Sasha

Upptäckte idag att Sasha hade blod över hela högra kinden, så jag och pappa åkte till veterinären och var där i 3,5h. Det visade sig att hon har blivit biten av en katt på sidan av huvudet. Detta har skapat en böld full med bakterier, var och blod som har täckt hela kinden från örat ner till underkäken i princip. Det har sedan gått hål på den, blod har kommit ut och det har blivit en fick full med äckel istället.

Flrst gav de henne lugnande hos veterinären och det var riktigt hemsktoch äckligt bara att se hur hon kämpade emot att somna, min starka lilla katt. Sen rakade de kinden och pressade ut så mycket de kunde ur bölden/fickan. Då upptäckte vi även att hon har bandmask då en mak kröp ut ur henne när hon sov. Sen opererade de henne för att det lilla såret inte skulle läka ihop och börja om processen igen. De gjorde då ett till hål längst ner på fickan och körde in en plastbit typ för att hålla det öppet så att det rinner ut/dräneras. Man måste då torka ur kragen som hon nu har hela tiden för att hålla såret och henne rent. Hon ska gå på antibiotika ett tag, har fått smärtlindring och måste ta bandmaskmedicin. Dessutom är det dags för vaccinering egentligen. Om 3-4 dagar åker vi in igen och de tar bort plastbiten så såren får läka ihop. Hon måste vara inne typ 10 dagar nu. Hon kommer bli galen.

Man ska inte svära, men jävla pisskitshelvete oxå. Jag har hållt på att börja gråta flera gånger. Varför? Jävla katthelvete som har bitit henne i ansiktet.

Nu ska jag vara kattvakt hela veckan och vaka över henne och torka kragen. Jag följer alltid med till veterinären. Men jag vet inte hur jag ska göra på nätterna. Hon blöder ju då också. Varför måste man sova för?

Hela helgen gått

Blev ingen blogg på hela helgen nästan, hehe...

Har inte gjort så mycket, så ingen har direkt missat något. I lördags hade vi gäster och igår fyllde mormor år, annars har jag spelat Dragonica och skrivit mest hela tiden. Emi vill dra med mig på någon form av författarträff senare idag, vilket hon kom på hela 17h innan det börjar, alltså mitt i natten till idag. Men det blir kanske bra. Dock kanske jag inte hinner träffa mamma någonting idag, hehe...

Ja, nej, det är det. Höstlov nu ju, så sitter hemma och skriver istället.

Rädda Månen del 14

Kapitel 5

Talia stelnade till och Jin tryckte sig skrämt mot hennes ben. Talia la en beskyddande hand på hennes huvud och vände sig sakta om så att hon stod mellan Jin och skogen och såg sig omkring. Allt var tyst. Talia kunde inte se något förutom skogen och sin ryggsäck några steg framför sig.

”Hallå?”, ropade hon och försökte låta bestämd. ”Är det någon där?”

”Ja vi är alla här”, svarade rösten som lät som en ung man. ”Har ni aldrig träffat på träd förut?”

”Träd…?”

”Ja vännen”, svarade plötsligt en mjuk kvinnoröst till vänster om dem. ”Träd. Det är vi som står här runtomkring er. Med stammar och löv.”

”Talia”, viskade Jin. ”Jag tror träden kan prata.”

”Låter som de aldrig varit i Talande Skogen förut”, anmärkte den först rösten.

”Men hur de i så fall tagit sig hit?”, frågade kvinnorösten. ”Man måste passera igenom Talande Skogen för att nå De Döda Stjärnornas Väg. Hur har ni tagit er hit mina hjärtan?”

”Vi… vi kommer från glasvägen”, stammade Talia och såg sig nervöst omkring.

Plötsligt började stammen på ett träd till vänster om flickorna att deformeras. Talia skiftade ställning lite så att Jin hamnade så långt bort från trädet som möjligt samtidigt som konturerna av ett ansikte började framträda ungefär i jämnhöjd med Talias eget. Sedan framträdde även hals och axlar, och delar av ben, en kvinnlig överkropp och armar. Trädkvinnan hade vackra drag, men verkade bestå fullstädigt av trä och bark. Hennes långa hår satt fortfarande fast i stammen, men Talia kunde inte avgöra var själva trädet började och hennes hår slutade. Hennes underkropp var även den kvar i trädet och bara delar av hennes knän syntes. Det såg lite ut som om hon var på andra sidan ett skynke och försökte pressa igenom det, förutom att skynket i det här fallet var trädet.

Jin tog ett stadigare tag om Talias ben och stirrade storögt på trädkvinnan.

”Kommer ni från andra sidan vägen mina hjärtan?” frågade trädkvinnan förvånat och en aning andaktsfullt.

”J…ja”, stammade Talia.

Allt var så märkligt att hon knappt var rädd längre, bara chockad och mållös.

Knappt hade Talia fått ur sig sitt svar förrän alla träden runtomkring dem började deformeras. Ur deras stammar framträdde en hel skog av människor, ganska bokstavligt talat, i åldrar och utseenden. Ur unga träd tittade barn fram bredvid uråldriga träd med äldre, fårade väsen. Där fanns både kvinnor och män. De såg alla ut att vara gjorda av trä och bark precis som den första trädkvinnan som pratade med dem, och alla viskade de sinsemellan.

”De kommer från andra sidan.”

”Jag sa ju att det finns något på andra sidan vägen.”

”Tänk att de överlevde.”

”Men vad gör de här?”

”Är de verkligen från andra sidan?”

”Har ni aldrig sett dryader förut mina hjärtan?”, frågade trädkvinnan när hon såg Jin och Talias chockade miner och gapande munnar när de såg ut över skogen som nu plötsligt var full av liv och ljud.

Dikter

Idag var jag riktigt trött och har inte kunnat koncentrera mig så bra på morgonen. Har försökt skriva på Rädda Månen under dagen i bibblan, men har haft koncentrationssvårigheter som sagt så har spelat lite Wordfeud och skrivit dikter. Varvat med Rädda månen. Så nu finns teman 13 och 14 i 100 Themes Challenge också och skall upp på deviantArt idag.

Gick förbi min orkesterledare (som helt klart är en av de bästa lärare jag haft genom hela mitt liv!) som var i centrum för att hålla i en kort konsert. Berättade för honom att jag skriver på en bok och att jag skriver dikter/poesi och han var jätteentusiastisk och frågade när mina böcker skulle komma ut och massa annat! Han är alltid så himla entusiastisk och glad och snäll och skämtsam och bara helt grym. ^^

Lämnade en bok till mormor och fick lite tårta innan jag gick hem. Råkade hitta en "amatörserie" på nätet genom deviantArt. Finns inte så mycket på den, men den var faktiskt rolig, despite lite... intressant innehåll ibland, haha.

Imorgon tänkte jag ha sovmorgon och tillbringa dagen med att tvätta och skriva, men mest med att spela fiol här hemma. Blev lite inspirerad av att spela i kyrka igår, haha (och att jag är så trött på mornarna LOL).  Men jag tror det ska bli roligt faktiskt. Rota i noter och bara spela vad man vill lixom. =)

Roliga dagar i skrivarbubblan

Är så himla trött när jag vaknar på morgonarna just nu (den här veckan typ). Jag tror det är för att jag alltid vaknar mitt i dröm, mitt i REM-sömnen. Då är man alltid extra trött när man går upp. Lite svårt att bestämma över, men kanske kan övervinnas med andra läggtider (inte idag dock uppenbarligen, hehe).

Skrivit på bibblan idag, slutade med att jag satte och kladdade ideér och reference-sheets på separata papper lite mer organiserat. Info om karaktärer, mer detaljerat hur slutet i boken kommer gå och lite sådär. Har insett att Talia är värsta Mary Sue-karaktären (full av klichéer och typ bäst på allt hela tiden), så har försökt jobba lite med henne. Det har blivit mycket jobb runt storyn idag helt enkelt, men det måste ju faktiskt också göras, annars vet man ju inte vad som skall hända. Åtminstone lite koll måste man ju ha. ;)

Sen gick jag tidigt idag för att lämna böcker på bibblan (tjoho, långt bort), byta bok åt mormor på akademibokhandelns bokklubb eller vad det är (man kan låna böcker iaf) och gick sedan ner till Hemköp för att handla:
1. Jag glömmer (som alltid!!!) att ta en korg på vägen in för att bära varor i. Ja... Okej... Hur göra nu?
2. Jag har en "dramat" med mig på mammas förslag (en påse på ställning på hjul basically), så lite jobbigt att gå igenom Hemköp till kassan, ta en korg och gå tillbaka till början.
3. Lastar saker i dramaten istället, men frukt och sånt hamnar naturligtvis underst så det mosas typ av fil och köttbullar (nu gjorde det inte det på riktigt, men det kändes så).
4. Alla varorna får knappt plats i dramaten, och nrä jag ska hem får de definitivt inte plats (vad annars lixom?), så jag hade tur som tog med mig en kasse (som var lite trasig, men det gick).
5. På något sätt går tiden så att jag ändå är hemma "för sent" enligt egen planering, fast jag gått tidigare för att vara hemma innan tio i fyra
6. Plockar upp mat fint och så, men kommer sedan på att jag inte har satt på riset på spisen ännu! Och det tar ju massa tid att fixa ris och jag är lite stressad, men har spelat Wordfeud istället...
7. Får panik när jag först bar ahittar två nästan tomma risförpackningar om innehåller knappt hälften av den rismängd jag vill ha.
8. Lugnar mig när jag hittar ett kilo ris till
9. Lyckas laga middag otroligt smidigt och får kommentar av brorsan att det är supermegagod mat och att han älskar den rätten (kassler i ugn på risbädd med sås på). Håller med honom. :)

Sen var det iväg till kyrkan för att spela fiolkonsert. Åh, jag gillar kyrkan. Jag är inte religiös eller kristen eller så, men kyrkor är vackra och mysiga och speciella bara. Länge sedan man var i en kyrka och spelade. Och konsert med orkestern är alltid roligt, och det gick bra. Typ.

Har skrivit en liten text om mig och Joakim som finns på dA också. <3 (Den är metaforisk, och ja, det saknas ett ord i texten)

Rädda Månen del 13

Talia vände sig om och böjde sig ner bakom Jin så hennes huvud hamnade i jämnhöjd bredvid flickans. Mycket riktigt, den sida av stenen som vette in mot skogen var platt och hade symboler inristade. De såg nästan ut att kunna vara släkt med de symboler som månen bränt in i Jins garderobsdörr för att öppna den in till den här märkliga världen.

”Vad står det Talia?”, frågade Jin nyfiket.

”Jag är ledsen Jin, men jag vet inte”, svarade Talia. ”Jag kan inte läsa…”

Men medan hon pratade började de inristade symbolerna långsamt att flyta ut och förändras som om de var inristade i vatten eller gelé istället för sten. Talia blinkade ett par gånger och kunde knappt tro sina ögon.

”Det här blir bara konstigare och konstigare”, mumlade hon för dig själv.

Efter en stund blev stenens yta stilla igen och istället för oläsliga symboler fanns där nu helt vanliga bokstäver och läslig text.

”Nu ser det ut som sådana där krumelurer i böcker”, kommenterade Jin. ”Kan du läsa nu?”

”Ja, jo…”

 

Varning!

Resande, var vänliga håll er borta från De Döda Stjärnornas Väg.

Här jagar Hungerstjärnorna.

Vänd om om livet är er kärt.

Detta är er sista och enda varning.

Stenristarna AB tar inget ansvar för passerande på egen risk.

 

Talia bara stirrade på texten. AB? Som i Aktiebolag? Ett företag? Som gjorde magiska stenskyltar? Här?

”Döda stjärnor”, viskade Jin för sig själv. ”Men vi såg väl inga döda stjärnor Talia?”

”Jodå”, sa plötsligt en röst bakom dem. ”Ni gick på dem.”


Rädda Månen del 12

Den stora stenen stod till höger om glasvägen, precis så att man inte ramlade över kanten om man stod vid den. Där glasvägen började var världen helt enkelt avhuggen och de kunde se hur små bitar av jord föll ner över kanten. En liten bit in från kanten, vid den stora stenen ungefär började små tuvor av gräs titta upp tills det under deras fötter var fullt av frodigt, grönt gräs. Ryggsäcken låg precis på gräslinjen bredvid stenen och Talia snappade snabbt åt sig den. Sedan svalde hon hårt. Men kunde se avtryck i jorden av där de suttit och stått efter att de tumlat in i stenen. Farligt nära kanterna av både glasvägen och världen.

”Ficklampan!”, utbrast Jin och krängde sig ur Talias grepp och sprang fram mot kanten igen.

”Nej, Jin, vänta, stopp!”

Talia sträckte sig förtvivlat efter Jin som stannade vid den stora stenen och vände sig om.

”Jag håller i mig i stenen”, rapporterade hon sakligt. ”Jag lovar att inte ramla över kanten.”

Talias hjärta bultade hårt och hon var fortfarande väldigt orolig, så hon tog några steg närmare Jin. Flickan satte sig på huk med ena handen på den stora stenen och sträckte ut den andra och fick enkelt tag på den fortfarande lysande ficklampan. När hon reste sig och backade tillbaka in i Talia slocknade den plötsligt. Jin undersökte ficklampan grundligt från alla vinklar och provade att trycka på av-och-på knappen några gånger.

”Ficklampan är sönder Talia”, sa hon och såg ursäktande upp på sin barnvakt. ”Förlåt.”

”Det gör inget”, svarade Talia. ”Det kan vara batteriet som är slut. Jag kanske har ett extra i väskan, men vi får kolla det senare.”

Jin nickade fundersamt och fortsatte undersöka ficklampan, men när hon plötsligt fastnade i sitt tilltrasslade hår började hon försöka kamma ut det istället. Talia andades ut lite och började sedan se sig omkring. De hade redan sett hur det såg ut där glasvägen slutade, eller började, men hon hade inte sett vad som var bekom dem. Där hittade hon en frisk och lummig lövskog som verkade bestå av en blandning av unga och gamla träd. Bland deras rötter växte gräs, men även blommor i olika färger. Ju längre bort från världens kant desto fler, större och färggladare var de. Precis som gräset slutade trädlinjen plötsligt någon meter från kanten, dock innan gräset gjorde det.

När Talia tittade upp såg hon himlen genom lövverken. Över glasvägen var den becksvart med stjärnor spridda över sig, men allteftersom den kom in över världen och skogen ändrade den långsamt färg och blev blåare och blåare och ljusare och ljusare. Av det Talia kunde se av horisonten mellan löven var himlen vackert klarblå långt bort över skogen.

Trots den vackra grönskan var skogen helt tyst. Ingen vind, ingen fågelsång, ingenting.

”Talia!”, utbrast Jin plötsligt och pekade. ”Här är krumelurer igen! Här, på den stora stenen!”


Why?

Jaha. Jag skyller som sagt på mina kära granne lilla fröken A. För nu har även jag tumblr. Fast jag använder den bara för dikter, närmare bestämt min 100 Themes Challenge (kanske har berättat det här förut, men aja. Tjat, tjat, tjat!). Länken till den finns bland "Länkar" nere till vänster. Men det är samma dikter som dyker upp på dA, så ja...

Idag blev jag äntligen klar med att skriva in allt i datorn igen! (Rädda Månen alltså, som vanligt) Så nu kan jag fortsätta med storyn för hand. Kan ju säga att jag tänker mycket och får inspiration och så medan jag skriver in det i datorn, så det kommer hända en massa nu! Början är helt klart inte särskilt bra, men nu börjar det hända saker och bli bra och gå undan lite! Längtar efter att komma till slutet, det kommer att bli så bra!

Har annars, tja, gympat idag med mamma och hjälpt henne att frakta tårtor till mormor. Har ännu inte duschat efter gympan, haha, men har iaf en ny taklampa som faktiskt ger ljus! Helt fantastiskt, haha.

Mår lite bättre just nu som ni kanske ser. :) Vi får väl se hur länge det håller, hehe...

Rädda Månen del 11

Kapitel 4

”Jag börjar bli ganska bra på det där glidandet”, sa Talia medan hon försiktigt satte sig upp och släppte taget om Jin. ”Men jag tror min axel hoppar ur led snart. Jag är helt mörbultad. Aj!”

Talia masserade försiktigt sin högra axel och bet ihop när smärta strålade ut i armen.

”Jag ska nog inte röra vid det så mycket. Aj.”

”Mår du bra Talia?”, undrade Jin oroligt.

Hon hade kravlat sig ur Talias grepp och ställt sig upp och såg undrande och oroligt på henne.

”Jadå. Lite ont i axeln bara”, sa Talia och log genom den bultande smärtan. ”Hur är det med dig? Har du ont någonstans?”

Jin la ner ficklampan på marken och började känna efter och vicka på allt. Till och med näsan och öronen.

”Jag mår bra”, rapporterade hon. ”Allt sitter kvar. Fast jag är lite skakis. Speciellt i benen.”

”Då har jag varit en ganska bra barnvakt då”, svarade Talia med ännu ett leende.

”Du är min bästa barnvakt”, sa Jin och såg allvarlig ut.

Talia satt med ryggen mot det hårda hon mer eller mindre hade kraschat in i. Hon kunde inte känna vad det var då hennes ryggsäck var i emellan, men när han lade sin vänstra hand bakom sig mot det för att ta spjärn för att hiva sig upp på fötter kände hon kall sten mot handflatan. När Talia tog i och tryckte sig upp på fötter protesterade hela hennes axelparti och det började bulta i höger axel. Jin såg oroligt på Talia då hon märkte att hon hade ont och försökte stötta och hjälpa sin barnvakt upp på fötter.

När Talia lyckats ställa sig upp lät hon ryggsäcken glida av nerför armarna och landa bredvid sig. Hon började rulla axlarna lite fram och tillbaka, men slutade snabbt när det gjorde ont. Istället såg hon tillsammans med Jin upp mot vägen de kommit från. De hade glidit nerför något som känts som en ruschelkana, men nu var det istället en trappa som fanns framför dem. Men det glittrade och glimmade precis som förut.

Plötsligt började Jin dra i Talias tröjärm vilket fick henne att bita ihop hårt för att inte skrika.

”Titta Talia! Titta på marken!”

”Snälla Jin, dra inte sådär hårt i min tröja. Jag har ont i axla…”

Men när Talia såg vad det var som Jin pekade så upphetsat på fastnade orden i halsen på henne. Hon tog ett hårt grepp om Jins ena axel och drog henne med sig bakåt förbi ryggsäcken och den stora stenen.

De stod vid världens kant.


Måndag (nehä?)

Hjälpte mormor på sjukhuset idag. Inte så mycket att göra, hon går och klarar sig själv bara lite långsammare, men det var väl skönt för henne att jag var med. :)

Sen vart det till biblioteket och skriva. Har nu skrivit in hela kapitel 12 och 13 av Rädda Månen i Word och håller på med kapitel 14, men hann inte mer då jag bara hade fyra timmar idag. Lite jobbigt när man är trött också, men jag tvingar mig själv att jobba på. Det är bara bra. Sen upptäckte jag att centrum har ett gratis WiFi också, hehe... Så spelat lite Wordfeud och kollat deviantArt, men inte mycket! Imorgon blir det att fortsätta med att skriva in kapitel 14, 15 och 16. Det är så mycket! D:

Igår kom jag ihåg 100 Themes Challenge jag håller på med också. En lista med 100 teman som jag ska skriva dikter om. Det gick väldigt bra när jag började, men sen fastnade jag på tema 8; "Innocence", men har skrivit den nu och skall börja på tema 12; "Insanity". Det ska bli intressant! Jag vet att jag skrev om det igår, men jag glömde länka då smartobert man är. Har alltid velat göra en sån här, men aldirg ens börjat riktigt förut. Nu hoppas jag kunna bli färdig med den här en dag! Kanske publicera diktsamlingar? Ingen får sno mina dikter iaf!
Hela tema-listan
8. Innocence
9. Drive
10. Breathe Again
11. Memory

Mår rätt så bra idag. Ingen har sagt något om att jag vill skriva den här veckan, så just nu är det bra. :) Fast jag är väldigt trött på dagarna när jag ska skriva! Nästan så man har svårt att koncentrera sig. Men, men. Det måste gå helt enkelt.

Just det, har uppdaterat så att ni ser vad av Rädda Månen som är vilket kapitel. Och jag lägger upp två delar idag för att kompensera för helgen.

Till Milla: Jag har inte kollat din rättning ännu, sorry! Så du kommer hitta fel du rättat i det jag lägger upp, hehe.



Rädda Månen är (c) mig. Stjäl INTE!!! Och inget annat jag skrivit heller!!!

Rädda Månen del 10

”Håll i ficklampan Jin”, sa Talia och reste sig upp och tog ett stadigt grepp om Jins andra hand.

”Det blåser mer Talia. Kommer det bli storm?”

Jin hade rätt. Vindstyrkan ökade för varje minut. Först bara långsamt, men sedan snabbare och snabbare, som de glödande kolen som dansat över Jins garderobsdörr.

”Vi måste härifrån!”, sa Talia med hög röst för att överrösta vinden. ”Kom! Spring!”

Hon hade ingen aning om åt vilket håll de skulle springa, vilket håll som var ”rätt” håll. Men om de inte kom bort från den här vägen ute i ingenstans skulle de inte överleva. Alla vägar leder någonstans. Talia hoppades innerligt att även den här gjorde det.

Hon upptäckte basebollträet någonstans framför dem, ett streck som sakta sjönk ner genom den glittrande glasvägen. Vad som hände när den sjunkit hela vägen igenom ville Talia inte tänka på. Då skulle den antagligen bara falla och falla i all oändlighet.

Vinden började blåsa upp ordentligt nu, så Talia bestämde sig för att springa mot basebollträet och vidare förbi. Det var lika bra som något annat beslut.

”Håll i mig Jin!”

Just nu var Talia väldigt glad över att ha så pass kort hår. Vindstyrkan närmade sig storm runt omkring dem och trots att håret piskade henne i ansiktet kunde hon ändå se vägen framför dem tillräckligt tydligt för att inte leda dem över kanten. Det var värre för Jin. Hennes midjelånga hår verkade nästan levande när det virvlade runt hennes ansikte och blockerade hennes syn totalt. Hon kunde inte se någonting alls för allt sitt hår. Dessutom tog vinden tag i hennes nattlinne och trasslade in det runt benen på henne så att hon tappade balansen och ramlade hela tiden och knappt kunde springa. Det enda som höll henne på benen var Talia som mer eller mindre drog henne med sig över glasvägen.

”Talia!”, skrek Jin så högt hon kunde vilket knappt hördes över stormen. ”Talia! Det gör ont i armen! Jag kan inte springa! Vänta! TALIA!”

Talia kunde inte uppfatta exakt vad Jin sa i stormen, men hon hörde henne skrika. När hon såg ner på Jin såg hon bara ett rosa, snubblande bylte och insåg att Jin inte kunde springa och att hon dessutom antagligen hade ont i armen. Talia stannade upp lite, tog tag om något som hon hoppades var Jins midja och hivade upp henne i famnen i ett hårt grepp och började springa igen. Hon sprang i en hård motvind nu och joggade snarare än sprang. Talia pressade sig framåt mot stormen, hukade sig och lutade sig mot den som för att ta spjärn mot den. Hon visste inte hur länge till hon skulle orka pressa sig fram mot vinden. Men hon var tvungen att fortsätta kämpa. Om inte för sin egen så för Jins skull.

Då ebbade stormen plötsligt ut och vindarna försvann fortare än de kommit. Talia hann precis registrera en nerförsbacke framför sig innan hon tappade balansen och föll framlänges då vinden inte längre fanns där och höll henne uppe. Hon sparkade till bakom sig och lyckades som innan vrida sig så hon landade på höger axel istället för på Jin. Smärtan från smällen mot glaset sköt upp genom armen och nerför ryggen, men hon höll fast sitt grepp om Jin. Tillsammans gled de ner för backen och Talia blundade hårt och hoppades intensivt att de inte skulle glida över kanten. Jin skrek till när de föll, men höll kvar i både ficklampan och Talia.

Plötsligt kolliderade Talia med något hårt med nacke och axlar och de stannade abrupt.

Helg

Helgen har varit lite konstig, så det har inte blivit så mycket uppdaterat på vare sig Rädda Månen eller bloggen överhuvudtaget.

Torsdag: Jobbade i bibblan, gick ut med grannens hundar, pratade masa med A vilket var supernice!, blev deppig av sms, åkte till S för att LANa och sova över. Det var superroligt och mysigt och hennes familj är väldigt snälla allihopa så det är jätteroligt. Gjorde chokladbollar efter middagen med hennes lillasyster, och de har en valp som äter upp en.

Fredag: Spela och vara hemma hos S. Hennes mamma och lillebror var hemma för lillebror var sjuk, så åt frukost och lunch lite med dem. Roade lillebror och lekte med honom och fick kommentar att jag är bra med barn vilket värmde mycket. Spelade mer och hade allmänt roligt. Pappa hämtade mig väldigt snällt och åkte hem och satt mig att skriva, men blev ledsen över grej jag hörde så la ner det och spelade istället. Grät under kvällen/natten tills mobilen började vibrera igen tack vare J, och somnade till slut.

Lördag: Fortsatt depp. Friskis klockan 10, sen hemma och duscha och så. Tvättade och lagade lunch till mig och bröderna. Spelade. Pratade lite halvt med mamma och pappa. Rikard hade kompis som sov över.

Söndag: Mått lite bättre allmänt. Inte gjort så mycket. Sovit på morgonen (har bara en sovmorgon i veckan ju), spelat, gjort lunch till mig och äldsta brorsan (yngsta var på go-kart kalas), skrivit lite granna på Rädda Månen, funderat över julklappar och stressar lite över det. Fortsatt på 100 Themes Challenge med nummer 8 och nummer 9. Spelat Wordfeud med S:s mamma och lillasyster, och med S, Mlölis och pappa oxå förstås.

Nu ska jag nog gå och lägga mig, för det är lite stressigt imorgon morgon. Ska med och hjälpa mormor på en väldigt enkel undersökning på sjukhuset, men måste nästan gå upp tidigare än numera vanliga åtta för att hinna. Och släpa med alla grejer, vilket innebär dator imorgon (kanske faktiskt struntar i det för det blir så jobbigt, fast har å andra sidan inget att göra då om jag drar direkt till bibblan efter...), och göra lunch och ta med vilket också bara verkar jobbigt. Så ja. Får se hur det går.

Jag har i varje fall fått en ny taklampa och ska få en till lampa att ha i fönstret. Har ju namnsdag på tisdag, haha.

Lite update iaf. Blir Rädda Månen update först imorgon tror jag. Men så kan det gå. Mår lite konstigt just nu vilket färgar av sig på hur jag skriver = muppigt. Hehe.

Skriva

Jag har just avslutat kapitel 14 och börjat på kapitel 15 av "Rädda Månen". Här på bloggen är ni mitt inne i kapitel 3 (borde kanske berätta när nya kapitel börjar, hehe). Jag älskar kapitel 14 och 15! De är så... enorma/episka (försöker desperat översätta ordet "epic" till svenska)! Det enda som kan slå de kapitlena är slutet. Åh, det kommer bli så enormt! AH!!! Jag vill bara komma dit och skriva det och leva med mina karaktärer, för det gör jag verkligen! Mitt humör följer det som händer i boken när jag skriver. Och just nu, precis, precis just nu är jag faktiskt glad och exhalterad. Tack vare att får sitta och skriva hela dagarna och satsa på det här.

Eller ja, får och får. Jag är fortfarande rädd för att mamma och pappa är besvikna på mig vad jag än gör om jag inte jobbar. Men, men. Det här skrivandet kan vara värt att gå emot föräldrarna lite (för första gången) för. Sen tonårs-rebell eller nått, haha.

Rädda Månen del 9

Allt var stilla. Inget drog och slet i dem längre. Det var helt tyst, precis som innan när de vandrat längst vägen hand i hand. Talia vågade sig på att andas ordentligt, men såg sig fortfarande vaksamt omkring. Jin hade också märkt förändringen och var helt tyst nu hon med.

Det kändes som de satt där, tysta, i en evighet.

”Är det borta?”, viskade Jin tyst.

”Jag vet inte”, viskade Talia tyst tillbaka.

Då fick plötsligt syn på sin skugga på vägen framför dem. Den var inte skarp, men den fanns där. Vad Talia kunde minnas så hade hon inte sett deras skuggor sedan de steg in i den här världen. Det måste betyda att det fanns en ny, stark ljuskälla bakom dem. Sakta vände hon lite på sig och vred sedan på huvudet den sista biten.

Och fick syn på sin ficklampa.

Där låg den, mitt på den skimrande glasvägen, och lyste på dem så att de kastade skuggor. Smällen när den slog i glaset måste ha tänt den på något sätt, tänkte Talia. Men varför…?

”Bekämpa eld med eld”, mumlade hon plötsligt. ”Ge igen med samma mynt.”

”Vad sa du?”, viskade Jin oroligt.

”Ficklampan Jin”, svarade Talia. ”Kan du nå den? Jag tror stjärnljuset är rädd för ficklampsljuset. Men den kan vi kanske ta oss härifrån oskadda och rädda månen.”

Talia kände hur Jin tog ett djupt andetag och stålsatte sig för att släppa henne. Sedan nickade hon.

Talia kände hur modersinstinkterna, de som alltid låg precis under ytan hos henne, bröt igenom och flammade upp inom henne. Jin var livrädd just nu. Hon skakade praktiskt taget i Talias armar. Ändå riskerade hon allt och försökte vara modig för att rädda sin vän. Månen måste vara speciell, tänkte Talia. Det var ett väldigt stort ansvar för en sexåring att vara den enda som kunde rädda honom, speciellt när de redan höll på att bli dödade när de knappt kommit någon vart. En liten flicka i rosa nattlinne, fluffiga tofflor med katter på och en röd tröja som inte ens hade börjat skolan på riktigt ännu.

”Jag släpper dig inte Jin”, viskade Talia mjukt för sig själv medan Jin långsamt släppte sitt krampaktiga grepp om henne. ”Jag ska se till att du kommer hem igen. Och att vi räddar månen. Jag lovar.”

Jin släppte taget om Talia med ena handen och sträckte ut den mot ficklampan som bara låg några steg bort. Hon ställde sig upp på fötter och lät handen som häll kvar i Talia glida en bit längst barnvaktens arm innan hon tog ett fast tag om tröjärmen. Försiktigt förflyttade hon sig ett steg framåt och sträckte sig så långt hon kunde. Talia sträckte ut armen som Jin höll i och flickan nuddade ficklampan med fingertopparna. När hon slutit sina fingrar om lampan drog Talia snabbt tillbaka henne in i sin famn.

I samma ögonblick började det plötsligt att blåsa. En liten lätt bris som knappt kunde lyfta ett hårstrå, men både Talia och Jin kände det direkt. Sedan de klivit igenom dörren hade allt varit stilla, så även den här lilla vinden var en stor skillnad.

Rädda Månen del 8

Kapitel 3

De gick hand i hand under tystnad längst glasvägen ut i ingenstans. Den verkade aldrig ta slut, och snart försvann även klippan med den lilla dörren de kommit in igenom långt bakom dem. Det enda de kunde se var den mörka rymden omkring dem och stjärnorna som lyste där ute i oändligheten. Och den gnistrande väg de följde. Världen de stigit in i var fullständigt tyst och stilla, väldigt olikt deras ankomst när ljuset hade varit så våldsamt och försökte stoppa dem från att stänga dörren…

Talia hann knappt tänkta tanken innan Jins hand plötsligt försvann ur hennes. Instinkterna tog över och Talia snurrade runt och kastade sig efter Jin som skrek medan hon drogs närmare och närmare kanten av vägen. Hon lyckades få tag i en bit av Jins tröja och drog till allt vad hon orkade så att ljuset tappade greppet om henne. Jin fick en sådan hastig fart tillbaka att de tumlade in i varandra och ficklampan som Jin hållit i studsade iväg över glaset. Talia tryckte Jin intill sig i ett hårt grepp medan flickan snyftande klamrade sig fast vid henne. Med den andra handen höll hon ut basebollträet framför sig, som om hon skulle kunna slå till ljuset.

Talias knän bultade efter att hon slagit i dem ganska våldsamt i glasvägen när hon kastat sig efter Jin, men det hade hon inte tid att tänka på när ljuset istället började dra i henne. Närmare och närmare kanten drog de tusen osynliga händerna henne. Hon försökte desperat slå omkring sig i hopp om att det märkliga ljuset kanske skulle stoppas av det. Det gjorde det inte. Det enda som hände var att träet sjönk ner i vägen bland kristallerna och inte gick att få upp igen. Då försökte hon istället ta spjärn med basebollträet mot ljuset, men det hjälpte inte. Träet plöjde bara sakta rakt igenom vägen mot kanten.

Talia släppte basebollträet och försökte istället kravla sig upp på fötter för att komma bort från vägkanten. Jin snyftade fortfarande och klamrade sig fast vid sin barnvakt som om det gällde livet. Vilket det nog gjorde.

När Talia nästan kommit upp på fötter tog ljuset plötsligt tag i hennes ena fot och ryckte till så våldsamt att hon tappade balansen och föll framlänges. Det enda hon kunde tänka på var att hålla Jin säker. I ett försöka att inte mosa henne under sig sparkade Talia till mot vägen så att hon vreds och landade på sidan och gled några meter längs med den. När hon stannade satte sig Talia snabbt upp med ena armen beskyddande om Jin och såg sig vilt omkring medan hon kravlade sig bakåt åt det håll hon glidit ännu en bit. Sedan stannade hon plötsligt.


Tillbaka

Och nu är det tillbaka. Känslan av att vara en besvikelse som bara gör fel. Bara 2,5 månad kvar till jul då jag kan andas igen. När jag pluggar är jag åtminstone inte en besvikelse.

Tisdag - författardrömmar

Satte en fin lapp på dörren om att jag inte skulle jobba idag. Lite fegt, men så är det. Gick upp åtta fast jag var trött för jag har svårt att somna på kvällarna för att jag är ledsen. Försökte tvinga i mig gröt så jag inte planerat in någon lunch idag heller och då gröt skall vara så mättande. Smakade vatten och bläh och jag var hungrig en timme senare. Tog iofs lite längre tid än igår då jag var hungrig medans jag åt mackan och direkt efteråt. Så bättre, men inte bra.

Kom till bibblan vilket var tomt idag (okej, tidningsrummet utanför själva bibblan som öppnar två timmar tidigare) och satte mig på min "vanliga" plats längst in vid ett litet typ skrivbord där det även finns en egen liten lampa om man behöver. Det är en supernice plats. Drog upp datorn och började skriva. Har nu tagit mig från ~7 000 ord till ~12 000 ord, sida 12 till sida 23. I princip full ai Word. Skrev om och fyllde ut en hel del. Så himla bra taktik att skriva för hand först och sen gå igenom och skriva om och in på datorn.

Satt från 9:30 till 13:00 då S plötsligt hoppade fram ur tomma intet, hemkommen efter tenta som gick bra. Hon var så glad och snäll att hon bjöd mig på en stor varm choklad med grädde och marshmallows från Espresso House. Lite trixit att få i sig de där marshmallowsen sen, men det funkade. Satt och paratade i typ en timme om lite allt och konstiga saker och jag var sådär halvtrevlig och hon var typ hyper. Måste ha sett ganska roligt ut, haha.

Vid 14:00 gick jag tillbaka till min plats i bibblan och fortsatte skriva till 16:00. Ville egentligen sitta kvar längre, det var så mysigt med spöregnet utanför, men det är ju Friskis på tisdagar, så fick dra hem i regnet med paraply och ingen jacka. Men datorn klarade sig som tur var. Ungefär det enda viktiga, hehe.

Det är väldigt skönt faktiskt att sitta och jobba hela dagarna i bibblan med att skriva. Jag har inget internet och gör ingenting annat. Bara skriver och tänker. Kollar inte i några av tidningarna som finns runtom mig. Jag jobbar verkligen hela tiden. Tror aldrig jag gjort det förut, men jag tycker om det och ser fram emot att sitta där. Och kanske, kanske tycker mamma och pappa att det är en okej sysselsättning. Något som jag kan få ägna dagarna till. Jag tror inte jag hade jobbat såhär om jag gått en skrivarkurs. Jag hoppas att jag kan få skriva och jobba på "Rädda Månen" resten av hösten. Jag hyser ett litet, litet hopp om att kunna skicka in den till förlag till slut. Även om jag får avslag vore det häftigt bara att ha försökt. Att ha skrivit klart något. Att ha jobbat som en riktig författare.

Sitter i biblioteket och skriver idag med,...

Sitter i biblioteket och skriver idag med, fast idag går det ut på Att försöka få in texten på datorn. Med lite redigering och utfyllning Och sånt. Lite hungrig, men det Kan jag leva med. Försökte dock tvinga i mig gröt imorse för Att Det skulle mätta. Hungrig efter typ en timme. Yay. Ska fortsätta skriva nu iaf. :)


Skrivit ett långt inlägg om hur dåligt jag...

Skrivit ett långt inlägg om hur dåligt jag mår, sen funkar inte internet så det försvinner. Varför inte lixom? Här sitter man och försöker förmedla hur man mår till världen så man inte behöver förklara det face to face till alla. För det vågar och kan jag Inte. Folk förstår ändå inte. Så då bloggar jag istället och försöker förklara. Så kanske NÅGON förstår. Och så försvinner det. Men varför inte? Det är ju ändå inte viktigt.


Rädda Månen del 7

”Känn Talia!”, sa Jin upphetsat och sträckte fram handen mot henne. ”De är varma!”

Med ett frågande ansiktsuttryck tog Talia försiktigt upp en av de gnistrande stenarna och titta närmare på den. Den var perfekt klotrund och varm som Jin hade sagt, men när hon tittade ännu närmare såg Talia att ytan sakta verkade röra sig och virvla runt. Den påminde nästan om en stjärna i miniatyr…

”Kan jag få ta några? Snääälla Talia?”

Jin såg bedjande på henne och försökte se så söt och oskyldig ut hon bara kunde. Hon hade lärt sig att om man försökte se ut som en ledsen hund så kunde man få det man ville ha ibland.

”Jag vet inte riktigt…”, började Talia.

”Men det finns ju så många! Det märks inte om jag tar några stycken. Snääälla?”

”Jaha du. Och hur har du tänkt bära med dig dem då?”

”Du har säkert något i ryggsäcken. En burk kanske?”

Talia suckade och skakade på huvudet åt sig själv medan hon tog av sig ryggsäcken och sedan satte sig ner på knä för att rota runt i den. Basebollträet la hon ner på marken bredvid sig. Efter en stund hittade hon en liten tom burk, tog av locket och sträckte fram den mot Jin så att hon kunde fylla den. Sedan satte hon på locket igen, ordentligt, och la försiktigt ner den i ryggsäcken innan hon ställde sig och hivade upp väskan på ryggen igen. Medan Talia ställde sig upp vände hon sig delvis tillbaka mot dörren de kommit in igenom för att se om den var kvar. Det var den. Allt utom handtaget var kvar.

”Vad är det med dörrar utan handtag här egentligen?”, mumlade hon och böjde isg för att plocka upp basebollträet igen.

Det märkligaste var dock inte att handtaget var borta, utan att dörren verkade sitta fast i en svävande, avhuggen bergstopp. Grå, massiv sten omringade den lilla trädörren, och vad Talia kunde se var klippblocket helt platt undertill. Det såg nästan ut som om de understa diamanterna av vägen de stod på hade skurit av den. För en sekund undrade Talia var resten av klippan, eller berget, fanns.

Sedan kände hon plötsligt hur något drog i hennes byxben.

”Vi måste gå Talia”, sa Jin enträget. ”Vi måste rädda månen. Han sa att vi måste skynda.”

Hela dagen

Idag har jag suttit i biblioteket vid ett bord och skrivit för hand från 9:30-16:00. 6,5h. Jag har på den tiden fyllt 33 A5 sidor och skaffat mig skrivarblåsa på ringfingret och ett snett långfinger. Nu har jag dessutom 40+ sidor att skriva in på datorn, vilket jag räknar med kommer att bli cirka 15 sidor i Word.
Jag kanske inte har jobbat på VRE, men jag har faktiskt jobbat och arbetat koncentrerat hela dagen. Det här har aldirg hänt förut vad jag vet. Och jag har aldirg kommit såhär långt på en och samma berättelse förut. "Rädda Månen" var verkligen en helt plötsligt inspiration av just månen, och det går så bra med den just nu.

Jag hoppas bara att mamma och pappa låter mig slippa VRE den här veckan och låter mig skriva. Jag kan tänka mig att jobba lite nästa vecka och i november och december. Jag kan tänka mig att inte försöka hitta på ursäkter för att slippa jobba resten av hösten. Men just den här veckan vill jag inte jobba. Jag vill få skriva. Jag ska ta med mig lilla datorn till biblioteket imorgon och förhoppningsvis inte störa dem som sitter i tidningsrummet med mitt knappande på tangentbordet. För det kommer minst ta hela dagen imorgon att skriva in allt på datorn. Troligen onsdag också. Jag ska iaf klippa naglarna nu så det inte låter så mycket för det. Får skriva försiktigt eller något imorgon, haha.

Mamma sa ju att jag "inte ska bry mig så mycket om vad andra tycker", så då skiter jag väl i om mamma och pappa inte gillar att jag skriver istället för jobbar och blir arga och besvikna på mig. Jag gör ju iaf något på dagarna. Koncentrerat. I 6+ timmar. Som ger resultat och som jag blir glad av. Något som jag ser fram emot. Till skillnad från VRE jobben, tyvärr. Inget fel på VRE som sådant. Jag. Vill. Bara. Inte. Jobba. Jag längtar efter att få bli sjuk. Vad säger det om motivationen lixom?

Rädda Månen del 6

Talia sträckte ut ena foten bakom sig medan hon kröp över tröskeln för att få den lilla dörren med sig, men det tyckte inte ljuset om. Plötsligt kände Talia det som om tusen händer grep tag i henne och kastade ut henne genom dörren. Hon flög rakt förbi Jin, landade på någonting hårt och gled en liten bit på mage.

Jin släppte omedelbart det hon hade i händerna och rusade in i rummet och tog tag i den lilla dörren. Hon drog och slet i den allt vad hon orkade samtidigt som ljuset slet och drog i henne.

”Talia! Hjälp mig!”

Talia kravlade sig upp och kastade sig in genom dörröppningen och tog tag i dörren. Hon kunde se hur fem glödande ljus, vita den här gången istället för blå, brände sig igenom dörren på andra sidan och målade mönster och symboler i en glödande vit färg. Den lilla dörren var överraskande tung att stänga igen, men Jin och Talia drog och slet i den allt vad de orkade och sakta men säkert gick den igen. Det fräsande ljudet avtog allteftersom dörren stängdes, tills den till slut gick igen med en smäll och allt blev tyst.

”Hur mår du Jin? Har du klämt något?”

Jin kände på fingrarna, på tårna och på näsan.

”Nej, allt känns bra”, rapporterade hon.

Talia pustade ut medan hon ställde sig upp och plockade upp ficklampan och basebollträet från marken.

”Får jag ha ficklampan?”, frågade Jin. ”Månen slåss mot mörkrerna. Det vill jag också kunna. Du ska få en ny av mig sen om den går sönder.”

”Jadå”, svarade Talia med ett skratt och räckte över den svarta ficklampan. ”Men då vill jag ha en färgglad ficklampa istället för svart.”

Talia fortsatte le medan Jin entusiastiskt tog emot ficklampan och började svinga med den som ett svärd för att öva sig på att slåss mot ”mörkrer”. Men när hon slet blicken från Jin och såg sig omkring för att se var de hamnat slocknade leende. Hon tog ett stadigt grepp om Jins arm och drog henne intill sig.

Runt omkring dem fanns… ingenting. De stod mitt i himlen, mitt i rymden, med bara mörker och stjärnor omkring sig. Åt vilket håll Talia än tittade fanns där bara den mörka, svarta himlen med stjärnor i olika färger och storlekar strödda över den. Till och med under dem var det bara tom rymd. Under det de stod på vill säga.

”Talia…!”, viskade Jin hänfört. ”Titta!”

Talia och Jin stod på en gnistrande och glittrande vit väg som tycktes sträcka sig ut i oändligheten framför dem. Det var en ganska bred väg, två personer kunde enkelt gå bredvid varandra på den, och den tycktes vara uppbyggd av miljoner och åter miljoner små diamanter. Men trots att vägen gnistrade och glimmade var det ett mjukt och dovt ljus. Inte det vita skimmer som hade försökt bränna sig in i Jins rum. Det ljuset kom inte från vägen, utan från stjärnorna runt om.

Talia förväntade sig ett knastrande ljud när hon försiktigt tog ett steg framåt, men istället stötte hennes fot emot något som verkade vara glas. Jin gick några steg framför henne och stannade sen och böjde sig ner för att känna på vägen med handen. Men istället för att stöta emot glas sjönk hennes hand ner bland kristallerna och lyfte upp en hel hand full av de gnistrande stenarna.

”Det här blir bara konstigare och konstigare”, mumlade Talia.


Rädda Månen del 5

Kapitel 2

Talia flyttade försiktigt på pinnstolen medan Jin lyste med ficklampan på den nya, lilla dörren. Den hade framträtt helt nu, med både handtag och gångjärn, och hade precis samma färg som rummets väggar. Jin kunde precis gå igenom den utan problem om hon stod raklång. Talia skulle få krypa igenom, om hon inte ville riskera att riva sönder ryggen genom att räta på sig för tidigt.

”Gå framåt”, viskade Jin bestämt. ”Vi ska rädda månen.”

Så la hon sin ena hand på det lilla handtaget, tryckte försiktigt ner det och öppnade dörren på glänt. Talia stod precis bakom henne med basebollträet i högsta hugg.

Jin fumlade lite med ficklampan, men lyckades till slut släcka den, och de två såg hänfört på det vackra, vita ljus som föll in genom springan. Mycket sakta öppnade Jin dörren ännu lite till. Ljuset tycktes nästan levande när det letade sig in i rummet, som händer som smekte och sökte.

När ljuset träffade Talia kändes det verkligen som händer.

Ljuset började dra och slita i hennes byxor medan det letade sig uppför hennes ben. Det drog i hennes tröjor och armar medan Talia försökte ställa sig mellan det och Jin, vars nattlinne också var i händerna på ljuset.

”Talia!” ropade hon. ”Hjälp!”

Talia tog tag i Jins axel för att dra undan henne från ljuset, men då slutade det plötsligt att dra. Istället fick Talia en hård knuff så hon föll baklänges och satte sig ner på golvet. Jin tumlade efter in i henne.

”Vad i…?”, började Talia.

Men ljuset struntade nu i de två flickorna och började istället söka sig bort mot den handtagslösa dörren på andra sidan rummet. Den som ledde till Jins rum.

”Talia!”, utbrast Jin. ”Månen säger att ingen får komma in hit genom den andra dörren. Tänk om ljuset inte heller får det! Vi måste skynda och stänga!”

Det mjölkvita ljuset hittade till slut det den sökte. När det träffade den stora dörren började det fräsa och ryka som när månljuset träffat den på andra sidan. Jin började rycka och dra frenetiskt i Talias tröja.

”Kom! Men kom då!”

”Jag tror du kan ha rätt”, svarade Talia och kravlade sig upp på alla fyra. ”Det här ljuset ska nog inte finnas på vår sida av dörren.”

Jin slog upp den lilla dörren på vid gavel och steg över tröskeln. Talia räckte henne basebollträet medan rummet bakom henne fylldes av ljuset och fräsandet från den stora dörren ökade.

”Skynda Talia!, nästan skrek Jin. ”Det börjar måla på dörren!”

Undersökning

Innan jag fortsätter med "Rädda Månen" tänkte jag göra en liten undersökning:

Det vet jag med säkerhet

Hur mycket medelmåtta jag än tycker att jag är på allt.
Hur mycket jag än gråter.
Hur ofta jag än är deprimerad.
Hur ont det än gör.
Hur mycket jag än älskar eller hatar mitt liv.
Hur ensam jag än känner mig.
Hur jag än ser ut.
Vad jag än gör, rätt eller fel.
Vad som än händer.
Om jag fick chansen att vara någon annan eller ändra något hos mig själv eller i mitt liv,
så skulle jag bara vända mig om och gå därifrån,
med ett leende på läpparna.
För vad som än händer,
skulle jag aldrig byta ut en enda del av det som gör mig till den jag är.
Jag skulle aldrig vilja vara någon annan.
Det vet jag med säkerhet.

Who says you're not perfect,
Who says you're not worth it,
Who says you don't pass the test,
Who says you can't be the best

Till alla vackra människor i mitt liv.
Tack.
Jag älskar att gråta med ett leende.

Rädda månen del 4

”Du menar bokstäver”, svara Talia. ”Kom hit så får jag se, så kan jag läsa också.”

Jin gick över till Talia och gav henne pappersbiten. Det såg ut att vara helt vanligt vitt papper. Inte en gammal pergamentrulle som i fantasy-böcker reflekterade Talia. Hon gav Jin basebollträet att hålla så länge och vinklade sedan pappret mot ljuset från dörren så hon kunde se och läsa vad som stod.

Pappret var kanske inte gammalt, men handstilen såg definitivt ut att vara det. Snirklig och väldigt vacker, men svår att läsa, till och med för Talia som hade sett en hel del oläsliga handstilar genom sitt tjugoåriga liv.

 

Det finns ingen annan att fråga

Utan din hjälp försvinner jag

Mörkret tar över

Du har inte mycket tid

Ett ord du måste finna

Livet hela har jag vigt åt att hitta det

Låt ingen annan få veta det

Akta dig när du stänger din egen dörr

Resterande månsken kan inte öppna den igen

Endast framåt kan du då gå

Rädda mig, Jin


”Lite konstigt skrivet”, mumlade Talia. ”Konstig ordföljd ibland, som om han har…”

”Talia!”, skrek Jin plötsligt. ”Akta, dörren stängs!”

Medan hon läste hade Talia omedvetet släppt sitt grepp om dörren och använt båda händerna till att vinkla pappret med. Hon hann precis titta upp när dörren gick igen med ett klick och det glödande blå ljuset sakta försvann tills det blev kolmörkt i det lilla rummet.

”Talia”, viskade Jin och kramade Talias ben hårt medan hon fortfarande höll i basebollträet. ”Det brukar aldrig vara mörkt här inne. Jag är rädd. Vad är det som händer?”

Talia hörde hur Jin snyftade till och sträckte ner handen för att klappa henne på huvudet. Sedan stoppade hon pappret i ena jeansfickan och tog långsamt av sig ryggsäcken. Hon öppnade den och kände väldigt försiktigt igenom den med handen tills hon hittade sin ficklampa. Hon tände den och gav den till Jin medan hon satte på sig ryggsäcken igen.

”Tur att vi packade för att campa”, viskade Talia och tog tillbaka basebollträet.

Jin höll ett stadigt grepp om Talias ben medan hon svängde runt med ficklampan. Dörren visade inga spår av de mönster som varit där tidigare och det fanns fortfarande inget handtag.

”Det där om att vi skulle akta oss för att stänga dörren stämde ju i alla fall”, mumlade Talia medan hon provade att trycka på dörren.

Rummet var fortfarande tomt, men borta i hörnet bakom pinnstolen började konturerna av en liten dörr formas längst väggen.

”Den andra dörren”, viskade Jin. ”Den får man inte röra när månen är här. Han sitter där borta för att vakta så ingen går in eller ut. Det är farligt där.”

”Vi har ingen annanstans att ta vägen”, viskade Talia tillbaka. ”Och på pappret stod det att vi ’endast kan gå framåt’. Det betyder nog genom den där dörren.”

Talia kände hur den lilla flickan tog ett djupt andetag och försökte vara modig.

”För månens skull”, viskade hon. ”Vi måste rädda månen.”


En låt att bli starkare av

Jag insåg just hur man lägger upp youtube-klipp på bloggen, haha. xD
Alla gillar kanske inte Disney-stjärnor, men det här ÄR faktiskt en bra låt.



Rädda månen del 3

Den dova rösten hade nu bytt tonfall från desperat till tom och utan hopp, men den var fortfarande sorgsen. Den klingade sakta av i natten, i takt med månens sken. När Talia vände sig och såg ut genom fönstret var månen nästan borta. Bara ett svagt, sorgset klot återstod på natthimlen.

”Det där är dörren Talia”, sa Jin och drog i sin barnvakts tröja igen och pekade mot den glödande dörren. ”Vi måste rädda månen. Du hörde själv!”

”Men Jin… det där är ju din leksaksgarderob! Även om dörren är…”

”Inte när månen öppnar den”, förklarade Jin och gick fram och la sin hand på det lysande dörrhandtaget. ”När månen öppnar dörren är det tomt. Du ska få se.”

Sakta tryckte hon ner handtaget och öppnade dörren lite på glänt. Talia såg sig snabbt omkring i rummet och snappade åt sig sin ryggsäck som de packat för att ha en låtsas-campingutflykt i rummet, en röd tjocktröja åt Jin som hängde på en stol och ett basebollträ som Talia visste fanns under hennes säng ifall de skulle behöva försvara sig mot inbrottstjuvar eller liknande.

”Är du klar Talia?”, frågade Jin.

Genom dörrspringan kunde Talia se att dörren verkade glöda även på insidan.

”Egentligen inte, men det får duga.”, svarade hon och räckte fram Jins tröja mot henne. ”Det här är så konstigt att jag tänker vara på den säkra sidan och tro det. Sätt på dig den här tröjan är du snäll.”

Jin krängde snabbt på sig den röda tröjan över sitt rosa nattlinne.

”Ta mina tofflor också Talia. Jag fryser om fötterna.”

Talia hämtade Jins fluffiga, rosa tofflor med kattansikten på och satte dem på flickans fötter. Själv hade hon redan på sig sina egna bruna.

Jin nickade medan Talia satte på sig sin svarta ryggsäck ordentligt och öppnade sedan den glödande dörren på vid gavel.

Utrymmet där innanför lystes upp av det dova, blå skenet från dörrens insida. Det verkade vara samma mönster som på utsidan. Och Jin hade mycket riktigt haft rätt; det var helt tomt där inne. Det var dessutom större än hennes leksaksgarderob. Det var ett litet, tomt rum där inne, så när som på en pinnstol som stod ensam i ett hörn.

”Där brukar månen sitta”, sa Jin sorgset och gick sakta fram mot stolen. ”Han är alltid här. Han behöver nog hjälp. Åh, tänk om mörkrerna har tagit honom!”

”Mörkrerna? Vad är det för något?”, frågade Talia. ”Finns det fler konstiga saker?”

Hon stod kvar på tröskeln mellan Jins rum och den märkliga garderoben med ena handen om dörren och den andra fast hållandes om basebollträet. Det fanns inget handtag på insidan.

Jin såg sorgset på stolen medan hon drog med handen längst ryggstödet. Sedan hörde Talia hur något prasslade till.

”Det ligger ett papper här Talia”, sa Jin. ”Jag tror det är krumelurer på. Sådana där som i böcker.”

Skrivit/Rädda månen del 2

Idag har jag skrivit hela dagen. Från klockan nio. Förutom när jag bakade bröd som snodde typ tio minuter av min tid. Skrivit. För hand. Mitt ringfinger, som jag lutar pennan mot när jag skriver, är rött och håller på att utveckla min vackra skrivarblåsa. Men åh, det är så värt det att ha kramp i fingrarna. Har skrivit två fulla kapitel till av "Rädda Månen". Nu ska allt in i Word, vilket innebär utfyllning och lite omskrivning. Och jag älskar att skriva på den här storyn. Nu ska jag fortsätta på mitt femte A4 i Word. Och ni får den lilla del två:


Talia såg sig nervöst runt i rummet och drog sin jordfärgade tjocktröja tätare omkring sig över den mörkt gröna tröjan hon hade på sig under den. Jin däremot verkade inte rädd alls utan verkade snarare leta efter rösten.

”Vad är det som händer Jin? Vem är det som pratar?!”

”Det är månen Talia. Vi måste hjälpa honom. Mörkret får inte ta honom! Kom!”

Jin tog tag i Talias tröja och drog henne med sig mot garderobsdörren.

”Månen? Mörkret? Jag förstår ingenting Jin! Vänta!”

Men flickan hade redan släppt henne igen och stod alldeles framför garderobsdörren och såg på den då månljuset träffade den.

Plötsligt började det ryka ur träet, som om någon hade tagit ett förstoringsglad och koncentrerat månens strålar till fem specifika punkter på dörren vilken nu började ta fyr. Talia sträckte sig instinktivt efter Jin samtidigt som de fem rykande punkterna började glöda i ett spöklikt blått sken; två vid golvet, två nära taket och ett precis i mitten av dörren. Som glödande kol lyste de i månskenet innan de sakta började röra sig utmed dörren. Först verkade de röra sig utan någon som helst plan, men sedan rörde de sig snabbare och snabbare och Talia och Jin kunde se hur de fem ljusen slingrade sig över dörren runt och in och ut ur varandra i ett komplicerat mönster. Det fräste ur träet när ljusen grävde sig igenom det och lämnade lysande spår efter sig och till slut blev det omöjligt att följa mönstret och symbolerna utan att få huvudvärk. Snabbare och snabbare rörde sig ljusen tills Talia var säker på att friktionen från dem verkligen skulle sätta fyr på dörren. Sen, när Talia fått tag på Jin och dragit henne till sig, kolliderade de fem ljusen och förenades i handtaget på garderobsdörren under mycket fräsande och sprakande. Talia kastade sig ner på knä med ryggen mot dörren och med ett hårt grepp om Jin.

Rummet blev helt tyst igen och när Talia vågade sig på att släppa Jin lite och vända sig om såg de båda hur mönstren och symbolerna på dörren lyste i det spöklika blå skenet tillsammans med handtaget.

Jin…

Den dova rösten hade nu bytt tonfall från desperat till tom och utan hopp, men den var fortfarande sorgsen. Den klingade sakta av i natten, i takt med månens sken. När Talia vände sig och såg ut genom fönstret var månen nästan borta. Bara ett svagt, sorgset klot återstod på natthimlen.

I månens sken/Rädda månen

Idag har det varit lite neråt i barg-och-dal-banan, så jag stängde av datorn och gick ner för att se lite på TV. När jag kom tillbaka till mitt rum såg jag hur månskenet lysste in på mitt skrivbord, så jag drog fram ett block och skrev i det helt enkelt. Jag såg ibland inte hälften av vad jag skrev, men det gjorde inget. Jag var inspirerad och började (igen) på en ny story som kom från ingenstans. Låter lite som en barnbok tycker jag. :) Nu har jag suttit i en timme och renskrivit in på datorn. 2,5 sidor i ett A5-häfte har blivit 1,5 A4 i Word! Men det har varit väldigt roligt. Är nöjd med den so far. Får väl se om jag kan skriva klart det här, haha... (Säger det om alla mina projekt, hehe...)

Just nu heter storyn Rädda Månen (kan komma att ändras, men ja). Här får ni en liten del av den, början. :)


Kapitel 1

”Varför öppnar han inte dörren?”

Den lilla flickan med de gyllene lockarna såg frågande på henne.

”Vem?”

Talia såg minst lika frågande ut när hon mötte Jins grå blick med sin egen gröna.

”Månen. Varför öppnar han inte dörren?”

Talia drog med handen genom sitt svarta hår som nästan nådde ner till axlarna nu.

”Vad pratar du om Jin?”

Den lilla flickan på sex år satt kanten av sin säng och tittade omväxlande på Talia och omväxlande på sin garderobsdörr. Hon hade ett nattlinne som nästan räckte ända ner till golvet när hon stod upp, men nu hade hon trasslat in sig i det när hon krupit runt i sängen så hon nästan ramlade när hon skulle ta sig ner på golvet. Plagget hade en mjuk rosa färg som passade perfekt till resten av rummet vilket gick i rosa och vitt. Förutom Talias lite tråkigare bruna färger som hon hade på sin säng som stod inklämt i ett hörn av rummet nära dörren. När hon var barnvakt för Jin brukade hon sova i Jins rum. Det var lättare så.

Jin trasslade ut nattlinnet och gick fram till fönster och tittade ut på fullmånen som lyste på den mörka kvällshimlen. Talia släckte sänglampan och tittade på Jin i månskenet medan hon väntade på svar.

”Varför får vi inte komma in idag? Har vi gjort något fel?”

”Månen kan inte öppna dörrar Jin.”

”Jo det kan han”, sa flickan bestämt utan att ta ögonen från månskivan. ”Han öppnar alltid dörren när han kommer tillbaka.”

”Kommer tillbaka? Menar du fullmånen?”

”Han slåss mot mörkret, så han måste gå ibland. Men han kommer alltid tillbaka. Och öppnar dörren. Varför öppnar han inte dörren Talia?”

Talia mötte Jins blick när flickan vände sig och såg på henne med ett bedjande uttryck i ögonen. Hon såg sorgset tillbaka.

”Jag vet inte Jin. Jag…”

Mörkret vinner Jin

Talia stelnade till medan Jin gjorde stora ögon och började se sig frenetiskt omkring i rummet.

”Vem var det?”, frågade Talia nervöst.

Hjälp mig, snälla Jin.

Det var en dov röst full av sorg, men även av desperation. Den tycktes komma från mycket nära, men samtidigt oändligt långt bort.

Jag kan öppna dörren en gång till. Men sen måste du klara dig själv. Snälla Jin. Hjälp mig…”

Projekt pågång

Idag har jag fyllt i ett långt frågegrejs om mig själv på engelska på min dA vilket tog 1,5h, det är jätteflummigt, men var väldigt roligt att göra iaf. Har varit ute med grannens hundar också. Blev bytt till idag från torsdag nu på morgonen, haha.

På dA finns det en kille som heter SSJZach som har skrivit en jättebra och häftig story (eller håller på med snarare) som heter The Wanderers som jag tycker är bara jättebra och har typ allt (fantasy). Men iaf. I den så har han låtit utomstående få bidra med karaktärer. Han har själv gjort huvudpersonen och han har bestämt story-förloppet och så, men han har låtit några karaktärer (både stora och nu små) vara öppna så man kan få vara med lite i hans story. Jag missade första sign-up, men har skickat en karaktär som kommer vara med någon gång längre fram! :D

Det här tyckte jag var en så cool idé att jag vill göra det också, så jag har börjat på en idé och skrivit en prolog (jag döpte den först till epilog. Varför det?) som finns här. Den feed-back jag fått är att folk tycker det verkar bra, så dte är väldigt roligt. ^^ Problemet nu är om jag kommer kunna hålla det levande och så och fixa det här projektet, för det blir ganska stort! Det kommer finnas många öppna karaktärer! Men en väldigt awesome person jag hittat över dA, ScouterV, har sagt att han kan tanka sig att hjälpa och arbeta på det med mig! :O Så då kanske det kommer gå trots allt. Han är superjust och duktig så. ^^

Iaf, om det blir så stort som jag vill så kommer det som sagt finnas många "lediga platser" i storyn för folk att fylla, så om någon utanför dA vill vara med (typ de som läser min blogg, LOL), så kan jag lägga ut info om det hela även här på bloggen (kommer bli på engelska dock, men jag tror alla överlever) eller iaf länka till min dA när det blir aktuellt så ni också kan få vara med om ni vill! :)

Update

Tja, jobbet i torsdagseftermiddag och fredag var ganska roligt och så. Lite förvirrat ibland (fick två raster på fredagen. Why?) och vikarierade för TVÅ lärare typ i fredags! Men, men, ettorna var fina och det var roligt. Fick bära barnen en del och hittade på en sorts kull, haha. Har fått ett nytt smeknamn också; kardemumma. Ja, så kan det gå. :P

Annars sitter jag mest och ser fram emot att plugga till spelutvecklare samtidigt som det verkar jättejobbigt och en massa plugg och bläh... Men så är det ju med utbildning på den här nivån. Det ska vara svårt. Men dessto roligare när man löarar det! Sen sitter jag och spelar vid datorn. Och är ganska hes just nu vilket jag själv mest bara tycker är hysteriskt roligt! xD ;P Pratar hela tiden bara för tat lyssna på mig själv. Låter så himla kul!

Ja, så är det. Nu ska jag sova. God natt. :)

Ont i halsen

Hade ont i helsen igår. Fortfarande ont i halsen när jag vaknade idag. Blivit lite bättre efter jag ätit nudlar med MYCKET buljong. Varmt hjälper för min hals. Gör fortfarande lite ont att svälja dock. Usch.

VRE ringde idag om ett jobb på fritids både torsdag eftermiddag och fredag hela dagen. Precis det jag satt upp mig på. Känne ringen stor ångest som förut, utan tycker att fritids ska bli kul att propva på. :) Och att få komma tillbaka till samma ställe två dagar. Ska försöka vara duktig och ha roligt och engagera mig i barnen/engagera barnen i något. Har alltid gått bra för det mesta så. :)

Fick ett mail från pappa om att vara testpilot för några nya träningskläder typ. Tja, varför inte? Det man behöver göra är ju att testa dem. Och att blogga om det, men det ska jag nog klara av, haha. ;) De är faktiskt ganska snygga också. ^^
Butterfly seamless plagg från Kari Traa
De söker 100 testpiloter. Så man kan ju ansöka iaf. :) Tränar ju friskis 2ggr i veckan så.

Dataspelsutvecklare

Tja, alla som har följt mig nära vet att jag har hoppat av KTH på riktigt i princip, om ej officiellt. Den stora frågan är ju då; Vad ska jag utbilda mig till istället?

Än så länge har det varit lärare och utbildningen Digital Design som har stått på listan. Lärare har strukits efter att jag varit deppig och sedan kommit på att det var för att jag inte ville bli lärare. Digital Design har bara stått på listan nägra dagar, men den får redan flytta sig från toppen, för där ligger sedan typ en halvtimme tillbaka nämligen dataspelsutvecklare!

Pappa kom in med SU:s katalog och visade mig en utbildning han och mamma hittat som har med dator att göra och design som heter Digitala Medier. Låter lite halvintressant typ. Men sen såg jag vad som stod ovanför! :D

Sen kom mamma, och då lät det såhär:
Mamma: "Men kolla här, kandidatprogram i Digitala Medier"
Jag: "Ja, jo, jag vet, men jag gillar det ovanför bättre... :3"
Mamma: "Dataspel? Det är nog mest bara nördar där, tror du inte det?"
Jag: "YEEEEEES!!! :D :D Nördar äger! Jag vill vara nörd!!! :D"

Jag har velat i flera år, haha. Natur är bäst. x3

900 dagar

Idag har jag och J varit ihop i 900 dagar! <3 Och vi har varit lovade i 79 dagar. <3

Världens bästa faster

Igår när jag kom hem efter jobbet fanns det ett vykort och ett brev som väntade på mig, båda från min älskade faster! Hon har skickat två fantastiska vykort till mig nu och de har båda gjort mig så himla glad och varm. Och brevet var väldigt fint det med, hade verkligen inte förväntat mig det! Tack så mycket faster! <3

Farmor har skickat ett väldigt fint mail också, som har gjort mig glad det med. Det är otroligt vilken fin familj jag har.

Jag hoppas verkligen att faster och farmor kommer till jul. <3

RSS 2.0