag skrivit av mig, och mamma sett lite och pratat lite med mig, så känns det bättre. Att bara få ur mig allt på bloggen hjälper. Jag bryr mig inte om att min blogg ibland förvandlas till typ terapi. Till någon nytta måste den ju vara. Och hjälper det så är det ju bara bra tycker jag. Den här gången har jag stängt in allt det dåliga inom mig under iaf en vecka. Jag brukar inte göra så. Det brukar inte gå. Och det var nog inte särskilt bra heller.

Jag mår kanske inte magiskt bra imorgon. Och jag kanske fortfarande måste sparka lite på mig själv inför fredag. Jag vill knappt gå ut med grannens hundar imorgon, haha. Jag kommer säkert inte göra något annorlunda och fantastiskt imorgon som bara plötsligt gör allt bättre. Jag kommer säkert vara ledsen imorgon också. Men det här kanske är ett steg i rätt riktning iaf. Jag ska titta på vad det finns för kurser och utbildningar i webbdesign imorgon iaf. Och kanske försöka fortsätta skriva på min nya story. Jag ska klä på mig, ta det lugnt och göra något. Det kan ju bara bli bättre tycker jag. Kanske kommer jag äntligen på vad problemet är. Vi får väl se. Nu ska jag i alla fall lägga mig och sova. Mitt rum ser ut som det alltid har gjort. Det är normalt och förändras inte. Det är skönt. :) Oj vad jag nog är trött egentligen.

Till farmor och faster: Jag klarar mig. Och jag längtar efter er.

Blogga över sms igen, haha. Det Var länge ...

Blogga över sms igen, haha. Det Var länge sedan. Dragonica har fått en superstor uppdatering så typ allt är nytt. Så sitter och spelar massa där nu. ;) Jobbade i fredags på förskola och i tisdags i en åk 2. Mådde inte helt bra, men hade ju lovat. Både bra och dåligt. Men tror Jag vill bli lågstadielärare iaf just nu. Fick idag ett jättefint kort från faster. Det Var en fantastisk överraskning och värmer. <3 Nu ska Jag bli påtvingad nya skor med mappa Och yngsta brorsan. :P


Inte bra

Jag mår inte jättebra, men det går. Orkar/vill inte jobba så mycket. Men känner mig tvingad, så då känns det ännu jobbigare. Det känns som folk tycker jag är löjlig som är ledsen. Då känns det inte heller bättre.

Just precis nu verkar alla jobb och utbildningar i världen hemska, jobbiga och tråkiga. Då känns inte framtiden och livet 100% bra. Finns säkert något för mig dock.

Alla verkar tro att jag lika vuxen på insidan som min ålder på utsidan. Det är så jobbigt, för det är jag INTE. Jag hatar att växa upp. Jag hinner aldrig ifatt mentalt. Jag tycker inte om stora förändringar. Eller snabba. Den här hösten handlar bara om "växa upp" och förändringar. Och för tillfället ingen framtid.
Och inte får/kan man vara ledsen utan att ha dåligt samvete för att man mår dåligt. Bådar gott.

Söndag - och regn

Vanlig dag. Spelat Dragonica (snart lvl 42 på min andra karaktär!) och hängt på DeviantArt och kollat på The Big Bang Theory (bäst <3). Kollat skal/skins till HTC Desire. Sorterat lite tvätt och duschat katten (stackarn). Och fantastisk middag! :D

Det började regna masa på kvällen också, så skrev en dikt om regn. Finns publicerad på min dA.

Lön

Har räknat lite på vad jag tror jag kommer få i lön från VRE, och då kommer jag ha råd att handla massa! :3
  • Harlequin böcker
  • Bröllopstidningar
  • Manga
  • Kanske en billigare ritplatta
  • Kanske nå böcker på SF-bokhandeln
  • Tågbiljetter till/från Gbg
  • Kanske biljetter till bröllopsmässan i januari här i Stockholm
  • Drakar
  • Gosedjur
  • Spel
  • Pokémon
  • Rit- och skrivblock
Nej, jag kommer faktiskt inte handla ALLT det här, mest bara de första sakerna. Jag har blivit bättre på att motstå impuls-shopping och försöker tänka "Är det värt pengarna? Kommer jag ANVÄNDA DET HÄR?". Men det är roligt att drömma lite.

Days gone past

I onsdags var det egentligen första orkesterrepititionen efter sommaren, men jag kunde inte komma! Det var fortbildning på VRE (och de verkar ha alla sina fortbildningar på onsdagar curse you...). Men den var bra. Fick prata med andra vikarier om deras erfarenheter och fundera på vad en bra ledare är har för egenskaper. Vi fick tänka på en bra ledare (riktig människa, annars vem som helst). Alla valde roligt nog lärare, haha. Jag valde min sv/eng lärare på högstadiet. :)

I torsdag var jag hemma hela dagen, förutom när jag gick ut med grannens hundar. Vi lyckades vara ute i den andra och sista superskuren, så det var blöta hundar sedan. Var ute i sammanlagt en timme. Annars var jag som sagt bara hemma.

Idag var jag på mitt sjunde jobb! Förskola, så det var superkul. En anna vikarie från VRE där också. Fick göra disken och plocka undan idag för första gången, och det gick ju åt helsicke kan jag ju säga. STällde smöret i frysen (WTH?!) och en smörkniv försvann typ i diskmaskinen. Gud så pinsamt och mupp. Hoppas halvt aldrig komma tillbaka dit igen... Men barnen var snälla och söta, och personalen trevlig egentligen.

Imorgon är det Friskis klockan tio, men på söndag kanske jag äntligen får sova ut en morgon (fick det igår med, men men). Så himla trött just nu. Ugh.

Intressant...

VRE ringde på morgonen och sa att en förskola som ligger typ supernära (behövde åka lite buss också , men iaf. Hade det inte regnat hade jag kunnat cykla lixom). Jag blev superglad för det och gav mig iväg. Jag hittade till och med och allt. När jag kom dit hade ingen kommit ännu, så då fick jag stå och gå runt lite och känna mig vilsen och bah jaha... Sen kom det någon personal som jag pratade med och släpte in mig. De verkade lite konfunderade dock och sa att de hade förväntat sig en annan. Men de behövde ju en vikarie fortfarande så. Kom in och hälsade på alla och pratade lite med dem och så. Efter en stund droppade det in några barn och sen satt jag och läste lite för några av dem. Fortfarande var alla lite förvånade över att det var jag och inte vikarien från igår som kom.

Sen vid nio så kom deras "riktiga" vikarie från igår. Och från VRE oxå! Tja, de kan ju inte ha två vikarier för en fröken, så jag fick åka hem igen. Det tycker jag inte var ett dugg konstigt och jag är absolut inet arg eller sur för det. Självklart ska de ha sin "ordinarie" vikarie som redan har varit där en gång och vet lite hur det är och så. En människa barnen kanske känner igen lite. Men hur kunde det bli så konstigt?!

Ringde till VRE när jag kom hem (efter jag hade skrivit fortsättning på min skräckhistoria) och de sa lixom Oj! Ja, men förskolan ringde till oss imorse. Hmmm... Något är fel. Men hon sa att jag ska få ersättning för att jag tagit mig dit och så. Och det tyckte fröknarna på dagiset också att jag skulle få. Hon på VRE ska ringa runt lite nu och luska i vad som hänt. Men skumt!

Ja ja, jag fick träffa lite smår barn igen. Skönt efter igår. Och chans att skriva och lite ledigt är väl egentligen aldrig fel. Och jag får ju typ lite betalt för det också, hehe...

Skräck

Kom på att jag ville skriva en skräck nu inför Halloween (som vi inte ens firar, men iaf). Råkade börja skriva nu när jag egentligen borde sova, hehe... Det är en "skiss", och jag har skrivit lixom mitten av den. Att man inet förstår någonting är därför helt naturligt eftersom början inte finns ännu (eller slutet, men men). För den som är intresserad är texten på engelska och finns här (min dA).

Trött

Jobbat idag. NO för 7:or och 8:or. Vet inet vad som hände, de var väl snäll aoch så. Men jag kände mig bara obekväm, visste inte hur jag skulle prata med dem eller vad jag skulle göra och mellan lektionerna ville jag bara börja gråta och åka hem. Men jag fullföljde dagen och ringde sedan till VRE och de var supersnälla och tog bort högstadiet från min profil. Aldrig mer. Gud vad skönt. Skolan låg intressant långt bort också. Gud vad långt bort de skickar en ibland. O__o

Annars fortsätter jag vara trött typ. Och prata med rolig människa på dA och funderar på att skriva massa olika saker. Hoppas det blir något.

Jacka tillbaka

Åkte och hämtade min jacka idag. Barnen kände igen mig och tyckte att jag inte skulle gå igen. <3 Jackan hängde där jag hängt den i fredags, så det var inga problem.

Annars har jag fått kontakt med en jättetrevlig människa över nätet. Över dA närmare bestämt. Vi diskuterar skriva typ. Han skriver med och tycker det jag skriver är bra. Känns så roligt att höra. <3 Och jag har blivit co-founder till hans nystartade grupp på dA, New-Words. Väldigt roligt faktiskt! Fast nu känner jag att jag har ansvaret att läsa allt som publiceras där och kommentera. Och jag som inte har så mycket tålamod med att läsa skrivna grejer över nätet. Men det ska nog gå! Finns ju spännande storys där ute. ^^

Helg

Igår hände inte så mycket, så jag glömde att blogga typ. Var på friskis på morgonen vid 10:00 med S. Gillade inte riktigt passet, men hon som hade idag ska inte ha lördagsmorgon under hösten verkade det som, så då kanske det blir bättre. Annars spelade jag mest igår och kollade på The Big Bang Theory och typ kände mig ensam på kvällen och hade tråkigt, haha. xD

Fortfarande trött efter ha jobbat i veckan. Och imorgon måste jag upp för att åka in till stan igen och se om jag kan få tillbaka min jacka...

Nu ska jag fortsätta läsa Illustrerad Vetenskap, sukta efter att köpa nya Harlequin-böcker och spela. :)

Fjärde jobbet

Idag blev det förskoleklass och inte förskola. Förskoleklass = sexårs/nollan. En skola i stan. Barnen där var så himla intelligenta och duktiga på allt (självklart lite stimmiga ibland), men annars ganska väluppfostrade och glada och så. Och lärarna där var också super. Det var helt otroligt roligt idag!!! <3 Det jag kommer ta med mig mest från idag, förutom teckningarna jag fått är:

"Charlotte! Charlotte! Titta vad jag kan!"

Bussen stannade precis utanför grindarna in i skolan, så det var inte svårt att hitta idag. ;P Fast jag tog en annan väg än de föreslog på VRE, haha. Kollade sl för att se karta och hittade mycket närmare och bättre än de sa. Och när bussen stannade så var det precis utanför, haha. Men glömde naturligtvis min jacka...

Morgon

Alltid lite pirrigt på morgonar på dagar man sagt att man kan jobba. Kommer de ringa? Vad blir det för jobb? Förskola eller skola? Vilken klass? Känner i magen just nu. Men jag blir åh andra sidan stressad av att inte ha koll, kontroll, överblick, ordning och relativt planerat (asså, jag kan ha lite stökigt, det är inte så, men var sak har sin plats, och i totalt kaos kan jag inte koncentrera mig). Brukar spela Dragonica tills de ringer, haha.

Har skrivit nu på morgonen också faktiskt. Vet inte hur bra det blev. Svårt att leva upp till Break away kanske, hehe. Men har försökt mig på tema nummer 7; Heaven. Får se vad folk tycker.

Med Fia

Åh, det var så kul hos Fia! Stannade längre än jag tänkt också och åt middag där och typ förstörde för pappa som hade gjort extra mat, hehe (fast nu finns det rester iofs). Jag blir så glad av att vara med Fia, och vi pratade typ konstant i nio timmar! Det blev aldrig typ konstig tystnad eller att vi inte visste vad vi skulle säga. Helt sjukt och härligt! Jag hoppas vi kan umgås mer och komma närmare varandra. <3 Tillsammans med S, Mlölis, Emi och J (och min familj, men ja ja) så är nog Fia en av de människor jag ser upp till mest och tycker om och gärna vill ha kvar i mitt liv (och blir lite avundsjuk om någon annan får umgås med henne, hehe. Det blir jag med de andra jag räknade upp också).

Nu måste jag skynda mig i säng. Ska ju jobba imorgon. Nästa vecka har jag också satt upp mig på tisdag, onsdag och fredag. Hoppas det blir förskola imorgon också! Är ju så lycklig där, hehe.

Har skrivit dikt på tema nummer 6 också; Break Away. Skrev i mobilen påväg till Fia först. Sen fick jag papper av henne så skrev av. Och hon tyckte den var bra. Blev så himla glad! <3

RSS 2.0