Et ipsa scientia potestas est

Jag vet att man på många skolor och arbetsplatser har halvdag på Valborgsmässoafton, men inte min skola inte. Inte för att jag klagar, jag gillar skolan. Och idag var en ganska så soft dag.

På latiner går vi nu igenom Roms historia, på engelskan var det Nationella Prov i speaking (jag hade med Andrea... men det gick väl bra antar jag) och på franskan var det hörförståelseprov. Jag förstod faktiskt mer än jag hade trott. Det var lite roligt.
   På matten typ räknade jag och flummade lite och snackade engelska samtidigt. Simultankapacitet ni vet. Men är ju kvinna. ;) (tycker dock fortfarande inte om min mattelärare för fem öre...)

Efter skolan så åkte jag till Täby Centrum för att träffa Emi (www.emiluvan.blogg.se) för att tillsammans åka och köpa biljetter till C:s dansshow. Emi praoar just nu på nått konditori i närheten av Täby C.
   Självklart var danslokalen där de säljer biljetterna stängd, så vi åkte tillbaka till Täby och gick runt lite där. Vi hade redan innan vi åkte varit inne på BR (de har en del läskiga grejjer där...), så vi gick in på Ur och Penn (de stängde sen innan jag hann köpa armband. Mojjs.) och sen in på Hemköp. Där fastnade vi.
   Seriöst. Det är jätteroligt att gå runt på måfå i en mataffär och tänka "Åh! Nej men, vad är det här?! Vad roligt!" eller "Vad i helvete är det här för äckel?!". Det där sista har jag till och med bildbevis på:



Usch så äckligt. Lakrits är ju inte ens gott från början...



Jag har bara en sak att säga: Varför?


Det slutade i varje fall med att vi köpte en 0,5 liters förpackning Ben and Jerry's glass, som vi sen åt upp tillsammans (vi bad om skedar i kassan). Jag lyckades dock avstå från att köpa haloumiost (jag lovar, det går knappt att motstå. Så gott! <3) och jag var deffinitivt överens med mig själv om att jag inte skulle köpa chips. Fast det är himla roligt att gå och titta på dem.



Förutom de stora härliga bitarna av övrigt (övrigt som i ätbara saker) som finns i glassen så tycker jag inte att Ben and Jerry's är så speciell, men det är i varje fall inte äckligt.


Annars var det mösspåtagning för alla studenter här i utkanten av Stockholm, så det var en hel del flummiga tonåringar i studentmössor ute. Det var minst 200 pers på nån äng nånstans, tillsammans med tre polisbilar. Haha, undrar vad dom hade hunnit göra vid halv fyra på eftermiddagen lixom. :P

Nu ska jag plugga och fira valborg genom att gå ner och kolla på brasa och fyverkerier snart. men först blir det middag (vi får se hur mycket jag orkar) och sen tänkte jag plugga matte och skriva en svensk insändare. Mysigt värre va? Ja juste, sakna Joakim ska jag oxå göra. <3


Et ipsa scientia potestas est = Kunskap är makt

Palla internethaveri + läxor

Precis när jag hade skrivit ett långt inlägg om gårdagen och skulle publicera det här på bloggen så la internet ner. Underbart. Älskar när det händer...

Idag har det varit kemi, matte, fysik och svenska. Matten är rätt soft just nu. Vår skumma mattelärare (som jag för övrigt inte tycker särskilt mycket om) har på nått sätt lyckats sacka i tempot fast samtidigt hålla planeringen. Vette fanken hur han lyckades med det...
   På svensklektionen hann jag skriva typ hela mallen till min insändare som skall lämnas in om två veckor, så på den läxfronten är det turligt nog lugnt.

Annars kommer hela fredag, lördag och söndag denna vecka gå åt till plugg. Jag ska gör Joakims fysikgrej (jag har nästan snott den mot hans vilja), skriva klart 2 labbrapporter (eller i varje fall 1,5) och plugga matte och fixa inför min slutuppgift i bild.
   Jag skrev om bilduppgiften igår, men jag pallar inte förklara den igen, så vi får ta det när jag väl börjar ordentligt på den.

Rondel i närheten av mitt hus. Gilalr den av någon anledning.

Det skulle typ vara orkesterövning mellan 17:30-20:00, men stråkarna fick sluta 19:00. Tja, en glad överaskning. Jag spelade faktiskt min fiolläxa när jag kom hem. Brukar glömma att öva fiol annars.

Nästa vecka blir väldigt soft för oss fyra som är kvar i klassen. De andra fem tjejerna ska till Holland i ett projekt som involverar hela Europa, och de ska representera Sverige (hoppas det går bra för dem), så vi som är kvar kommer typ ha nån extra håltimme lite varstans + några lite mera flummlektioner. Svenska och Historia går bort, så jag lär sluta väldigt tidigt både nästa onsdag och nästa fredag. Men jag antar att vi på onsdagen iaf kommer sitta kvar i skolan och plugga matte eller nått sånt.
   Vi som är kvar är jag, S och C (vi håller ihop mest och jobbar väldigt bra tillsammans angående skolarbeten och så. Mina bästa vänner i skolan/klassen) och Andrea... no offence, men guuuud vad vi kommer sitta fast med honom onsdag till fredag nästa vecka... (Jag hoppas han ränner efter killklassen och umgås med dem istället)

En måndag. Som så många gånger förut.

Ja. Idag har det alltså varit måndag. Ett mycket uppenbart faktum för alla, men jag väljer ändå att informera Sverige om detta (eller rättare sagt de som faktiskt läser min blogg, haha).

Imorse vart man ju lite trött (kolla, generalisering. Vilka känner sig träffade av internt skämt?), men jag försökte ändå i lugn och ro organisera mig lite och jag hann faktiskt läsa några sidor i "Assassin's Quest" av Robin Hobb. Den är faktiskt väldigt bra.

Grejjen med måndagar är att jag har både gympapåse, skor och fiol med mig till skolan. Resultat: Överfultl skåp. Men idag var jag lite smart och la gympapåsen i mitt gympaskåp först, så det var lite mer plats i mitt vanliga skåp idag, men tillräckligt med plats kan det aldrig finnas på en måndag.
   Jag har rensat papper ur några anteckningsblock idag. Det är alltid lika skönt när man kan bli av med en stor pappershög som man kan slänga till återvinning.

Jag vet att man ska vara öppen mot andra människor och vara förstående för att alla är olika, men till och med jag börjar allvarligt tröttna på Andrea. Jag vet inet om det är för att han är italienare, eller för att han är han, men gud vad han kan vara jobbig ibland. Det är lite som att han alltid ska ifrågasätta bara därför att, han ska alltid berätta hur man ska göra eller hur saker är, han ska helt randomly börja snacka om nått som inet har det minsta med sammanhanget eller lektionen att göra och han ska promt hålla på med allt och vara ivägen (det sista är säkert inte medvetet). Jag förstår att det börjar bli lite laddat när han är i närheten. De andra i klassen har ju rykt ihop lite med honom redan, och jag kan komma på mig själv med att vara lite tyst och kort emot honom. Han är visserligen snäll, men han kan bli alldeles för mycket.
   Jag längtar inte till att ha det muntliga nationella provet i engelska med honom på torsdag. No offence.

Men annars så har dagen väl varit bra. Inget speciellt lixom, men jag är glad ändå. :] Nu ska jag fixa födelsedagskort i publisher och vänta på att/om Joakim loggar in efter att ha sovit en stund nu på tidiga kvällen.

Översovning

Åkte ju till Claudia igår för att sova över som sagt. Det var verkligen jätteroligt! Vi typ satt och snackade och gick och handlade middag och sådär. Vi käkade pasta med ostsås och rotfrukter i ugn. Det var jättegott. Och jag stekte och käkade en hel haloumiost själv (nästan). SÅÅÅÅÅ gott!!! <3

Sen kollade vi på alla tre High School Musical-filmerna. Jag har sett ettan och tvåan ett antal gånger innan, men aldrig trean. Vi kollade extramtaerialet också. De filmerna är fortfarande riktigt bra och med bra musik. Jag tycker faktiskt det. Och Lucas Grabeel är ju bara så helt skön (spelar Ryan Evans, Sharpays tvillingbror).
 
Filmerna tog slut vid tio i tre, och då gick vi typ och la oss, så vi somnade vid typ tre. Sen vaknade jag i princip inte fören mamma ringde halv tolv. Jag har aldrig sovit så långt in på dagen i hela mitt liv. Hemma hos oss går det ju inte att sova längre än typ halv tio då det är en massa ljud här hela tiden (jag klagar inte, jag bara säger).
   Till frukost-lunch gjorde vi pannkakor. Utseendet blev väl lite sådär, men resultatet var gott. <3
 
När jag skulle åka hem kom ju förstås bussen inte, så fick vänta extra länge, men sen så.

Jag hatar 20 graders värme. Det är bara svettigt och klaustrofobiskt och ytterst jobbigt. Fy fan för varma sommardagar...


Jag sträckte typ framsida lår-musklerna på gympan i fredags också, så att gå, sätta sig ner och ställa sig upp är en pärs. Det gör helt enkelt ont.

Ikväll

Ikväll så ska jag sova över hos Claudia! <3 Det ska bli så himla roligt, för hon är verkligen en jättesnäll och mysig person. Och hon har lovat att spåna lite idéer med mig regarding my slutuppgift i bild. Hon är verkligen snäll.
   Annars ska vi kolla på alla High School Musical-filmerna ikväll. Min brorsa har 2 och 3, så de får jag (efter lite list och övertalning) låna, och så har Claudia fixat ettan. Jag har ju sett ettan och tvåan ett par gånger, men trean har jag aldrig sett. Men det gör mig inget att se om dem. Då kan jag sitta och sjunga med, haha.

Idag nu på morgonen var jag inne på gaiaonline.com och hittade en jättesnäll människa från Portugal, med bra engelska också. Hon är jättetrevlig. Jag är glad att jag hittade henne.

Oj, jag måste nog börja packa inför ikväll nu, och gå och duscha och äta frukost. Vi hörs.

Fredag

Basket på helplan med bara min klass (vi är åtta tjejer) plus våra två idrottslärare måste jag faktiskt erkänna var riktigt kul. Jag vågade lixom gå på och spela. Och jag gjorde ett ganska snyggt mål också. Inte för att skryta. ;)
   Fast jag råkade stuka en av mina kompisars finger. Eller, jag passade henne och hon tog emot lite fel så att fingret stukades. Hon säger åt mig att det inet är mitt fel, men jag kan inte hjälpa att jag känner skuldkänslor ändå. Men det blir nog bra.

Var hos polisen idag också och fixade ett nytt/förnyade passet. Jag är nästan 1,70m! 169,5 cm, men i alla fall. Det är väldigt nära, och på mitt pass står det 1,70m. <3

Nu ska jag bara sitta här vid datorn, gå igenom alla hemsidor som jag har bland favoriter, chatta med Joakim och lite halvseriöst göra svenskaläxan. Den är till på onsdag, så det är ingen större brådska. Jag har ju lämnat in den engelska kemirapporten idag, så en tung läxa har ju försvunnit. Och all matte hanns med igår, vilket känns väldigt skönt. Måste bara fundera ut mitt slutprojekt i bild, och skriva lite. <3 Jag ska skriva ner en egen påhittad legend. Det ska bli väldigt roligt faktiskt.

Oj, klockan är redan fem. Vad fort tiden går.

Uppdatering

Oj, ja, ingen har väl undgått att märka att min blogg inte uppdaterats på över en vecka. Men sen dess har det hänt saker. <3

Jag har äntligen fått mitt Telia Max 25 abonnemang med 5000 fria sms/månad. Dock verkar jag inte kunna vare sig ta emot eller skicka MMS. Väääldigt störigt faktiskt...

En grejj som jag tror att alla har listat vid det här laget, vare sig jag har sagt det rakt ut till dem eller inte, är att jag har en ny pojkvän, Joakim. <3 Han sååå (jodå, nu börjas det igen) underbar och fantastisk, och en väldigt snäll, förstående och respekterande människa. Jag vågar vara mig själv helt och hållet med honom, även om det bara har varit över telefon, sms och MSN än så länge. Han gör mig verkligen glad, även om jag håller mig själv uppe halva nätterna ibland.
   Älskar hans leende och skratt. Vem som helst kan bli förälskad i det. <3

Jag är nu klar med den engelska kemirapporten. I alla fall bestämmer jag mig för det nu. Den har legat i två månader, och dessutom har jag två till att skriva. Nu får den vara färdig helt enkelt.
   I svenska så ska vi skriva en insändare, eller rättare sagt en svarsinsändare. Den insändare jag från början tog med mig till skolan gillade jag inte speciellt, så jag ska skriva ett svar på S:s insändare. Det kommer bli väldigt roligt, för insändaren i sig är väldigt överdriven och dåligt grundad. Dessutom handlar den om religion/kristendom, och jag och S har olika perspektiv på det, så detta skall bli intressant.
   I bild är det nu slutuppgiften kvar. Om jag ska kunna få MVG/högt betyg gäller det att min slutuppgift är bra. Det innebär i sin tur att jag måste ha hjälp, för jag vet att jag på egen hand är ganska dålig på att tänka "outside the box" och komma på helt nya/egna idéer.

Annars har jag börjat skriva igen, tack vare Joakim (<3). Jag återupptäcker hela tiden glädjen i att kunna uttrycka sig i skrift, vilket till och med jag inser att jag är ganska bra på. Det är verkligen jätteroligt.

Sen har Emi startat en blogg nu också. Jag har inte varit inne på den ännu (tyvärr!), men jag är säker på att den är lika mysig som hon.

Ja, nej, det var väl allt for now. See ya around guys. 

Promenad

Jag är väldigt glad att jag har Astrid. Hon är min förankring i verkligheten. Jag är verkligen glad att jag tog en promenad med henne idag.

Hon fick mig att inse att det nog är så som jag har trott: Jag har aldrig älskat någon "på riktigt". No offence mot någon, men det tror jag inte att jag har. Jag har bara betett mig som vanligt. Det jag har gjort skulle jag göra för alla mina vänner.

Jag vet själv att jag har perioder då jag är obssessed med folk. Astrid valde att kalla dessa perioder för crushes, och kanske är det just det de är. Jag har haft flera crushes på mitt ex. Jag har haft flera Viktor-crushes. Jag har haft iaf en Teo-crush, och jag har en Joakim-crush just nu.
   No offence, jag älskar alla mina vänner från djupet av mitt hjärta. Men jag måste försöka ta lite avstånd nu, för när jag får för mycket av en människa så slår det om och jag blir anti istället. Jag vill inte riskera det, för jag vill inte såra någon.
   Med avstånd menar jag inte att jag ska sluta prata med någon. Bara att jag inte kan ha konversationer till klockan två på natten. Och att webcam:en inte kan vara på hela tiden.

Man bli ju helt klart nyfiken på hur "äkta" kärlek känns och vad som triggar det. Just nu är jag i varje fall helt enkelt rädd för en ny relation. Jag behöver tid att riktigt komma över det senaste. Jag måste vara säker på att jag inte är tillsammans med någon för att jag tycker synd om den människan, eller för att vara snäll. Det är inte sjysst mot den andra parten heller. Jag måste vara säker på att jag kan tänka klart och inte göra något förhastat som endast kommer att såra de inblandade. Jag vill gärna undvika onödigt lidande.

Jag behöver Astrid och skolan. De är två element som kan ta mig ner jorden. Man är tyvärr inte alltid medveten om vad man gör när man lever bland sina dagdrömmar. Just nu, coh för en tid framöver, behöver jag att bara ha vänner omkring mig. Jag måste erkänna att det finns saker kvar från mitt senaste förhållande som jag måste bearbeta och bli av med. Tills dess vill jag helst se mig själv som ostabil vad gäller "äkta" kärlek och förhållanden.

Men folk säger att kärlek är något som utvecklas. Kanske kan det göra det i mitt fall också. Men just nu är det för många olika känslor inom mig. Jag är förvirrad, jag kan inte tänka eller känna klart

No offence to anybody, because I really love all my friends from the bottom of my heart.

Förälskad?

Det verkar som att jag inte riktigt kan skilja på känslan av vänskaplig kärlek och "riktig" kärlek. Jag är till exempel inte säker på om jag älskat mitt ex, men han påstår att jag måste ha gjort det, men tanke på vissa handlingar jag utfört. Och kanske/antagligen har han rätt.

Innebär det att jag är kär "på riktigt" nu?

Jag hoppas nog på det, för han är underbar person. Fast jag vill känna efter först och försöka förstå mig själv.



Och jag ska inte känna mig skyldig jämtemot mitt ex. Det är slut, och även om vi är vänner så får jag göra och känna vad jag vill i mitt liv. Vi är inte ihop längre, så jag får göra vad jag vill. Måste komma ihåg detta.

Påskafton

Dagen började bra med Flyff och kort tele-samtal med Joakim.

Vid lunchen sms:ade plötsligt mitt ex och berättade att han var utanför mitt hus. Det slutade med att jag gick ut och vi pratade i 2h. Jag vet inte vad vi kom fram till, men jag antar att det blev bättre av det.

Nu har jag mer elle rmindre tröstätit chips (dock inte särskilt mycket) och kan inte koncentrera mig på Flyff längre, men jag antar att kvällen kommer blir bra.

Kram // Charlie


Grattis

Ett stort grattis till farmor som fyller år idag. Grattis! <3

Kram // Charlie

Väskor

Ja, jag erkänner. Jag älskar väskor. <3

För bara några år sedan lovade jag mig själv att aldrig ha eller köpa en handväska. Det var för vuxet och för kvinnligt för mig. En hel del väskor är fortfarande för kvinnliga för mig, men det finns en hel del fullkomligt (för att citera Alex i min klass) gorgeous väskor där ute. Som mina 13 stycken. <3



Den är blåare än den ser ut. Den hade jag iaf idag när jag var på stan med Nea. <3



Den här köpte jag idag. <3



Mina 13 väskor <3 (Björn Borg-väskan används i skolan, lol)


Ett stort tack och en stor kram till underbare Teo som alltid stöttar mig. <3 Och ett stort tack och en kram till Joakim som också fanns där på MSN hela natten till idag. <3

Faster kommer imorrn, längtar. <3

Kram // Charlie


Torsdag

Kan knappt tro att det redan är torsdag. Den här veckan har gått väldigt fort. Tyvärr har jag inte sovit så mycket och varit uppe längre än jag borde på kvällarna. Ikväll ska jag verkligen gå i tid.

Idag har jag och S haft studieteknik med Eva igen, det är så himla roligt! Fast jag verkade nog lagom oengagerad idag, men jag ser verkligen fram emot att ha det och längtar till onsdagen efter lovet när vi ska ha studieteknikmöte igen. :)

Idag blir det kort blogg, fast det är ju bättre än ingenting alls förstås, men jag ska iväg snart och spela fiolkonsert. Jag köpte en ny webcam i tisdags också, och den är faktiskt väldigt bra.

Kram // Charlie

RSS 2.0