Helgen över

Tja, nu är även denna helg över. Jag har egentligen inte gjort så mycket denna gång heller, mest spelat "Persona 4" (underbart spel) och jobbat med projektarbetet.

Idag dock var jag och pappa och kollade på Henrik Fexeus på Wallmans salonger. Riktigt bra! Han är riktigt duktig på det han gör och han är väldigt bra live. Full kontroll HELA TIDEN. Tro inget annat. ;)

Faster kommer hit på onsdag! Det är så himla underbart! :D

Persona 4

Jag älskar mitt nya TV-spel! =D (Okej, jag har väl inte kommit så långt, men iaf!)

Åh, just det. Vi blev typ klara med projektet! Så himla skönt, men känns också jättekonstigt!

En vanlig torsdag

Så har man varit i skolan idag också och haft svenska och samhällskunskap. En helt vanlig torsdag alltså. Jag har till och med tränat som vanligt på pappas crosstrainer och duschat. Och klockan fem ska jag börja laga middag.

Vad i hela friden ska jag göra tills dess? Jag har alldeles för mycket jag vill göra samtidigt, vilket naturligt leder till att jag inte vet vad jag ska göra. Men jag tror jag ska fortsätta läsa mangan +Anima som jag började på imorse, samt försöka besvara ett mail och göra typ en massa andra saker.
   Känns lite som att jag är tillbaka på ruta ett nu, haha.

Inatt

Inatt ska jag försöka gå och lägga mig tidigare så jag kan/hinner sova. Jag lovar mig själv detta hela tiden, nästan varje dag, så jag vet inte om det faktiskt betyder så mycket. Men jag ska försöka idag igen. Vi får väl se hur det går.

Smällar man får ta

Har nu spelat igenom CSI-spelet jag fått/lånat (vet inte riktigt vilket) av Joakim. Det var hur kul som helst (nej, nej, jag fuskade absolut inte alls nånting) förutom att gubbarna som sagt var vita rutor. Och jag klarade inte av alla case:s till 100%. Men det är smällar man får ta. Kul hade jag iaf.

Nu tänkte jag borsta tänderna och sånt där och sen kolla på antingen en dokumentär och/eller något/några avsnitt av min favoritserie: The Big Bang Theory. <3



"Do not tempt fate when a dragons talon is hanging over your head. That dragon may well be Fate." - An irritated Dracus Marius to a clumst assistant

I would like...

I would like to tell you that I think about serious topics and things in school, but I don't. I mostly kind of goof around and laugh pretty much all the time when not in class.

And I would like to be able to write abour something deep right now here in my blog, but I can't. I can't find anything usefull to say or think about. Not right now. I guess it has to come to me instead of the other way round. 

I would like to write something, poetry or prose, but I don't know what. Well, I have plenty of prose to continue like "K och K" and my role playing game-stuff with S and Amanda. And I have that tiny story I started writing in Gothenburg. I guess I could live with that.
   Gosh, I have to continue with "K och K" and the rpg-stuff soon.

I would like you to help me out with poetry though. I like the idea of writing sestina poems. Rules, long nad kind of hard to write. Only written two in my life, although I may actually only have tried about four times or something like that.
   Anyhow, give me six words. Preferably in English, but I guess I should learn to write in Swedish too.

Morgon

Ja, idag ska jag hålla mitt engelskatal då då. Antar att det kommer att gå bra.

Jag "råkade" köpa ett TV-spel igår över nätet också, haha. "Persona 4" från spelbutiken.se. Verkar vara ett rätt kul och bra spel och det kostade bara 168kr med frakt (till PS2 dock, hade velat ha ett spel till PS3:an, men, men). Så nu har jag något att göra på påsklovet, förutom att spela alla mina dataspel, träffa kompisar, fira födelsedagar och skriva högskoleprov.

Igår påbörjade jag även en 3:dje omtittning av säsong 1 och 2 av "The Big Bang Theory". Älskar den serien!




"When man has showed his strength the wisdom of the dragons will conquer" - Dracus Marius

Partiklar!

Imorse kunde jag äntligen hämta ut mina partiklar från Particle Zoo i Los Angeles! De är SÅÅÅ underbara!



Öppnade lådan i skolan. De är så söta! <3




Det fantastiska paketet partiklarna kom i.




Den underbart vackra lådan partiklarna ligger i. <3



Mina underbara små älsklingar igen! <3

Engelskatal - snabbt inlägg

Jag pallar inte att mitt argumenterande tal både är segt att skriva och är för långt så jag måste korta ner det typ hur mycket som helst. Och jag har inte ens skrivit ner mitt tredje argument ännu. Snacka om allmänt bläh...

Lite blandat

I lördags så gjorde jag pannkakor och våfflor till frukost på sängen eftersom Joakim hade namnsdag. Sedan åkte vi och fixade en ny tågbiljett till mig (ombokade, fick X2000) och handlade lite (typ margarin, mjölk och en Ben and Jerry's) och bakade sedan resten av dagen. Det var jätteroligt! Och det blev bra också.
   Joakim lagade en jättegod middag också med kyckling, potatisbullar och brunsås medan vi tittade på "Gustaf 2" och "Liar Liar". Sen tittade vi på "Sweeny Todd" (älskar fortfarande den filmen!) medan vi åt glass. Till sist tittade vi även på några avsnitt av "Black Adder", fast där somnade jag faktiskt till lite halvt under korta stunder. Där var jag trött. xD

I söndags så segade vi lite allmänt och jag packade och la över filmer från Joakims externa till min externa hårddisk. Joakim spelade också lite TV-spel, Fable, och låg ganska mycket i sängen då han blev lite sjuk stackarn. Men jag fick ta hand om honom! (Ja, jag har längtat efter att få ta hand om en sjuk Joakim, haha) Och han sa att jag gjorde ett bra jobb, så jag var glad ändå.
   Vi kom iväg liiite sent till Centralstationen och fick skynda/småspringa lite, men jag hann precis med tåget (dörrarna stängdes precis när Joakim hoppade av tåget igen), så jag kom hem tryggt. Jag lyssnade på musik och åt godis och valnötter typ hela vägen hem till Stockholm.

Nu är det måndag och dagen har varit som vanligt, förutom att det fanns en liten postorderlapp till mig när jag kom hem: Mina partiklar har kommit från USA! Dock kan jag inte hämta dem fören imorgon, men jag ska lämna yngsta brorsan till skolan, så jag kan gå förbi tidigt och hämta dem. Mwihihi. <3



"And when the dragon unfolds its wings, all shall know true beauty" - Dracus Marius, om drottning Faeria

Göteborg dag 2, del 2

Jahapp. Då är mitt tåg hem till Stockholm på söndag inställt. Men jag fixar det imorrn.
---
Willy's var jätteroligt! =D Det var stort och förvirrande och grönt och oranget och rött. Men det var kul. Och det blev värsta billigt när vi handlade. Fascinerande faktiskt. o.o (Joakim tycker jag är gullig <3 Me likes <3)
---Vi hann köpa bröd också på vägen hem (måste ju in med alla kylvaror i kylskåpet) och drog sen in till stan. Först gick vi till Clas Ohlson där Joakim fick tag på en förlängningssladd och nått vit mojjs (Joakim: Till stolarna så de inte repar golvet. Under benen alltså. Jag: Men jag sa ju det...<3 (Joakim: CHARLOTTE ÄR SÅ JÄKLA GULLIG!!!!!!! <3)).
---
När vi hade handlat på Clas Ohlson hade vi plötsligt alldeles för mycket tid över (vi köpte biogodis innan Clas Ohlson också), så vi gick och kollade i Göteborgs SF-bokhandel. Där såg jag att Septimus Heap är 6 böcker och inte bara 4! Och Robin Hobb har kommit ut med två nya böcker! Och första volymen av Kuroshitsuji finns ute på engelska! <3 Tyvärr har jag inga pengar att handla i affären just nu för dock... Sen gick vi iaf och åt lite sen lunch på McDonald's, jag grät lite över att SJ/gud hatar mig och sen gick vi till biografen och väntade i en timme på att få komma in till filmen. Det var inte alltför hemskt faktiskt. Dessutom är Tim Burtons Alice i Underlandet jättebra!
---
När vi kom hem igen gjorde vi hamburgare till middag av vilka vi inte orkade alla, så vi käkar dem sista till lunch imorgon (Joakim är visst så mätt att det känns som han skall sprängas, stackarn). Nu kollar vi på "National Treasure: The book of Secrets" på kanal 5. Sen ska vi gå och lägga oss.
---
Imorrn ska jag boka om tågbiljetten och sen baka hela dagen (med Joakim förstås <3). =3

Göteborg dag 2, del 1

Har vaknat några gånger under natten, men så är det alltid när jag delar säng med någon eftersom jag inte är van ännu. Men vi har sovit mellan tolv och tio ungefär, så det har gått bra och vi har fått sömn.
---
Till frukost åt vi mackor (och Joakim även yoghurt) och kollade lite på TV. Jag har även duschat och tvättat håret på morgonen (Juste! Jag har DUSCHAT! Muahaha!). Nu ska vi till Clas Ohlson och Willy's och handla. Jag har aldrig varit inne på en Willy's, så det är lite spännande. =3
---
Berättar om resten av dagen ikväll.

Göteborg, dag 1

Nu är jag i Göteborg! Eller ja, det roliga är väl egentligen att jag är hos Joakim. <3
---
Igår när jag kom till Stockholms Central och skulle kolla från vilken perrong mitt tåg gick fick jag världens chock. Mitt tåg var inställt. Jag stod där och tittade hjälplöst på texten och ville bara lägga mig ner och gråta. Jag klarar verkligen inte av att hantera problem på egen hand, speciellt inte när det involverar att behöva prata med människor. Jag sms:ade runt till Joakim och Emi och pappa och mamma och frågade vad jag skulle göra, och alla sa förstås att jag skulle prata med informationen. Men det fanns ingen skylt som sa "Information", men tillslut förstod att man skulle gå och prata med de som stod bakom en disk som jag tittat på en stund, men jag gick inte dit fören det var kö där. När jag kom närmare såg jag att det fanns skyltar där där det stod att man skulle prata med dem om man hade något problem med sin resa. Där fick jag och några andra våra biljetter ombokade till tåget som gick 5 minuter senare, men som kom fram 1h och 10min senare. Jag antar att man kan få tillbaka pengar om man bråkar lite med dem, men det får i så fall pappa fixa.
---Jag lyckades iaf som sagt fixa så att jag ändå kom till Göteborg, bara lite senare. Min vagn var bara halvfull, om ens det, och jag satt och läste och sms:ade och lyssnade lite på musik på slutet. En rolig grej med tågen till Göteborg är att de alltid ungefär i mitten av resan berättar att tåget är tio minuter försenat, men det kommer ändå alltid fram innan utsatt tid till Göteborg. Förklaring?
---
Men jag kom lyckligt fram iaf. Joakim tåg min väska och så åkte vi hem för att dumpa av mina grejer i hans (egna) lägenhet, som är mycket större än jag trodde och jättefin! Sen åkte vi in till stan (tycker fortfarande Gbg ser rätt dött ut, haha. Stockholmare =P Joakim försvarar sin stad: "Det var torsdag och mitt på dagen!" Gullunge <3). Där beställde vi (okej, HAN) biobiljetter till Alice i Underlandet! I 3D! (Det skulle egentligen vara en överraskning för mig så jag fick hålla för öronen medan Joakim pratade med killen i kassan, men precis när Joakim sa att jag kunde ta bort händerna så säger han i kassan "3D-glasögon får ni innan filmen". Snacka om att han förstörde allt). Sen vart vi båda hungriga (hade inte ätit nått sen 07:30 och klockan var typ 15:00) så vi gick till McDonald's (jag hade visst lite av pappas pengar i plånboken, så jag använde dem, hehe...).
---
Efteråt hämtade Joakims mamma upp oss och vi åkte alla till Stadsmissionen där vi även träffade Joakims styvfar. Innan dess hyrde vi dock släpvagn eftersom vi skulle frakta en massa möbler. På Stadsmissionen hade Joakim köpt två snygga, svarta soffor och hans mamma en soffa och två fåtöljer. Sen åkte vi först hem till Joakim där han och hans styvfar baxade upp sofforna i hans lägenhet (han bor på andra våningen) och sen till hans storasysters vind där hans mamma och styvfar hade lite grejer som vi bar ner in i släpvagnen (de fraktar allt till sin nya villa).
---Jag och Joakim åkte inte med dem hem till dem eftersom de bor typ 45min utanför Göteborg, men de tackade för all hjälp vi givit dem.
---
När vi kom hem bytte jag till myskläder och sen lagade vi pannkakor till middag. Middagen åt vi i de nya sofforna framför TV:n där vi först zappade lite och sen tittade på "Garfield" (och höll på att somna under filmen båda två, mer eller mindre (Joakim misstycker till att han höll på att somna)). Så efter filmen gick vi och la oss.

Engelska igen

Sitter och skriver på mitt argumenterande tal till engelskan igen. Fast av någon anledning är det en massa övriga människor här inne som typ nån av killarna har släppt in fast läraren bett oss att inte göra det. Men, men...

Shit, jag åker till Gbg imorrn! Till Joakim! I 4 dagar! =D Måste packa klart ikväll och gå och lägga mig och få med mig allt! Tåget går 09:02 imorrn, så jag måste gå upp vid 07:00. Men det ska nog gå, haha.

Annars så har vi fått provresultat på katten om varför hon tappar päls. det har vissat sig att det är för att hon slickar sig så mycket på de ställena så pälsen försvinner och inte kan växa ut igen. detta gör för att det kliar eftersom hon är allergisk mot kvalster. Kvalster?! Det verkar ju otroligt onödigt med tanke på att kvalster finns överallt... Så nu får hon typ inte ligga i sängar och soffor och sånt längre. För det lät ju gå.
   Vi ska dessutom duscha henne med shampoo och balsam. Och hon avskyr vatten. ja, ni hör ju hur bra det här kommer gå. Men just försöker vi först att bara bvänja henne vid vatten överhuvudtaget.

Har fixat naglarna med grönt lack och blommor också. Tack faster och farmor!

Nu måste jag gå. Har nästan ingen lunch idag nu innan sam-provet (bläh!).

Månadsdag <3

Idag är det 11 månader sedan jag och Joakim blev ihop, och det har varit underbara 11 månader! <3 Ska åka till Göteborg i övermorgon också. Längtar! =D

Annars sitter jag i skolan just nu och skriver ett engelskt argumenterande tal. =) Går ganska bra. Får tid i skolan imrogon också, och får sitta lite med det hos Joakim. ^^ Ska se om jag kan få med mig lilldator + mobilt internet ner. =)



"Even the mightiest dragon needs sleep" - Dracus Marius, men användes emot honom av drottning Faeria

Speldag

Jaja, hehe. Jag ahr då spelat Dragon Age hela dagen. Man kan ju undra vad jag kommer att drömma om. =P Får bara hoppas det inte blir för blodigt/läskigt... >__> Men jag ska läsa innan jag somnar, så det skall nog gå bra. ^^ Skola imorrn också, ska bli ganska skönt faktiskt. =) Fast mamma är borta måndag morgon till tisdag kväll.



"Do never presume all dragons are evil, just because some tails suggest it" - Dracus Marius

Hemma igen

Så var man hemma igen då då efter sportlovet. =) Skönt ändå. Har testat mina nya dataspel också (fast jag pallade inte mer när min sim fastnade bakom en eldvägg i sheops pyramid i Egypten...). Dragon Age är lite blodigt (är från 18 pga det xD), men kul och stort och bra gjort. ;) Vi får väl se när/om jag får mardrömmar av det. =P



Dracus Marius vägrar fortfarande komma ut ur sitt träd.

Sista dagen

Sista dagen i Idre. =) Har denna vecka åkt 48,5km skidor. Det har varit trevligt här, men det är väl inte som att man kommer att sakna stugan och så. Ska bli skönt att komma hem, till egen dator. ;) Och få installera alla nya spel och hitta en plats till alla nya underbara presenter och läsa en massa och börja skolan igen. =)
---
Har mailat killarna som var med mig på Student för en dag på KTH, och fått svar från båda! Speciellt den ena svarar långt och väldigt roligt. är väldigt glad att jag mailade. ^^
---
Annars mår hela familjen bra. Ingen har brutit något och ingen är allvarligt sjuk. =)

Födelsedag

Ja, idag fyller man 19 år då då. =) Har fått en massa fina presenter, och en massa härliga gratulationer från lika många underbara människor! Tack så jättemycket! <3

Andra skiddagen i Idre

Idag har vi åkt 5km, så än så länge har jag sammanlagt åkt 13km längdskidor här uppe i Idre. =)
---
Kommer framåt i min non-fiction bok också, så det känns väldigt bra. ^^
---
Nu ska jag ge tillbaka datorn till pappa. Tänkte bara kort rapportera lite. =P Juste, har rensat min hotmail också. ;) Ska nu bara maila biblioteket i Kortedala (Göteborg) när jag kommer hem. =)
---
---
Kram // Ch

RSS 2.0