Hej igen

Idag körde vi av vägen på vägen hem från Idre. Rakt ner i diket bara. Tur att det var så mycket mjuk snö. Otur att bilen satt käpprätt fast. En massa snälla människor stannade och hjälpte oss att skotta och försöka bogsera upp oss på vägen igen, men det gick inte, så till slut ringde vi bärgning, och då gick det på ett kick. Jag kan ärligt säga att det kändes underbart när bilen kom upp så lätt på vägen igen.
   Vi satt fast i typ en timme, och jag gick mest runt och käkade cashewnötter under tiden, haha.

Pluggade inte riktigt så mycket franska som jag hade tänkt mig. Använde istället mest franska-skrivhäftet till att skriva ner ingo om Oleg och Derek och gänget i övrigt, hehe. Typ ingen franska gjord, men kom framåt med mina karaktärer. Mest bra eller dåligt?
  
Jag ska iaf försöka få upp info om dem oxå här snart, även om ingen utom jag själv bryr mig om dem.
   Och så min s.k. random kompis. Tack "random kompis". <3

Nu ska jag skriva i word, och måste få tag på jävla Amy (ursäkta) som råkade skicka tomt dokument istället för arbetet hon skulle skicka. Mojjs.

Snöbild från Idre
Snöig bild från Idre


Övrigt: Efter att ha sträckläst "Don Quijote" är "Candide" som en kalldusch.

55km

Nu har jag avverkat cirka 55km skidspår och skog på 6 dagar. Rätt bra för att vara jag tycker jag ändå. Har käkat våfflor ute i spåret och igår var vi i en våffelstuga där våfflorna gräddades i äkta gammalt järn-våffeljärn över öppen eld, och de blev mycket tjockare än vanliga hemma-våfflor och godare. Synd bara att den varma chokladen i den stugan var med varm vatten och inte mjölk, fusk med andra ord. Men det var gott ändå med lite grädde i. <3

Jag har lyckats läsa ut Don Quijote nu och den var riktigt bra och rolig. Jag har också lyckats jobba igenom mina käraktärer ordentligt. Jag skyller på er blogg-läsare och säger tack. <3

Imorrn bär det av hemmåt och under helgen skall läxorna tas tag i ordentligt, även om jag har gjort lite här i fjällen oxå. Vi ska nog komma tillbaka just hit till Idre nästa år oxå, och då hoppas vi ha faster med oss.


Ja, nej, nu har jag snott pappas dator från honom tillräckligt länge. Ha det bra allihopa, och tack för alla kommentarer. :) (oh no, en smiley! Haha)

Övrigt om fjällenlivet

Sitter här i fjällen vid pappas dator var internet är lagom segt och lägger ner ibland. Det spelar ingen roll hur bra datorn är, för pappas dator är bra, när själva internet lägger.

Idag har vi iaf mjukstartat och åkt 2,5 km ungefär och sen har vi även bowlat. Jag kom två med 130 poäng. Pappa vann såklart. As ususal. Tur att jag spöar honom i singstar iaf. Känn på den du far, du som antingen läser detta över axeln medan jag skriver eller som kommer se detta på egen hand någon dag. Eller så läser du det inte alls. Sånt vet man ju aldrig.
   Jag har läst Don Quijote och pluggat lite franska idag också. har läst ungefär 300 sidor i Don Quijote nu. Har ca. 600 sidor kvar. Det skall nog kunna plöjas igenom. Boken är ju faktiskt bra, och jag tänker medan jag läser. 
   Käkade en Nogger mint idag också. Väldigt, väldigt god faktiskt. <3

Igår tillbringades dagen med att åka hit i bil i princip. Äldsta brorsan vill egentligen inte följa med och åka skidor och gnällde rätt mycket på vägen, men det gick annars lugnare och bättre än jag förväntat mig. Jag kunde till och med läsa lite i bilen utan att få allt för mycket huvudvärk.
    Stugan är lagom liten, men vi är ju bara fem istället för sex personer i år eftersom faster tyvärr inte kunde följa med. Jag och brorsorna ligger i samma rum. Behövern jag säga att dom ligger och störar sig på kvällarna? Iaf den kväll som har varit, men det var inte alltför mycket.
   Kollade melodifastivalen igår, är glad att Molly gick vidare då hon är en kompis kompis. Jag har aldrig träffat eller sett henne innan igår kväll, men har hört en del. Hon sjöng verkligen bra.


Info om Oleg och Derek skall bloggas snart. Inte för att jag tror att så många bryr sig, men det hjälper mig själv iaf.

Karaktärer - Lei

Namn: Lei Blake.
Ålder: 21 år.
Utseende: Hans hårfärg är okänd då det alltid är smutsigt, tillsammans med resten av honom, men det är kort och rufsigt. Gröna ögon. Ganska muskulös; vältränad.
Kläder: Vitt, men smutsigt, "kill-linne". Smutsiga och lite trasiga jeans med ett svart bälte i de få hällor som är hela. Mörka gympaskor. Ett brett, svart läderband runt ena handleden.
Personlighet: Alltid nästan irriterande glad och positiv. En "joker" eller "clown". Uppfattas av många som oseriös och dum, men är en ganska intelligent, djup och känslig kille. Talar väldigt mycket i slang.
Bakgrund: Bodde tillsammans med sina föräldrar och sin syster Gabby. När han var 13 år skickades/åkte han iväg för att utbildas till s.k. "spårare", dvs någon som kan hitta vad eller vem som helst, var som helst, när som helst. Han var borta i 2,5 år och kom tillbaka först efter deras föräldrars död. Han fick/har otroligt dåligt samvete för att han inte var där när hans syster var ensam och har därför lovat sig själv att aldrig mer lämna hennes sida.
   Lei litar inte helt på Derek.
Gillar: Övriga saker, så som konstig information eller en mystisk pryl.
Ogillar: Derek och att vara ifrån sin syster.
Styrka: Kan hitta vad eller vem som helst och är väldigt stark.
Svaghet: Kan få raseriutbrott och tappar då en del av perspektivet på sin styrka. Han skulle dock aldrig slå någon av de andra i den innersta kretsen, utom möjligen Derek.
Dålig på: Totalt oteknisk.


Idag blev det info om Lei. Det är kortare än de om Gabby och Venom, men det beror på att det här faktiskt inte finns så mycket mer att säga. Kanske kommer nått.

Om en timme ungefär så ska vi alla i familjen packa oss in i bilen och åka till Idre och åka långfärdsskidor och göra annat i en vecka. Jag ska bland annat plugga och läsa en hel del. "Don Quijote" var en tjockare bok än beräknat, men det skall nog gå bra. Den är faktiskt både bra och rolig. 

Nu ska jag sätta mig att läsa, packa lite av det sista och sen ska vi väl åka. Kommer kunna blogga lite från fjällen, så vi hörs.

Övrig snöbild från svenska fjällen. 

Karaktärer - Venom

Namn: Heter egentligen Diana, efternamn okänt. Endast den innersta gruppen känner till hennes riktiga namn, för resten av världen heter hon Venom.
Ålder: 19 år.
Utseende: Ganska långt, blondt hår uppsatt i hästsvans. Lugg. Grå-blå ögon. Svart sminkning runt ögonen. Några färgglada klistermärken i olika färger i ansiktet.
Kläder: Mycket färg (övervikt lila) och mycket acessoarer. Flera kjolar i olika färger, cykelhandskar, linnen, korsett, "armvärmare", strumpor och benvärmare, platåskor och en hel del smycken i alla möjliga färger och nyanser.
Personlighet: Talar aldrig i slang, trots att hon bor i en nedgången kriminell del av staden. Lugn och har i princip alltid samma ansiktsuttryck; allvarligt och aningen nedlåtande.Ler aldirg utom ibland till Gabby. Känslolös mot andra, men kan verka bry sig på utsidan.
Bakgrund: Föräldralös. Utsattes som väldigt ung/liten för tester av gifter och droger. Var nära döden, men överlevde och utvecklade immunitet/muterat immunförsvar. Har sedan dess hållt på med "farlig kemi" och har lärt sig en hel del hos en kemist/"alkemist" som intresserade sig för henne. Han var från början från en fin familj och hans sätt att tala färgade av sig på Venom som lärde sig språket genom honom. Då Venom är fysiskt svag blev gifter ett sätt att överleva i "kåkstaden". Hon träffade/hittade Gabby när hon var 12 år i ett gathörn. Gabby är den enda levande varelse som Venom någonsin på riktigt känt något för och hon valde att bli vän med Gabby så de kunde hjälpa varandra i livet. Dessa känslor Venom hade utvecklades senare till kärlek från hennes sida. Gabby har aldrig besvarat dessa känslor, men är medveten om att de finns. Venom är i sin tur medveten om hur/vad Gabby känner och vet. De har alltid varit tillsammans sedan dess och Gabby och Venom har flera gånger räddat livet på varandra.
Gillar: Gabby och sitt laboratorium där hon framställer och testar gifter och droger.
Ogillar: Kyla. Hon kan även störa sig på Lei.
Styrka: Kan snabbt analysera en gift eller drog och kan alltid tillverka ett motgift.
Svaghet: Fysiskt svag.
Dålig på: Tyngre kroppsarbete, springa långa sträckor.


Venom får vara inlägget idag när min blogg fyller 3 månader. Jag är lite fascinerad över att jag orkat hålla på så länge, men det är ju faktiskt ganska roligt. När man har nått att skriva. Som nu.

Nej, nu måste jag nog tillbaka till att läsa om imperialsimen. Har historia nu innan jag slutar 14:10. Ska hem och plugga och packa sen.

Karaktärer - Gabby

Namn: Gabrielle Blake, men kallas för "Gabby", "boss" eller "Vampyren".
Ålder: 19 år
Utseende: Axellångt uppklippt rött hår, gröna ögon, naturligt blek
Kläder: Lite säckiga och trasiga byxor med två bälten i kors i svart över höfterna. Mörka gympaskor. Dubbla, lite trasiga linnen med tryck under en svart, lite läderaktig jacka som räcker till under bröstet på henne. Cykelhandskar (eller vad det nu heter) i svart.
Familj: En två år äldre bror vid namn Lei. Föräldrarna är döda.
Personlighet: Hård och har gärna kontroll. Lugn i de flesta situationer. Visar inga känslor. Under ytan är hon en varm och snäll människa, men det lyser bara igenom de få och korta stunder hon är själv tillsammans med sina fyra närmaste vänner
Bakgrund: Har alltid levt i slummen/ghettot. Hon bodde med sina föräldrar tills hon var tolv då de blev styckmördade framför ögonen på henne. Hennes bror var inte där då utan var på en form av utbildning. Efter att ha sett detta gick Gabby in i en form av "koma" eller dött tillstånd där hon som tolvåring själv mördade sina föräldrars mördare. Hon blev senare nedslagen och våldtagen av andra i hennes föräldrars mördares gäng. Kort efter detta hittades hon av den jämnåriga Venom som tog henne till sig. De bodde tillsammans 1,5 år innan Gabbys bror Lei kom hem igen. När han hittade dem anslöt han sig till dem. Vid denna tid blev Gabby våldtagen igen och pga det gravid. Någon vecka innan hon skulle födda blev hon dock attackerad och knivskadad i magen och kördes till sjukhus av Venom och Lei. Gabby klarade sig precis, men barnet gick inte att rädda. Pga detta har Gabby ett stort ärr över hela magen. Medan hon låg på sjukhuset fanns där en sjuksköterska som lärde henne en del om kroppen och dess funktioner, men framför allt hur man manipulerar nerver.
   Ungefär tre år senare hjälpte Gabby Oleg med ett problem och han anslöt sig också till dem. Vid denna tidpunkt hade Gabby redan börjat bygga upp ett rykte som några månader senare kulminerade i "kallblodig massmördare", fast ingen kunde vara riktigt säker på att det var hon. Pga hur mordplatserna och offren ser ut efteråt kallas hon även "Vampyren". I och med detta drog Gabby till sig Derek som anslöt sig till den lilla innersta cirkeln.
   Venom kallar Gabby för "Gabrielle", Oleg och Lei kallar henne för "boss" och Derek tilltalar henne aldrig med ett namn.
Gillar: Gabby har en otrolig förkärlek för jordgubbar.
Ogillar:  Sjukhus.
Styrka: Kan hantera många vapen, men främst av allt är hon intelligent och vet hur hon skall manövrera sig igenom sin värld. Hon är en duktig strateg.
Svaghet: Hon klarar inte av att vara i närheten av små barn på under 6
Dålig på: Kan inte laga mat över huvudtaget. All mat Gabby äter lagas av Oleg.


Jag vet att hon väl kan verka lite makaber, men Gabby och hennes lilla gäng är tillsammans med Panther mina allra käraste karaktärer. Jag har börjat skriva lite med dem, men har egentligen inte kommit så långt och det är heller inget riktigt seriöst. Det jag har skrivit är mest skrivet för att jag skall få ner en text med dem på papper. Jag behöver fortfarande utveckla Oleg och Derek lite, men de andra är faktiskt väldigt genomtänkta för att vara mina karaktärer. Jag har inte tröttnat på dem. Det är ett gott tecken.
   Tack Unkan på bc för rollspelet. det ligger till grund för utvecklingen av dessa karaktärer, även om det finns en del ganska stora skillnader mellan den "riktiga" Gabby och den i rollspelet. 

Imorgon kommer Venom upp här.
 
Oj, nu måste jag dra till skolan.


Serious bloggning, eller nått

Imorrn kommer det en ny elev till våran klass! En utbytesstudent från Italien som heter Andrea och han skall enligt rykte vara snygg och trevlig. Han kan prata italienska, franska, engelska och svenska och skall gå i vår klass på 8 tjejer resten av terminen. Så roligt! <3
   Inte för att jag bryr mig om om han är snygg, jag har redan min underbara pojkvän. <3

Idag kom E.B. till slut med alla-hjärtans-dag-praliner till alla tjejerna! <3 Vår lilla konditor är så söt och himla duktig. Hennes praliner var jättegoda. Tack så mycket!


När jag och E.B. gick hem tillsammans idag diskuterade vi att skriva blogg, för hon funderar på att börja med detta. När jag sedan stod och tänkte på denna konversation i duschen efter att ha tränat på pappas träningscykel och läst ut senaste Illustrerad Vetenskap kom jag på att jag på min blogg skulle kunna skriva om och delge information om några av mina allra mest älskade och genomtänkta karaktärer och idéer till berättelser som uppkommer och sedan kanske få respons på detta. När jag nu tänker mer på det verkar det ju som en helt underbar idé, men vi får väl se vad omvärlden tycker.
   Jag tror jag börjar imorron. Idag ska jag svara på utmaningen från Soffi. Tyvärr orkar jag inte faila på att länka till henne, så ni får trycka på länken här på sidan nere till höger.


Utmaningen:
1. Länka till den som utmanat dig
2. Berätta 8 sanningar om dig själv
3. Utmana 8 personer (kommer stå längst ner i inlägget)
4. Skriv till de personerna du har utmanat så de vet om det.

Jag:
1. Tar inte livet på så stort allvar allmänt då jag lever i tron att detta inte är mitt riktiga liv utan att jag en dag skall få komma tillbaka till det är mitt riktiga liv och stanna där för evigt: perioden när jag var fem år gammal.
2. Jag förstår mig inte på folk som inte vill veta allt om allt på ett vetenskapligt plan.
3. Jag är uppdelad i två personer: Känslor och intellekt. Den ena handlar och känner och den andra granskar och analyserar, både de handlingar jag utför och alla de känslor som strömmar genom mig.
4. Har aldrig blivit förbannad och tror mig inte vara kapabel till det heller. När jag är arg eller sur spelar jag eftersom jag tror att det förväntas av mig.
5. Jag tror att jag lever i en komedishow och måste därför vara rolig och sarkastisk dygnet runt.
6. Tycker att människan är en förjävlig uppfinning som bara förstör vår jord och hoppas på en epedemi som utrotar vår art, även om det finns sjyssta människor som är värda att älska.
7. Tror att jag är mindre värd än alla andra och att jag måste ge tillbaka en fin gest tiofalt för att det skall gå jämnt ut.
8. Älskar koldolmar och fasters potatismos.

Jag utmanar Nea, och sedan gör jag som Soffi och utmanar alla som vill.


Allmän bild från E-korridoren i skolan
Allmän bild från E-korridoren i skolan


Addictive

Nu har jag fått tag i ett GameBaoy Advanced spel på datorn som heter Golden Sun. Det är lite smått beroendeframkallande, men väldigt, väldigt roligt. Fast jag tror ändå jag måste ta en paus från det (började i lördags) snart så jag kan få läxor och sådant gjort ordentligt.

Blev utmanad av Fia igår på bloggen till att skriva 8 sanningar om mig själv. Ska fixa det så fort jag kan slita mig från Golden Sun.

Att underskatta intelligens

Varför underskattas barns intelligens? Varför underskattar man yngres intelligens överhuvudtaget?

Jag vet att jag gör det. Jag underskattar mig själv. Jag tror på nått sätt att jag är som allra smartast precis just nu, och därför måste jag fixa allt på en gång precis just nu och skriva en massa lappar till mgi själv i framtiden och så, för inte kommer jag vara tillräckligt intelligent imorgon för att komma ihåg saker.
   Jag underskattar även mitt yngre jag. Jag är inte mycket förändrad sen jag var 16 till exempel, ändå tycker jag nu när jag är 17 att 16-åringar är små fjantar som inte kan och vet nånting. Inte kan väl jag ha varit det minsta intelligent när jag var 16?
   Men det var jag såklart.

Varför förvånas vi alltid över att barn och djur är intelligenta? Varför skulle de inte kunna vara det? Jag blir själv förvånad, men jag förstår ärligt talat inte varför. Varför skulle vuxna människor vara så mycket intelligentare än alla barn och världens djurarter? Hur skulel de annars ha kunnat överleva så länge? Det har funnits liv längre än människan har existerat. Varför kan inte djur vara intelligenta? De är ju uppenbarligen det. Varför kan vi inte tro på det uppenbara?


Nej, det här inlägget blev inte så bra formulerat, men ni kanske förstår min mening.

Idag

Handlerdarutbildningen i tisdags gick bra. Väldigt mycket information, och man var lite trött efteråt. Det känns å ena sidan läskigt att jag ska sätta mig och köra bil, å andra sidan känns det också lite roligt. Vi får se hur det går.

Min lillebror har nu opererat tungabandet och har varit hemma i två dagar och ätit glass och gjort tungövningar så att tungbandet inet ska läka ihop så som det var förut igen. Det verkar gå bra och han verkar pigg och glad så detta skall nog ha fungerat.

Jag har lite att göra i skolan just nu, men det känns på ett sätt bra, för då kommer jag igång och arbetar. Och jag tycker ju som sagt att det är roligt att plugga och jag planerar det faktiskt ganska bra, så att ha saker att göra i skolan stressar mig inte alls. Det är väldigt skönt.

Har än så länge lyckats hålla på att gå och lägga mig vid halv tio/tio. Jag hoppas att det har givit resultat, men tyvärr är jag dålig på att märka sådant, även när det gäller mig själv.

Till farmor och faster: Hoppas ni har det riktigt bra på Gotland båda två. Längtar efter er!

Skola och körkort

Här sitter jag i skolan på kemilektionen och har tittat på alla mystiska men underhållande filmer om hur några specifika reaktioner går till (substitutions- och eliminationsreaktioner). Vet inte riktigt vad jag skall gör nu, men jag antar att vi slutar snart. Närmare bestämt 12:50. Efter det här är det historia. Måste fråga vår lärare exakt vad som är till historiaprovet fredagen efter sportlovet.

Har inte övat fiol så pass mycket som jag borde ha gjort förra veckan, men jag tror fiollektionen idag kommer bra i alla fall. Brukar ändå gå bra. Att spela fiol är faktiskt roligt.

Just det. Imorgon 10/2 kommer jag inte vara inne någonting på datorn då jag och pappa ska på handledarutbildning mellan 17:45 och 21:30 regarding körkort. Läskigt, men pappa är med så kommer nog att gå bra. Sen är saker alltid hemskare innan man gör dem än när man väl är där och gör det.

När jag kommer hem idag ska jag direkt jag kommer in genom dörren gå in i köket och laga middag. Blir nog falukorv och pasta. Möjligt att det blir kassler, men jag skulle ju kunna steka falukorv istället för att sätta in den i ugnen i och för sig. Ja, det blir nog bra.

Nu måste jag gå till historian. Bye.

TV och dator

Min dator la halvt ner för några dagar sedan, så jag har inte kunnat använda den i princip fören nu. Tack snälla pappa som fixade den. <3

Igår var det födelsedagsmiddag hos en kompis. Vi hade jätteroligt och det var allmänt kul. Dock åt jag föstås mer än jag borde gjort, men aja. 
   Annars spenderades gårdagen med att titta på TV typ. Såg "Canadas next Top Modell" och en jättekul komediserie som heter "The Big Bang Theory". det var kul, men jag kända mig ganska meningslös sen.

Men idag har jag pluggat och gjort mitt arbete. Jag ska bara spela fiol också så kan jag titta på resten av "Canadas next Top Modell" sen resten av dagen, plus två avsnitt av "Americas next Top Modell". Förlåt, men det är faktiskt roligt att titta på. Däremot suger/sög den svenska version. Det kändes väldigt orka.

Hoppas ni alla har det bra och att min bf som jag inte haft kontakt med sen i tisdags, fast jag har försökt ringa honom varje dag, har det bra. Ni får en kram idag.

Kram // The fading memories of a bird AKA Charlie

Vardag - 2

Idag var det vinteridrottsdag. Simmade och promenerade mest hela dagen. Fick varm choklad med grädde hos en kompis (vi var tre som var tillsammans hela dagen).
   Jag kom hem strax innan tre och satte mig med labbrapporten. Nu är den äntligen färdig. Nästa kommer imorrn och skall skrivas på engelska.

Påbörjade en film i Windows Moviemaker i söndags, och gjorde klart den igår. Idag tänkte jag publicera den, men av någon outgrundlig anledning så går det inte.

I söndags handlade jag för 635 kronor på SF-bokhandeln. Köpte GetBackers avsnitt 30-39, Galaxy Angel 2 - volym 1 och 2 och två presenter.


RSS 2.0