Firad idag

Blev firad av familjen idag då de inte är hemma på min födelsedag (på torsdag). Fick massa fina saker! :D Bland annat 28 överstrykningspennor fördelade på fyra paket, haha. Skyller på att pappa har tråkigt. :P Fick även sällskapsspelet "Ticket to Ride: Nordic Countries". Älskar de spelen! Och det här var lite kul som de andra. <3 Bara synd att planen är mindre än normalt/har färre rutter än de andra spelen, så man kan bara vara max tre. Men, men. Fick även en orange (!!!) eltandborste, två böcker, The Sims 3: Nattliv och post-it lappar, även några av dem orange. Orange = fysiksektionens färg. ;) <3

Skulle egentligen åka och träffa Fia idag, men lyckades bli ledsen och vill inte riktigt åka och träffa henne när jag gråter lixom. Men hon var så snäll och gullig så och förstod. <3 Ska se till att detta inte händer nästa gång så vi verkligen får träffas någon gång.

J kommer hit imorgon!!! <3 Och han ska vara här hela tiden medan familjen är borta och skydda mig och göra mig sällskap tillsammans med katten. Snäll och söt han är. <3

Oj, vad mycket smilisar det blev nu. Brukar försöka undvika det normalt, haha.

Dagens höjdpunkt

  • Vi lyckas programmera oss fram till värdet -0.0000

Dvs, vi är naturar-skadade och har en dålig dag, samt att python och matlab är emot oss.

Kexchoklad blåbär

Jag och Mlölis testade detta igår på vägen hem från KTH. Eller, vi köpte den och drack varm choklad med grädde och marshmallows från Espresso House på vägen hem, men vi provade den igår. Vid tjugo över fyra.

Gud vad de har klämt in blåbärssmak! Nästan lite overkill i min smak. Jag kan gå med på blåbär i choklad normalt annars, men det här var lite mycket typ blåbärsextrakt eller vad de smaksätter med. Sen är jag väl inte direkt världens fan av kexchoklad allmänt, men iaf.

Den var dock inte så äcklig som reklamen ger sken av (tycker jag), så om jag skulle betygsätta den så skulle jag väl ge den typ 3,5 av fem eller så. Skulle nog inte köpa den själv.

Får väl se om Mlölis också skriver om den stora kexchoklad-upplevelsen på sin blogg. ;P

Konstiga drömmar

Det känns ju inte lite stört när man drömmer att man blir utskälld av någon som man knappt känner:s pappa (han ser säkert inte ut som i min dröm i vekrligheten, men iaf). Räkade sätta mig och äta vid deras pick-nick bord utomhus, fast han hade ställt en vimpel utan själva flaggan där, så typ skällde ut mig fast på ett lugnt, passivt aggressivt, vuxet, moget och extremely awekward sätt. Och han inleder allt detta med att säga "F är H:s bror" Lixom what? xD Observera att H går Teknisk Fysik med oss, men har typ aldrig pratat med honom...

Bilder

Jag vet att det inte är mycket bilder på min blogg (och jag uppdaterar ju inte fantastiskt mycket heller), men det är ju så jobbigt! Man ska komma ihåg att fota, sen ska man ha dator och sladd och lägga in bilderna på datorn, sen ska man dra upp internet, logga in på blogg.se och sen sitta och ladda upp varje bild. Tar ju typ en kvart eller nått! Totalt för lång tid när man inte riktigt pallar. :P

Goda nyheten är dock att det egentligen är mycket enklare att blogga och få upp bilder på lilla datorn som har nu. Dåliga är att jag inten pallar släpa runt på den eller använda den hemma hela tiden när jag har stora datorn, haha. :P Så bloggen får väl bli/vara som den är. Spännande saker jag skriver lixom.

Söndag

På söndag kommer J! <3 Och familjen åker iofs iväg till fjällen en vecka vilket är sjukt läskigt då detta är första gången jag inte har sportlov och alltså inte kan följa med. Finns ju monster i stora, tomma, mörka hus! Men älskling är iofs här, så det ska väl gå bra ändå. :) KOmmer dock oroa mig så sjukt mycket över att fixa middag varje dag i bra tid och sådär, haha.

Men nu måste jag skynda mig till skolan. O: D: Min iPod kommer säkert dö på vägen någonstans på väg dit eller hem, haha.

Har en nedladdning av nytt MMOPRG (Massive Multiplayer Online RolePlaying Game) på gång. Typ 3GB, och just nu ligger den på minus! Haha! Typ ca. 7h kvar, så den får stå på eller nått. Datorn har redan varit på hela natten med en virusgenomsökning. :P

Trassel

Såg Disney filmen Trassel nu för bara en stund sen. Riktigt bra! Väldigt rolig, inte överdriven och med lite skämt för äldre. Otroligt bra allt som allt! <3

Harlequin

Idag låg mina fem Harlequin-böcker och väntade på mig när jag kom hem! Nu blir sträckläsning av äcklig, helt stört dåligt skriven, underbar romantik. <3

Fick och hämtade äntligen ut mitt paket från Bluebox.com igår också (glömde ju förstås att göra det i förrgår, suck). Sakerna var lite annorlunda mot vad jag förväntat mig, men bra ändå. Nu ser jag hur sjukt mycket armband jag har.

Annars är jag helt dum i huvudet och knäpp gentemot J igen. Jag förstår inte varför jag ska vara så fucked up känslig och störd med och mot honom och göra allting så svårt och konstigt. Det är så otroligt jobbigt och herre gud vad jag hatar det...

Alla Hjärtans Dag

Har varit en ganska bra dag trots allt. :) Två bra föreläsningar, fått hemgjorde praliner av Emi (supergoda!) och kollat i en massa affärer längst Drottninggatan utan att hitta någonting alls av intresse. Speciellt i bältes-väg. Hur kan det vara så svårt att tillverka snygga bälten i färg?

Studier

Nu jädrar ska jag och Mlölis plugga idag. Yes! Får arbeta fram lite plugg-schema också tror jag, men det blir bra. :D

Ingen tid

Har kollat upp schemat för resten av våren nu och skrivit in det i min skolkalender. Det finns ingen tid kvar inför någonting! PANIK!!! Vi måste lägga upp pluggschema och störplugga allt nu!!!

Annars ska jag bort till sysslingar på mammas sida ikväll. Shoppade även igår från Bluebox. Borde få sakerna på tisdag eller onsdag (typ 5-10 gånger snabbare leverans än Harlequin, haha).

Batteri-fri teknik (physicsworld.com)

Vägen till möjlig batteri-fri teknik är banad av forskare vid Virginia Commonwealth University. De har kommit på ett sätt att lagra och distribuera information som kräver nästan ingen energi alls.

En vanlig modern dator idag lagrar information magnetiskt på en hård disk i form av binär kod, ettor och nollor. Dessa två lägen svarar mot att magnetismen/magnetfältet på en liten del av hård disken är riktat "uppåt" eller "neråt" (så kallade bits). Dessa avläser sedan datorn med hjälp av en laser. När information skall lagras används energi för att "flippa" magnetismen "uppåt" eller "neråt" så att rätt kombination av ettor och nollor sparas, och därigenom informationen. Detta kräver så pass mycket energi att ett batteri är nädvändigt, eller konstant ström från ett vägguttag.

I den nya tekniken (forskarlaget jobbar på att skapa riktiga apparater som använder sig av tekniken) använder man magneter i nanostorlek som bits. Det fantastiska här är att man inte använder t.ex. ett magnetfält för att flippa bitsen (vilket kräver mycket energi) utan istället elektroner som har blivit "filtrerade" eller polariserade (så att den egenskap som kallas "spin" hos dem blir samma för alla) för att flippa bitsen. Detta kräver inget yttre magnetfält och därigenom inte heller mycket energi.

Dessa elektroner kan fås från ett så kallat piezomaterial (exakt hur vet jag inte, SÅ insatt är jag inte, haha). Det speciella med detta material är att det sänder ut svaga spänningar när det sträcks ut eller trycks ihop. Det alstrar alltså elektricitet (iaf spänning) när det "rör sig", och dessa är tillräckliga för att flippa bitsen.

Det innebär teoretiskt att om man kan böja/röra på tekniken/prylen med detta system så behöver man inget batteri för att det skall fungera. Detta kanske aldrig kommer slå igenom i mobiltelefoner och datorer, men däremot i implantat i hjärnan eller hjärtat för medicinskt bruk. Jag kan tänka mig att t.ex. en pacemaker med detta skulle vfungera och dessutom vara fantastiskt. Någonting i kroppen rör sig hela tiden, och vi människor rör ju ändå på oss hela tiden (även i sömnen) så om det skulle gå skulle det innebära att man kanske kunde förlänga livet på en pacemaker till längre än 10 år (detta kan vara felaktigt, men det är den siffra jag tycker mig komma ihåg) då man inte behöver byta batteri. Det kanske även kan dra ner priset på den. Implantat i hjärnan skulle definitivt vinna på detta också då man inte behöver försöka operera in ett batteri på något sätt också.

Jag har bara läst en artikel om detta på physicsworld.com och inte forskat ytterligare i det, därför kan det finnas luckor i informationen, men jag tyckte det var intressant och har därför försökt förklara det på ett mer lättfattligt sätt. :)

Artikeln hittar ni här.

Snö

Snö i all ära, men 3dm på en natt?! Tur att tunnelbanan funkar även om inga bussar går här i Stockholm, annars hade man missat mekanikövning och programering! Fast det är fortfarande roligt att sl inte verkar tro att vi bor i Sverige, samt att folk mgår runt i gymnastikskor. Det snöar ibland i det här landet någon?

Fantastisk, underbar dag <3

Idag har varit en fantastisk och underbar dag! Det kanske inte kommer låta som att idag har varit så speciell, men poängen är att dagen har flutit på och att jag har haft roligt. <3

Det började med att jag ju köpte dataväska igår, och bara det gjorde att jag var glad och att allt kändes bra imorse när jag hade med datorn till skolan. En riktig datorväska är guld värt! Sen på tunnelbanan hände väl inte så mycket (kommer bara ihåg att vi satt på "fel" sida, haha). Men sen!

Jag och Mlölis var nämligen i skolan klockan åtta fast vi inte "behövt" för att programmera ifatt med extrauppgifter och så. Och vet ni vad?! På de två timmarna spikade vi typ alla uppgiftera kändes det som, det bara flöt på! Visst, det kanske bara var två uppgifter, men vi hann klart dem och de funkade! Gud vad härligt och skönt det var! Sen var vi även i exakt samma byggnad och faktskt exakt samma klassrum hela dagen, vilket var jätteskönt det med.

Första lektionen vid 10:00 var det övning i diff.int. (matematik, haha). Första timmen gick vår övningsassistent (som är the best ever!) igenom tal som handlade om att räkna med gradient och riktningsderivata (har med grafer och kurvor att göra). Typ skrev av och fattade lagom mycket/inte allt för mycket. Men, men. Vid 11:00 var det sen den fruktade KS:en i diff.int., som jag faktiskt inte alls bävade för denna gång! Och vet ni vad? Jag svarade på allt och är säker på mina svar och det bara flöt på! (och jag hann klottra ett öga på baksidan av pappret, haha. Så går det när man har för mycket tid.)

På lunchen fyllde jag i en undersökning från M3Panelen (tjänar poäng som man kan köpa saker för på deras hensida sen. De byter ut varor rätt ofta faktiskt, så det är nice. Inte hittat något riktigt bra ännu, men det ska nog gå) och drog upp datorn igen. Och på något sätt började jag fönstershoppa, haha. Oj vad mycket pengar jag skulle kunna bränna, haha. Fast när jag tänker efter i slutändan brukar det mesta falla bort. Vill ju bara köpa saker som jag verkligen kommer att tycka om, så att det är värt det.

Jag och Mlölis pratade även Alla Hjärtans Dag och pojkvänner och blommor och kollade upp vad olika blommor och sådant betyder. Mlölis lyckades även på skämt pricka in att Stoffe skulle ge henne en orkidé på Alla Hjärtans Dag vilket är en blmma som av någon anledning symboliserar otrohet (insåg vi sedan), vilket fick oss att fullkomligt gapflabba vilket var helt underbart! <3 Dessutom var J gullig och sa något om present på Alla Hjärtans Dag, vilket ger mig dåligt samvete eftersom jag inte har något. Får se om jag kommer på något eller så. Bara tre dagar kvar!!! PANIK!!!

Sedan var det dataövning som man typ förstod (fortsatte fönstershoppa lite diskret) och när dagen sen var slut vid 15:00 gick vi ut och satte oss och programmerade i en timme till. Vi fixade den jättejobbiga extrauppgiften! Bara pluttelite kvar innan programmet funkar felfritt. Så underbart! Vi har chans att få B i data! (eller iaf på labb-delen, haha).

Har även nu lagat middag när jag kom hem (kassler med ris i ugn med bearnaise-sås på) och fönstershoppat lite till. Har kommit fram till att det inte finns snygga skärp någonstans! Men jag har iaf hittat en superläcker väska. Finns typ inga snygga väskor någonstans heller! Men tack vare Foki hittade jag Juicy Couture och den här supersnygga väskan. <3 Om jag köper den blir den min elfte handväska, eller sextonde väska allt som allt. ;) Har även hittat ett passande halsband till mig på chique.se, haha. Fler väskor åt folket. <3

Shopping

Shopaholic har jag inte råd att vara, men jag har väl tendenser till det, haha. Speciellt nu när man får typ dubbelt så mycket pengar varje månad utan några direkt förhöjda levnadskostnader. :P


Igår åkte jag in till SF-bokhandeln efter skolan och fick tag på fortsättningen till en bok jag fick av S på min födelsedag och fjärde pocketen i manga-serien "Kuroshitsuji". Min absoluta favvo, älskar den! <3


Idag gick jag in på Åhléns. Det slutar alltid med att jag handlar där, haha. Dessa jättesöta rosetter hittade jag på barnavdelningen, sista paret!




Skitdålig bild, men ni ser vad det är. Jag kan inte gå in på Åhléns utan att komma ut med ett spel, även om det var nära den här gången. Dock funkar det inte, haha. Typ startar upp i en sekund och stänger sedan ner sig själv, utan att det syns att det händer något förutom i aktivitetshanteraren. It sucks.




Köpte inte bara "onödiga" saker, utan även en data-väska till min kära Asus. <3 (Observera att märket på väskan är "Epic") (och den är orange, jag lovar :P)




Sen gick och kollade på Kicks, Lindex och H&M oxå, och hittade detta på H&M. Orange ftw! <3
(Egentligen har jag ju typ fobi för ringar, helt sjukt att jag köpte några. Tänk om jag börjar använda de!)

Pratat om inredning typ

Idag har jag och Milla (bland annat) snackat om att det vore så himla skönt att ha en massa garderobsutrymme, speciellt ett helt rum som garderob! Det kommer kanske aldrig att hända, men drömma kan man ju. ;) Och jag skulle få plats med alla mina 15 väskor snyggt, haha.

Vi snackade även om att hörnsoffa med ryggstöd i hörnet är mysigt. Sådär så man verkligen kan gosa in sig där. Men mest diskuterade vi att det är så sjukt irriterande med folk som inte ställer tillbaka saker på sin rätta plats! Speciellt i kylskåpet! Om smöret inte står på sin rätta plats, hur ska man då veta att man har smör hemma??? Omöjligt!

Som tur är är J en sådan som ställer tillbaka allt på sin rätta plats, så det kanske inte blir så jobbigt för oss att bo ihop i framtiden trots allt. ;) <3

Måndag

Såg Sherlock igår. <3 Första avsnittet var typ tusen gånger bättre, men gårdagens avsnitt var ju ändå fortfarande bra. Kanske dock inte kommer att kolla på det flera gånger på nätet som jag gjorde med det första avsnittet. :)

Har idag fått mail från Harlequin.se om att min leverans är påväg typ. De säger att det kommer ta 10-15 arbetsdagar! Jag trodde inte så lång levernastid inom Sverige fanns! Men, men, jag får de ju iaf, och det är ingen större brådska, så det gör inte så mycket. :)

Annars snackar jag med KTH om att delresultat från kurser inte syns på "Mina sidor" vilket det gör för alla andra. Mycket skumt. Dessutom kommer jag nog aldrig få min overall, haha.

Big Fish Games

Ja, jag är typ lite kär/addicted to den sidan. Men de har så himla bra och roliga spel! Och relativt billiga också. Kan inte låta bli att köpa, speciellt när de har reor och extrapris och rabattkoder och sådär. <3 Hehe...

Big Fish Games

Lördag

Ja, har försökt förändra bloggen lite. Inte gjort så mycket kanske, men ändrat lite färger i vart fall, haha. Ska jag göra någon riktigt stor förändring måste det ju dock kanske hända med bannern, haha.

Pluggar annars idag, vilket innebär att jag läser i diff.int.-boken och stryker över saker (hann inte allt igår, men snart klar). Om jag hinner går jag vidare till mekaniken sen typ, men jag tror inte det kommer hända idag ändå. Emi kommer hit snart också och ska lämna tillbaka Nana 5 och 6 samt få lite grejer från min bf som ligger på min externa hårddisk, och så ska vi prata Sherlock Holmes! <3 Sen vid fem ska vi iväg på födelsedagsmiddag till Mlölis. Fast kanske skulle slå in hennes present först, hehe.

Sherlock Holmes

Jag har alltid älskat Sherlock Holmes sen jag fick tag på en samlingsvolym med alla noveller om honom av sir Arthur Conan Ignatius Doyle. Men jag har i princip undvikit TV-serier och filmer om Sherlock Holmes. Men jag måste säga att senaste filmen var bra, även om Holmes var väldigt "normal/männsklig" så som jag kommer ihåg. Men den nya BBC-serien Sherlock som går på ettan just nu (söndagar kl. 21:00) i tre delar (varje del ca. 1,5h) är helt fantastiskt bra! Perfekta skådespelare, underbart spelat och vacker engelsk engelska. Nu är jag officiellt kär i Sherlock Holmes. <3 Benedict Cumberbatch är helt perfekt i rollen som den fantastiske Sherlock Holmes, och Martin Freeman passar faktiskt som Dr. John Watson. Mycroft (Sherlocks bror) vet jag inte om han är så bra, det skulle väl vara det enda att klaga på. Det här slår The Mentalist helt klart. Har haft mitt första fan girl-moment över den här Sherlock Holmes! <3



Älskade Sherlock Holmes and Dr. John Watson! <3

Pengar

Idag har jag äntligen fått tillbaka mina pengar från cdon.com! Nu ska de bara få in NIntendo DS Turquoise som är tillfälligt slut... Är inte livet underbart? :P

Harlequin

Jag kan inte hjälpa det, jag älskar att läsa dem! <3 Visst, det är ytlig, lågt stående litteratur med en del fel i översättningen och så, men de är romantiska och spännande och lättlästa. <3 Och man kan köpa dem över nätet! Ska se om jag inte kan klicka hem fem stycken nu. ;) Jag skyller på att jag är fisk, vilket jag älskar att vara. <3

Plugg

Så. Nu ska jag se till att börja plugga själv hemma också. Kommer nog att behövas, och det skadar ju aldrig att repetera en gång extra. ;P  Ska läsa och stryka över saker med markeringspenna i diff.int.-boken och mekanik-boken idag iaf, och kanske kolla lite på gamla diff.int.-KS:ar och framtida datalabbar. Får väl se hur det går och hur mycket jag hinner och sådär. :)

Herre gud! <3

Hur underbart är det inte att få höra helt spontant från sin pojkvän att man ska få fotmassage minst en gång i veckan i framtiden?! <3 Spelar ingen roll hur länge eller kort det håller, poängen är att han säger det och menar det och att det kom helt spontant! Jag har inte ens gjort eller sagt något eller nånting! DÅ har man en supergullig och perfekt pojkvän som älskar en. <3 <3  Åh, jag kan bara knappt inte fatta att det är sant!!! Fotmassage är ju bara så skönt att man håller på att svimma eller något! <3 Och han är så stört bra på det också. ;) <3

Vill så gärna

Vill egentligen blogga mer, mycket mer. Så jädra synd att det är så jobbigt och näst intill omöjligt att göra det på mobilen! Men ska försöka på något sätt. Har ju inte direkt tillgång till dator hela dagarna i skolan lixom. :/ Och bloggar man i Google Chrome måste man hålla på och gå in i html-kodningen för att kunna få blankrader... Och indrag är helt omöjligt...

Annars har jag just nu huvudvärk, en supergullig pojkvän (även om jag är lite sådär vill-inte-vara-äckel-gullig-men-kanske-ändå-fast-nej-fast-jag-vet-inte...) och massa rolig story att skriva ut i Word-dokument. :) Nu bygger det på Disney's Camp Rock (alldeles för mycket tycker jag sälv), men det blir nog bra ändå. Har ju helt egna karaktärer och så, och hoppas att det ska bli bra. :)

Att hinna med livet känns ju annars allmänt lite doomed...

RSS 2.0