Yoga och Spore

Idag började jag äntligen med min hemma-yoga. Ska försöka göra iaf 5 "solhälsningar A" varje morgon, även när jag går i skolan. Tar inte särskilt lång tid och det är väldigt bra för kroppen. Dock kommer det nog bli uppehåll när jag åker till fjällen med bf 1-4 januari (1 januari hinner jag väl iofs).
 
Igår spenderades dagen med min älskade konditor Emelie. <3 Var först hos henne och kollade på lite film och fick nudlar med bacon, bakade lite och fick våfflor. Sen gick vi hit till mig och spelade Spore. Hon gillar att titta på och det var jättekul att spela med henne bredvid. Jag gillar verkligen rymdfasen.

Råkade börja leva på tagged.com igen. Det finns faktiskt normala människor där, hör och häpna.

FriCon och msn

Även den här julen har varit bra och mycket mysig med hela familjen. Trist när farmor och faster åkte hem, men de måste ju förr eller senare.

Jag vet att jag kan verka depresiv och "emo" och har dåligt självförtroende och så, men jag tycker faktiskt väldigt mycket om mitt liv och de människor som finns i det och jag kan ärligt säga att jag är stolt över att vara jag, hur negativ jag än är mot mig själv.

Jag ska försöka ta mig till FriCon och Stockholm Japan Expo nu 2009. Har fått bästa kompisen med mig tror jag, så nu gäller det bara att få tag på datum och tågbiljett och hela allt det där til FriCon och sen betala biljett till Stockholm Japan Expo när de släpps, som jag kommer att ha råd med först i januari månad troligen.

Faster har fått en ny dator med cam och mic och har nu msn oxå. Det är väldigt roligt faktiskt.


Julklappar

För er som vill veta vad jag fått i julklapp julafton 2008 hänvisar jag till min bdb. Länken hittar ni lite längre ner till höger på sidan.
   Kan säga att det har varit en bra jul. <3

Kram // Charlie

Andras klappar och böcker

Jag har faktiskt hållit igång min blogg i över en månad nu. Det är absolut rekord, och även om ingen läser den så är det faktiskt ganska roligt.

Idag har jag hjälpt till att köpa julklappar åt lillbrorsan. Han är visst sjuk eller nått och orkar inte, så det blv jag och mamma som hjälpte honom med julklappsinköp. Jag köpte även lite grejjer till mig själv, dock inget som står på önskelistan.
   Har halvstädat mitt rum också.

Imorgon kommer faster och farmor från Gotland och ska fira jul med oss här. Faster sover med mig i mitt rum och farmor sover i yngsta brorsans rum, så bröderna flyttar ihop i ett rum. Det ska bli så himla roligt och mysigt. <3

Håller på att läsa ut böcker just nu. Har inte pluggat så mycket ännu faktiskt, men jag skall ta tag i det också. Har hunit med lite latin dock. "The Lies of Locke Lamora" är en bok som rekomenderas starkt.

Dagar innan jul

Julavslutning igår. Teatrarna gjorde en jättebra show.
   Hade privat julklappsutdelning med tre kompisar sen. Fick boken "Meningen med livet", första pocketen i mangaserien "Nana", godis, en japansk grod-amulett. I skolan innan hade jag fått en jättepepparkaka och en knapp som det står "Charlie's tree pwns the road" på. Tack så mycket allihopa. <3

Ska plugga fysik och latin över lovet, samt skriva en kemirapport, läsa en fransk bok och läsa ett drama av Molière. Har några andra böcker som behöver läsas ut oxå. Knappast att jag hinner innan julafton.

Har vart hos pojkvännen idag. Underbart. <3 <3

Alla julklappar är som sagt inslagna. Nu ska bara etiketterna och lite snöre på så är det helt färdigt.

Konsert och inslagning

Idag var den stora julkonserten fär jag spelar första fiol i stråkorkestern. Jag spelade väl inte perfekt hela tiden, men i stort gick det väldigt bra.
   Det är så underbart när hela publiken applåderar. Speciellt när de applåderar i takt, och speciellt när de gör det till musiken man spelar. Jag kan ärligt säga, hur egoistiskt det än låter, att jag älskar det.

Jag är inte så mycket för att vara i centrum på scenen, som att vara en viktig skådespelare i en musikal eller en pjäs. Jag tycker mycket bättre om att vara en av dem i bakgrunden som ser till att allt fungerar och klaffar som det skall.

Matteuppgiften skall in imorron. Jag gör helt enkelt så mycket jag hinner. Skall rita en gravsten allra sist där det står "D.N.R.I.P. matteuppgiften".

Annars har jag slagit in alla julklapparna idag. Det som är kvar är att sätta ordentliga etiketter på dem och lite snöre, så är jag helt färdig. Det känns väldigt skönt att vara i god tid iår.

Note to self: Kom ihåg att fixa kod på bibliotekskortet så du kan låna pjäs av Molière över jullovet för skolan.

Ska fortsätta äta kola och översätta min parodi på hur man skriver en traditionell saga (den engelska versionen kan läsas på min profil på deviantArt. Länk finns till höger lite längre ner här på bloggen).

Dåligt samvete

Bc skulle vara klart-fixat 06:00 idag 16/12. Förklara då varför jag loggas ut och det står att dom fixar servern och ska vara klara 06:00 16/12 idag? Man kan vara inne en stund, sen skiter det sig. Orka?

Jag känner mig verkligen hemsk. Jag har inte ringt min pojkvän på flera dagar nu. Det spelar ingen roll att jag har haft läxor och plugg och annat att göra. Sådant skall inte kunna komma ivägen. Han verkar dock inte särskilt arg eller så, men jag känner mig som en usel flickvän. Har väldigt dåligt samvete nu. Måste bättra mig.

Matematikkurserna tar aldrig slut i och med nationella proven. Efter MaB hade vi en hemsk stor statestikuppgift. Nu efter MaC har vi två stora uppgifter om talföljder och grafer att räkna på, skriva snyggt och lämna in. Jag har sagt det förut, men jag säger det igen: Jag börjar gråta när jag läser igenom pappret om att räkna på befolkningsstatestik. Satt i tre timmar efter skolan idag och renskrev och jobbade med matten med tre kompisar. Vi är fortfarande inte klara. Jag orkar inte.

Plugg på julafton och till fjällen med bf. Ska bli skönt alltihopa. <3


Kola, genrep och irritation.

Nu har jag spenderat fyra timmar på att göra kola, och paketera in 192 stycken för hand i platsfolie för julklappar. Det är väl kanske inte så mycket, men de är gjorde med kärlek och jag hoppas de kommer uppskattas.
   Och bara för att jag försökte skynda mig så att jag skulle hinna med datorn och internet oxå så är bc nedlagt till imorrn för fixande av grejjs. Jag blir så seriöst irriterad. Kunde inte nån ha sagt det så jag hade sluppit stressa? Jaja, man kan ju bara hoppas att dom fixar servern så att den inte börjar lagga och bli ortroligt seg så fort det är ca. 600 av bc:s drygt 30 000 medlemmar som är inne samtidigt. Längtar tills imorrn då rollspelet kan fortsätta. <3

Appropå imorgon så ska jag vara i skolan i cirka 12 timmar imorrn. Det är nämligen genrep inför jättekoserten på onsdag 16:00 - 19:30. jag slutar visserligen 11:40 just den här tisdagen, men jag kan lika gärna stanna kvar och äta lunch och plugga. Vill gärna bli av med den jävla matteuppgiften. Jag kan ärligt säga att när jag läser pappret om att räkna på befolkningsstatestik är jag nära att brista i gråt. Jag orkar seriöst inte. Jag vill inte rita grafer.

Igår var jag och Astrid (<3) på stan och jag fick tag i resterande julklappar, så nu har jag alla. Känns riktigt skönt. Nu ska de bara slås in.

Kemirapporten blev faktiskt klar igår. I alla fall så räknar jag den som klar nu. Jag vet inte om det är tur eller bara livets ironi att jag blev klar igår, men idag fick vi en till labbrapport. Den får seriöst vänta till slutet av lovet/efter lovet. Jag har redan franska, latin och fysik att plugga över jullovet samt att jag skall vara borta 1-4 januari.

Kola, genrep och irritation. Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig.

Julklappen 07

Jag har en gigantisk teddy bear som sitter på en stol i hörnet vid fotändan på min säng. Han är brun, fast min webcam gör honom lila, och han har ett rosa band runt halsen. Han är lite trasig i ena benet fast han bara är ett år gammal. Tror att han var trsig från början, men det bryr jag mig inte om. Jag fick honom julen 2007 av tre underbara kompisar och jag älskar honom. Jag kan sitta på knä på golvet med huvudet i hans knä nästan hur länge som helst känns det som och han är bara så mjuk och kramgo att man inte kan släppa honom. Det är ungefär som när jag är med min älskade bf, jag kan inte låta bli att krama och pussa på honom. <3

Han har hjälpt mig förr och han kommer att hjälpa mig igen. Jag är säker på att min nalle kan bli en räddare i nöden. Han är den perfekte tröstaren när jag är deppig för han säger inget och frågar inget. Jag kan lära mig mycket från honom.

Tack för julklappen 07. Givarna vet vilka ni är.

Sisyfosarbete over my head

Oh, framsteg. Har lyckats hålla bloggen vid liv i 3 veckor. Personligt rekord. Har ju tre andra någonstans i cyberrymden som är ganska döda nu.

Spelat Flyff idag, trots att jag borde skriva klart sisyfosarbetet kemirapport om titrerkurvor. Ni vet ju hur mycket jag älskar den. Den är fyra sidor nu. Den MÅSTE bli klar innan jul, för jag orkar inte ha den hängande över mig längre. Kommer ha tillräckligt att göra över jullovet ändå med läxor, julklappar och resa till fjällen med min bf och delar av hans familj.

Bullet for my Valentine musik + läsa Dimension Warriors = bra kombination, även om jag faktiskt inte gjorde det samtidigt den här gången. Förutom att jag är språkpolis när det gäller det engelska språket så är DW en riktigt bra serie. Keep up the good work Viktor.
   Britney Spears "Mannequin" är även den bra att lyssna på.

Har gjort ett engelskaprov inför språkresa till Cambridge i sommar med Eurocentres. På en skala 1-10 ligger jag på 8,5. Jag gissade på 6 eller 7. Det gör mig så glad att jag är så bra på engelska. Nu kan jag åka på vilken av deras språkresor jag vill. Kommer med största sannolikhet välja den som är 30 timmar engelska i veckan kombinerat IELTS (förberedelse för studier på engelskt universitet) och General Language Activation. Det är nog ingen som vill åka med mig på just den super-intensiva kursen, men jag hoppas få med mig en kompis att gå någon av 25 eller 20 timmars kurserna.

I helgen skall jag fixa de sista julklapparna och göra en mängd julkola att ge bort.

Nej, nu får jag väl ta tag i sisyfosarbetet, annars blir det aldrig gjort tror jag.

Snart gråtfärdig

Jag sover för lite och för varje mening jag lägger till i min kemirapport blir det bara mer kvar att skriva om, inte mindre. Jag är på riktigt påväg att bli gråtfärdig. Att jag sen har kemiprov på onsdag är inte en lika stor grej. Det är rapporten jag måste få klart, NU. Jag vill inte ha den hängandes över mig längre. Jag orkar inte det.
   Det skulle inte förvåna mig om kemirapporten blir över 5 dataskrivna sidor. Det skulle snarare vara förvånande om den blev kortare än så.

Vi har iaf blivit klara med all inspelning av filmen i skolan. Nu skall den bara klippas i och redigeras, samt få något extra ljudklipp. Det finns visst bloopers också.

Jag syndade idag igen. Mina problem slapp ur mig, ungefär som de gör på den här bloggen. Jag har varit operfekt igen och läckt ut negativa saker till en kompis och kommer ha dåligt samvete för det nu. Förhoppningsvis är jag inte så pass trött att jag får en av mina deppressioner för det.
   "Tyvärr" får han mig att börja le igen.

Helgen

Nationella MaC provet i torsdags gick bra. Borde kunna få VG. Jag är glad.

Igår läste jag ut "Världens mått" av Daniel Kehlman. Började samma morgon. Lättläst, lärorik (although författaren nog har blommat ut den något) och väldigt roligt skriven. Rekomenderas varmt.
   Idag började jag läsa "Röde Orm" av Frans G. Bengtsson. Rolig gammal svenska och en ganska underhållande historia. Inte så tung att läsa, although boken är ganska lång (möjligt att det är två böcker).

Har varit ho smin bf idag! <3 (jag känner att fler ord vore överflödiga här <3)

Imorrn blir det Kemi-plugg mesta delen av dagen då både prov och rapport ligger framför mig. Det går nog bra, kemi är ganska roligt.

Har fått tag på ingefär hälften av alla julklappar nu. Det känns bra. Längtar till jul. <3


Trött, men glad

Teos skola är fortfarande idioter, men vi fick hälsa på varandra IRL iaf. Det var verkligen jätte roligt.

Innan dess i skolan fortsatte vi spela in filmen. I princip alla mina scener är inspelade nu. Har gift mig och allt. Imorgon ska vi fortsätta med det allra sista, vilket kräver att vi lånar in killklassen. Förhoppningsvis går det bra.

Imorgon är det fyra timmar MaC prov på morgonen 08:10 - 12:10. Jag är inet den bästa på MaC, men VG ska jag nog kunna få. Det är iaf det jag hoppas på.

Allt som allt har det varit en jätte rolig dag, speciellt att träffa Teo, även om jag behövde springa en del av Västerlånggatan. Jag är trött, men glad.

RSS 2.0