Frammåt

Det går frammåt med läxorna. Har nu förberett/börjat på båda engelskauppgifterna samt fysiklabben vi ska göra idag (ska skriva rapport). Idag får vi mer info om svenskauppgiften så att jag kan påbörja den, och nästa vecka (efter samprovet på torsdag) får vi vår sam-uppgift. Sen är det bara fysikprovet nästa måndag kvar. =)

Nu ska jag spela Bolt på dataspel innan jag drar till skolan. 

Som sagt...

... plötligt har vi en massa uppgifter samtidigt att klara av. Men det är nog ändå lugnt för mig om jag bara diciplinerar mig och jobbar på redan från och med idag, och följer en bra plugg-planering. Uppgifterna är egentligen inte jobbiga, det tar bara tid att skriva/läsa/göra dem.

Annars är jag livrädd för studenten och har fiolkonserter med orkesterna idag och imorgon (idag i DaGy:s aula klockan 19:00).

Okej, back to buisness.

Allt i maj

Nu har läxfronten gått från i princip noll till hundra fram till studenten. Nu ska plötsligt två engelskauppgifter, en svenskapresentation, en samhällskunskapsuppgift (som vi inte ens har fått ännu) och en fysikrapport göras och lämnas in inom en snar framtid. Och då har jag inte tagit upp sam-provet och fysikprovet som kommer. Tur att jag inte läser några fler ämnen...

Uppgifterna i svenska och engelska är inte jättejobbiga, men man måste ju fortfarande göra dem.

Mobilladdare på semester

Joakim var här torsdag till söndag. Underbart! Jag kan fortfarande inte säga att jag vet vad kärlek är, men varje gång han är här och ska åka hem igen så börjar jag gråta en massa. Jag förstår inte alla mina känslor själv ännu.
   På nått sätt har min mobilladdare iaf lyckats hoppa ner i hans väska och följa med honom tillbaka till Göteborg. Antar att den kände för lite semester. Varför den åkte utan mig kan jag dock inte svara på.

I lördags när vi var i satn råkade jag halvt köpa manga utan att riktigt tänka mig för (Nana 3, Ragnarök 7 och Black Butler 1). Kom på typ idag att jag behöver pengar att ge till Mlölis för att hon ska fixa biljetter åt mig till sina dansshow:er... Mupp också. Fast det är några veckor kvar, så jag hinner nog ge henne pengar för det i relativt god tid ändå. Hoppas jag.

Och nu glömde jag bort det andra smarta jag skulle säga... Men, men. Så kan det gå i livet.




Till Gotland: Min vanliga mail funkar inte, så jag mailar er från den andress som fungerar. Jag vet inte varför mitt mail-program har bestämt sig för att krångla, men tills vidare får ni skicka till min andra adress.

Lycka

Joakim är här! <3

Första skoldagen

Första skoldagen efter påsklovet. Sov sju timmar inatt, men det gick bra ändå. Kul att vara tillbaka, även om S inte är tillbaks från Tanzania fören imorgon. Dock fick jag mycket läst på håltimmen och har jobbat på på webbdesignen idag.

Min ena mail verkar ha fuckat upp sig just nu (incredimail), så jag måste maila faster och farmor om att det är min hotmail som gäller just nu. Problem-mupp...

Har fastnat framför Americas Next Top Model igen! Just nu är det cycle 14, så det finns bara 4 avsnitt ute på nätet (5 för dem som bor i USA...) eftersom den sänds på TV där borta just nu! Programet är totalt meningslöst, jag vet, men ändå sååå kul att titta på!
   Funderar på att börja kolla från säsong 1 och framåt nu bara för det. Kul att se hur det såg ut i början, haha. Inte lika flashy som idag tror jag. ;)

Högskoleprovet gjort

Ja, högskoleprovet var både roligt och gick bra för mig tror jag. Mlölis har räknat ut våra snitt på ett ungefär, och enligt det borde jag få runt 1.7, men jag hoppas ju på 1.8 såklart. Jag har i varje fall förnyat hopp om att komma in på teknisk fysik med de poängen!

Både natten till lördag och natten till idag har jag vaknat flera gånger pga mardrömmar och varit tvungen att sova med tänd sänglampa (nej, det stör mig faktiskt inte ett dugg). Och jag vet faktiskt vad det beror på. Jag har spelat Dragon Age: Origins till alldeles för sent på kvällarna. Mardrömmsframkallande I tell you.

Jag har nu till slut läst klart "Shadowplay" av Tad Williams. Så bra!!! Så nu kan jag iaf äntligen påbörja några nya böcker! Just nu läser jag en av fysikböckerna jag fick i födelsedagspresent, men eftersom det är en engelsk faktabok så tar det ju tid och läsa, och jag läser andra böcker parallellt. Den andra boken jag läser (som jag påbörjade idag) är en Robin Hobb-bok med titeln "Shaman's crossing" (första delen i "The soldier son trilogy", har alla tre). Robin Hobb är ännu en sån där fantasyförfattarinna som nästan är för bra för att läsas, men bara nästan.

Annars är allting frid och fröjd och bra. Joakim kommer på torsdag, och vi ska försöka gå på bio, både bara vi två (minsta brorsan vill följa med, vi får se hur det blir) och med A (vi lyckades inte komma iväg på påsklovet). Vi får väl se om vi hinner allt det där på fyra dagar.

Fantasy-författare måste vara skumma

Hur f*n kommer de på allt?! Det är nästan så man tröttnar på att Tad Williams böcker är så jädra oförutsägbara!

Bara för att jag gillar att svara på frågor allmänt

Jag använder ofta uttrycket: "Jag vet inte" (no comments...)

Någon gång vill jag bo i ett land där: Allt är preciiiiis som i Sverige, varifrån jag aldrig skulle vilja flytta.

På second hand kollar jag mest efter: Ingen aning. Inte klänning och/eller kjol iaf. Fy!

I mitt kylskåp finns alltid:
Tja... Vi har alltid mjölk hemma, samt burkar med rester (mest pasta).

Jag är bra på: Att vilja hjälpa till, skriva, påbörja böcker

Jag är dålig på: Att ta kritik (ni som känner mig vet...), se på eller läsa skräck, skriva utan att titta på tangentbordet

Ett land jag alltid velat åka till: Arktis, Antarktis och Grönland (dyra resor, haha, jag vet)

Jag handlar mat på: Hemköp mest. Ibland ICA (när jag väl handlar mat).

Om jag hade ett husdjur skulle det heta:
Sasha, som min nuvarande katt (hinner inte hitta på nått überklatchigt just nu).

Jag samlar på: Drakar!

Min något udda favoritsysselsättning är: Studera partikelfysik på fritiden!

Jag är 19 år gammal och bor hemma. Inte redo för något annat ännu.

Effektiv på lovet

Igår duschade jag och tvättade håret, gjorde ett födelsedagskort till farmor. lagade lunch, pratade med Astrid och Milla i telefon och bestämde mig typ spontant för att följa med Mlölis till stan (bestämde det vid elva, så hade två timmar på mig att ta mig till Mörby ;P). Inne i stan köpte Mlölis en piska till när hon ska klä ut sig till Catwoman och så kollade vi i några klänningsbutiker + en del andra sko- och klädbutiker. Vi fikade även på det lilla Ben 'n' Jerry's cafét på Västerlånggatan. Frostad strut + Chunky Monkey ftw! Handlade även på SF-bokhandeln, 5 nummer av Oh! My Goddess!
   När jag kom hem plockade jag resten av pinnarna som låg på gräsmattan efter att mamma har börjat klippa träden nu och svarade på och skickade mail (borde ha fixat det för länge sedan!).

Idag lämnade jag minsta brorsan till fritids (gick alltså upp klockan åtta), läste ut senatse nummret av Panda (tidning från WWF), lagade lunch, spelade spel med äldre lillbrorsan, fick min nya klocka som jag beställde över nätet i söndags på posten (så snygg!), hämtade lillbrorsan från fritids, läste ut mina manga-pocketar och lagade middag. Och nu sitter jag här vid datorn och har spelat Dragon Age och bloggar.
   Nämde jag att jag har dammsugit delar av huset idag också?

Och ändå är lovet för kort för att man ska hinna med allt. Haha, men jag antar att det alltid är så.



Min nya klocka från chique.se

If today was your last day

Yeah, that's the title of a song by Nickelback. Listen to it. Every word is truth, poetry and strength.

"If today was your last day
And tomorrow was to late
Could you say good bye to yesterday?"
- Nickelback

"Today is a gift, that is why it is called the present" - master Oogway in Kung fu Panda

"Never regret anything which made you happy" - an old classmate

Right now I can see that it doesn't matter if I'm not sure about who I am. It doesn't matter if I'm not strong. It doesn't matter if I don't want the future to happen, if it pains me to know for sure that it exists. What matters is today. There is nothing else. Now is the only time when I can do something, when I can make a change, when I can pursue my dreams and live without regrets.

I can not tell those around me that I love them at any other time but today. I can not help at any other time. The future is shaped by what we do today, wether we want it or not. So do what you feel is right, and to it when it is right. No one else can do it for you. And the present is the only time when you can do it, when you can change and affect. 
 
Today is the only time you can tell those you love that that is what you do. That you love them. Do not forsake that chance. Life is to short for regrets.
   Remember that every day is a gift. Not a right.

Strength is to be able to live in the present, and I am slowly beginning to do that. It's never too late.

"Today is all we have, but it holds more potential than we realise." - Me




"The wise dragon is the one who makes changes today and not tomorrow" - Dracus Marius


Påsklov

Ja, nu var det då till slut påsklov. Har spelat TV-spel, fått godis, umgått med faster som är här just nu (!) och håller just nu på att göra födelsedagskort i Publisher. Har även fixat naglarna (älskar att göra det!). och idag ska vi försöka ha en pingisturnering hela familjen. Ja, så kan lovet se ut. =)

Jag har även hunnit med att plugga. Det ni.

RSS 2.0