Intervju: Menace

Intervju med huvudpersonerna i sci-fi romanen "21 Elements", #2

Ch: Hej och välkommen karaktär nummer 2.

Karaktär #2: *ler stort* Tack så mycket.

Ch: Skulle du kunna berätta ditt namn, ålder och kön?

Karaktär: Självklart! Jag kallas för Menace och är en kille på 20 bast. Och för att vara snäll mot din blogg och dess läsare så kan jag även berätta att jag har ett axellångt hårsvall i en vacker brun färg och himmelsblå ögon. *poserar dramatiskt*

Ch: *skrattar* Fast hårsvall och hårsvall, du har spikrakt hår, och dessutom lugg.

Menace: Ja men man kan väl ha hårsvall för det. *blinkar finurligt*

Ch: Tsssk, jaja, okej då. Hur lång är du?

Menace: 1,81 meter.

Ch: Hur har du fått ditt namn Menace? Återspeglar det dina krafter, som jag antar att du har?

Menace: *ler och lutar sig tillbaka* Alldeles korrekt. Mina krafter har med kroppsspråk att göra. Det kanske inte är så mycket "krafter", men det är effektivt i alla fall. Min gåva gäller kroppsspråk. Jag är känslig när det gäller kroppsspråk och kan i princip läsa alla signaler människor skickar ut. Jag kan också själv använda mitt kroppsspråk för att sända ut signaler till människors undermedvetna. Mitt kroppsspråk är extra "starkt", så jag kan i princip manipulera folks känslor.

Ch: Men varför heter du då inte till exempel Manipulator? Varför har du valt att kallas för en negativ känsla?

Menace: *skrattar glatt* Ja du. Det finns en historia bakom det. Det var innan vi "21 Elements"-kids träffades första gången, när jag, Aqua och Darkness precis hade upptäckt våra krafter. Vi såg en kille bli mobbad i skolan, så jag tänkte att jag skulle testa mina krafter på mobbarna. Jag såg till att sända ut signaler om att jag var hotfull och farlig och inge dem en känsla av oro, otrygghet och hot som sagt. Det funkade, och efteråt kallade de andra två mig på skämt för "Menace". Det var mitt självklara val när vi träffade de andra.

Ch: Brukar det chockera folk att du är, så att säga, snäll, glad och rolig?

Menace: Du menar dem som först hört mitt namn? Haha, jo, folk förväntar sig såklart en helt annan personlighet.

Ch: Var det lättare för dig att bemästra dina krafter än det var för Aqua att lära sig om sina?

Menace: Jag antar att man gärna vill tro det, men nej. Jag har lagt ner mycket tid på att läsa på om och studera kroppsspråk och testa olika saker på min omgivning. Ibland blir det verkligen helt fel. Jag lär mig fortfarande. *blinkar*

Ch: Du håller på nu, eller hur? *suckar* Jag märker ju inte sådant, men S hade gjort det. Ni skulle säkert ha jättemycket gemensamt.

Menace: *lutar sig fram* Äh, hörru. Kom igen! Man är bra på olika saker, eller hur? *ler finurligt och blinkar*

Ch: Jo, jag antar det. Men nu när vi ändå pratar om dina krafter, vilken färg har din dräkt?

Menace: Tja, den är ju svart i botten som alla andra, och sen är min speciella färg mörkgrå.

Ch: Aha. Ja. Ähm. Vad har du för intressen?

Menace: *ler stort* Tja, mitt största intresse får jag väl säga är att köra motorcross. Jag tävlar ju inte, men jag älskar sporten. Jag har även en vanlig motorcykel som jag gillar att meka med tillsammans med Aqua. Sen tycker jag om att lära mig allt jag kan om kroppsspråk och utveckla mina "krafter".

Ch: Varför tävlar du inte om du älskar sporten så?

Menace: Egentligen borde jag väl ha sagt "tävlar inte längre". Jag har tävlat i motorcross, men det blir ganska dyrt och dessutom skadade jag mig i en tävling. Inte allvarligt, men det fick mig att lägga av. Dessutom vill jag kunna göra det utan press. Bara köra för att det är kul lixom. *ler drömmande*

Ch: Låter bra tycker jag. Nu ska vi se... Vilken sexuell läggning har du?

Menace: *vaknar upp med ett skratt* Va?!

Ch: Ja.

Menace: Ja, om det är det du vill ha svar på så: Jag är heterosexuell, eller vad det heter. Vänta, frågade du Aqua om det också? Försöker du hitta någon sorts triangeldrama bland mig, Aqua och Darkness eller? *ler retsamt*

Ch: Nej! Jag bara undrar...

Menace: *ler stort*

Ch: Ja, ähm... *tystnad* Vad tycker du om de andra i gruppen?

Menace: Aqua och Darkness är ju mina bästa vänner, så vi är ju nära och älskar varandra och så. Sen tycker jag om att umgås med Leader, Hypnotic och Messanger då de tre delar mitt intresse för människor och deras psyke. Jag brukar prata med Healer ibland också för att lära mig mer om människokroppens anatomi. Guardien är en mystisk och ganska innåtvänd person. För mig är han väldigt intressant att experimentera på då han sällan visar några känslor, fast jag går honom nog på nerverna. *skrattar till* Re-Sizer är en liten, men härlig kille. När man behöver koppla av finns han där med TV-spel lixom. *blinkar finurligt* Annars håller jag nog med Aqua om att Heater kan vara lite jobbig ibland, men vi är alla olika. *ler*

Ch: Tack så mycket. Ja, det var väl allt tror jag.

Menace: *ler* Ok. Ja, det var faktiskt rätt kul det här. Och ganska häftigt att få träffa sin egen författare.

Ch: *ler stort* Åh, tack så mycket!

Menace: Hej då då. Och ha kul när du skriver om oss. *binkar finurligt*

Ch: Jadå, det ska jag.

Onsdag

Tja, idag har det väl inte hänt så himla mycket spännande. Vanligt liv idag typ. =) Vilket betyder att jag har skrattat åt S idag då hon på något alltyd lyckas vara hysteriskt rolig. Det är hur skönt som helst. <3

Har pratat med Joakim på telefon idag oxå. Det var mysigt. =3

Nu ska jag PÅ RIKTIGT fixa projektarbetesplaneringen, och sen göra min andra intervju. ;)

Intervju: Aqua

Bara för att jag inte har något att göra (vilket betyder att jag har bestämt mig för att inte orka göra något just nu och därför har tråkigt) så tänkte jag ha en intervju med en av alla mina karaktärer som svävar runt i huvudet på mig. =) Jag skulle kunna intervjua alla de 21 karaktärer som ingår i min senast påkomna berättelse. De flesta har bara halva personligheter än så länge, så vi får se hur det går. =P
   (Storyn har heller inget namn, så jag kommer nu desperat-komma-på någonting)



Intervju med huvudpersonerna i sci-fi romanen "21 Elements", #1

Ch (jag): Hej och välkommen. Vad heter du?

Karaktär: Det har du själv bestämt är hemligstämplad information.

Ch: Nej, jag menar, vad kallas du i boken?

Karaktär: Jasså, jaha. Ja, jag kallas Aqua.

Ch: Tack så mycket. Hur gammal är du och vilket är ditt kön?

Aqua: *ironisk tystnad*

Ch: Ja, nej, alltså, jag vet ju allt det där, men läsarna på min blogg vet inget om den informationen (förutom S, men hon glömmer typ alltid att hon har bloggar att läsa).

Aqua: Aha, det är därför du vill intervjua oss. Vi började undra lite.

Ch: Jo, det kan jag förstå, men skulle det vara för mycket begärt att svara på min fråga?

Aqua: Jag är en tjej på 19 år, har rött hår (ja, jag erkänner att jag har färgat det rödare) och gröna ögon och är lika lång som du. 1,70m. Jag är allmänt ganska lik dig till utseendet.

Ch: Jo, det är nästan lite läskigt. Men jag får ju skylla mig själv.

Aqua: *tystnad*

Ch: Ja, i alla fall. *prasslar fullständigt i onödan med lite papper* Så. Hur kommer det sig att du kallas för just Aqua?

Aqua: Vi är ett gäng på 20 personer plus en utomjording med vad folk väl skulle kalla superkrafter eller mutantkrafter. Utomjordingen, som vi kallar Bob, har inga krafter, men han är ju speciell som det är. Vi andra kallas efter våra krafter, och "aqua" betyder som bekant "vatten".

Ch: Hur exakt är dina krafter kopplade till vatten? Kan du vattenbända som i "Avatar"?

Aqua: *skrattar* Det skulle du vilja va? Haha, nej, inte alls. Jag antar att du skulle kunna kalla det jag gör vattenbändning, men jag är inte alls så skicklig som karaktärerna i "Avatar". Jag kan bara manipulera mindre vattenmängder så länge jag har kontakt med det. Jag kan inte få vatten att flyga runt inte.

Ch: Berätta mer om dina krafter och hur de fungerar.

Aqua: Tja, det är ju inte regelrätt magi i varje fall. Jag kan manipulera vattenmalekyler och de joner som naturligt finns i vatten och få dem att skifta position i förhållande till till exmpel marken under dem. Jag kan också andas under vattenet genom att min hud fungerar som ett sorts filter som låter syre diffundera igenom som sedan tas upp av mitt blod. Jag kan också dyka längre och djupare än en vanlig människa.

Ch: Är du immun mot dykarsjuka också?

Aqua: Nej, tyvärr. Inte särskilt. Jag antar att jag är "immunare" än de flesta, men om jag dyker tillräckligt djupt kan det ta timmar att komma upp igen.

Ch: Vilken tur att du kan andas under vattnet då.

Aqua: *ler* Ja, verkligen.

Ch: Ähm... Har du alltid kunna besmästra dina krafter?

Aqua: *skrattar* Oh nej! I början när jag upptäckte dom var det jättesvårt. Jag förstod ju inte ens vad det var och varför. Jag var nog till och med lite rädd, men jag försökte så gott jag kunde att lära mig bemästra det. Fast jag hade nog varit räddare och osäkrare om det inte varit för Menace och Darkness.

Ch: Vilka är Menace och Darkness?

Aqua:
Mina två bästa vänner.

Ch: Har de också krafter?

Aqua:
*ironisk tystnad*

Ch:
Öhm, ja... Jag antar att det är uppenbart att de också har krafter och sådär.

Aqua:
*fortsatt ironisk tystnad*

Ch:
Så... Vad har du för intressen?

Aqua:
Jag tycker om vetenskap och teknik, precis som du. Dock är jag bättre än du då jag kan bygga och laga motorer och hjälpa till med det mesta inom tenikväg. Annars gillar jag att simma, men jag tävlar inte.

Ch:
*tystnad*

Aqua:
Vad?

Ch:
Var du tvungen att kommentera att du är mer teknisk än jag?

Aqua:
Det är du som har skapat mig. Ta ditt ansvar som författarinna.

Ch:
Du är full av sarkasm.

Aqua:
Jag vet. Det är ju därför du gillar mig.

Ch: Kanske det. *surar* Jaja. *prasslar med papper* Ni har alltså alla specialdräkter. Hur fungerar de?

Aqua:
Tja, det är ju Technology som har utvecklat dem, så du får väl fråga honom, men jag kan ju berätta att vi alla har varsin dräkt i svart plus en individuell färg. Dräkterna är utrustade med kommunikationsmedel och datorkraft och dessutom individuellt anpassade efter allas krafter.

Ch: Hur är just din dräkt speciell?

Aqua:
Min färg är mörkblå och min dräkt är gjord för långvarig vattenexponering och stora tryck. det mesta av tekniken är vattentät, men jag kan inte använda det allra finaste och mest advancerade under vatten.

Ch:
Aha. Det var intressant.

Aqua: Hur lång tänkte du att den här intervjun skulle bli?

Ch:
Det är snart klart. Jag har bara två frågor till. På ett ungefär.

Aqua: *tystnad*

Ch:
*mumlar något* *tystnad* Nästa fråga är: Vilken sexuell läggning har du?

Aqua:
Och exakt varför är det intressant för den här intervjun?

Ch: Därför att jag som författare säger det. Svara nu.

Aqua:
*rycker på axlarna* Jag är bisexuell.

Ch: Vad bra. Och då kommer vi till den sista delen av den här intervjun. Hur känner du om de andra i gruppen?

Aqua: Tja... Jag har stor respekt för Leader och Bob. Jag umgås väldigt mycket med Menace och Darkness eftersom vi tre fortfarande är bästa vänner. Heater är en störig liten unge. Hmmm... Jag tycker om att diskutera med Memory och Technology då de också är intresserade av teknik och olika grenar av vetenskap. Jag och Cleaner har en sorts pendlande relation. Guardien är en lite mystisk människa. Jag vet inte om jag gillar eller ogillar honom. Re-Sizer brukar jag spela TV-spel med ibland. Pressure är lite för ytlig för mig och Highpitchers optimism blir ibland för mycket. Hypnotic tycker jag nog mest bara är läskig.

Ch: Det var ju inte alla, vilket nog är bra, men jag antar att du allmänt tycker om alla och att ni kommer överens när det gäller.

Aqua:
Säg inte det du.

Ch:
Så ni tänker vara jobbiga att skriva om?

Aqua:
You bet.

Ch:
Perfekt.


"Äh, det är bara DaGy igen"

Jo, ni som känner min skola lite associerar helt rätt till rubriken. Brandlarm. Igen. Jag lovar att det även idag var en kemilaboration som utlöste det (det var återigen ingen brand). Det har aldrig hänt under mina första två år på DaGy. Det måste vara de nya natur-ettorna. Jädra ungar.

På nått sätt slapp vi svenskan idag. Lärarinnan var visst "frånvarande", vad nu det betyder. Det slutade iaf med att jag, S och Mlölis gjorde något helt klart mer meningsfullt, nämligen planerade vårt projektarbete. Den här veckan börjar arbetet på riktigt.

Den tändande gnistan är verkligen en väldigt interesant bok! Den handlar om hur "sociala epidemier" sprids, det vill säga hur en produkt eller ett fenomen över en natt i princip kan fördubbla sin popularitet femfalt. Vilka faktorer och vilka sorters människor som ligger bakom spridningen. Väldigt interessant. ^^

Ja, nej, nu ska jag väl försöka fixa en projektplanering i Excel antar jag. =)

Glädje

Imorse väcktes jag av min Joakim. <3 Jag blev iofs skiträdd av att mobilen plötsligt inte bara började vibbrera, men även började låta då jag hade satt på ljudet igårkväll i händelse av att han skulle ringa och väcka mig. xD Min morgonröst är jättevacker (=P) men det var jättemysigt att väckas av mitt Lejon. <3

Btw, Joakim kommer hit på mitt höstlov! =D <3 Bara några dagar då han jobbar där hemma, men han kommer iaf. Jag längtar verkligen tills dess. <3

 

Nu är engelsklektionen slut och jag ska ha biologiprov. =)


Några övriga synpunkter

Det härligt att vara tillbaka i skolan igen, trots att svenskan fortfarande känns flummig och det allmänt inte känns som att man behöver göra så mycket. =) Webbdesign är det däremot jättekul att ha igen! <3 Längtar alltid till det. ^^

Nu har jag börjat på en ny bok som heter Den tändande gnistan av Malcolm Gladwell. Har bara läst förordet än så länge, men det var roligt iaf. =P

På torsdag ska visst treorna orientera. Min klass har inte ens idrott. Vi kan lika gärna skita i det helt. Ingen kan säga nått iaf, och vi kan knappast få IG i en kurs vi inte ens har liksom. .__.

Jag har räknat på min ekonomi idag och har kommit fram till att jag nog har råd med juklappar till alla iaf. Blir mycket egen-gjorda grejer bara. =) Kommer ha betalat av alla mina skulder till mamma och pappa 30 november också. ^^

Myten jag skulle skriva igår blev visst längre (och seriösare) än jag trott, men det är bara roligt. Har inte skrivit så mycket på ett tag nu, så det är extra roligt att ha något att skriva som jag dessutom känner kan bli bra. ^^ det kommer nog dock ta ett par dagar innan Joakim får läsa den (jag vet att jag lovade dig den igår, förlåt >__<) då jag nu har bestämt mig för att läsa igenom och skriva om den så den blir riktigt bra innan jag skickar den till någon.

Nu är det tillbaks till webbdesignen som gäller. Bye. =)


Rosetter!

Okej, det blev aldrig någon fiol, men jag pluggade typ allt annat iaf. =) Satt och kollade lite lägenheter på nätet istället. Alltid kul att titta. =)


Jag lovade förut att visa några av de underbara rosetter jag hittat på nätet, så här kommer de:

Jag har hittat två bra sidor. De första rosetterna kommer från bloomingbows.com. Jag gillar den sidan eftersom man får välja färg/färgerna själv på de flesta av deras rosetter, och dessutom vilken sorts klämma man ha. :)


BIG! Personalized Hair Bow. Stor rosett i två färger som man dessutom kan få sitt namn på. <3

Grosgrain Stack Hair Bow
Grosgrain Stack Hair Bow. Stor rosett i två färger helt enkelt. <3

Camo Twist Hair Bow
Camo Twist Hair Bow. Snygg rosett i dubbla tyg. Finns i rosa eller blått med svart bakgrund. <3

Gingham Clippie
Spring Gingham Clippie. Vem gillar inte rutigt? <3


BIG, BIG Hair Bow! Helt vanlig, enfärgad rosett. Men ack så stor, och därför underbar. <3



Nästkommande rosetter kommer fårn en sida som även säljer kläder och annat i samma stil, till skillnad från bloomingbows som endast säljer rosetter. Rosetterna här nedanför kommer från
HotRod Voodoo.


HotRod Voodoo Black Gingham Anchor Hair Bow
HotRod Voodoo Black Gingham Anchor Hair Bow. Svart + rutigt. Behöver jag säga mer? <3 

HotRod Voodoo Purple Spooky Kitty Bow
HotRod Voodoo Purple Spooky Kitty Bow. Jag gillar ju typ allt som påminner om Goth-stil. Älskar även denna. <3

HotRod Voodoo Tulle Spiderweb Hair Bow
HotRod Voodoo Tulle Spiderweb Hair Bow. Skulle kunna bara stirra på denna i flera minuter. Vill ha! <3



Nu ska jag skriva en myt och skicka till Joakim. :)

Söndag

Igår snackade jag och Joakim från typ tre på eftermiddagen till halv två på natten/morgonen. Så underbart. <3

Jag hann såklart inte med allt igår, så ska försöka göra klart allt idag. Plötsligt har vi dock en massa mer religion som hon har mailat ut (till hela klassen visserligen, men iaf). Ska försöka bli klar med all biologi innan jag kollar på det dock. Jag har iaf läst ut boken till svenskan. =)
   Jag har dock just nu fastnat på evony.com, nått halvkul webläsarspel. Tryckte tillslut på bannern på facebook då jag sett den på så otaligt många ställen på webben nu. =P

Det var dock inte bara Joakims "fel" att jag inet pluggade igår. Det berodde även på att jag började leta rosetter på nätet. <3 Kan vissa och länka senare. Ska försöka plugga just nu. xD Måste öva fiol också antar jag. =/

Blogg och shopping

Som utlovat skall jag nu visa de saker jag köpte på Island. <3 Dock kan min mobil inte fota alla färger, så sjalen och en av rosetterna har helt fel färg/nyans. Ni som har sett dessa två ting i verkligheten vet att de har MYCKET snyggare färg än den som syns på korten. Men ni andra ska få se iaf. ;P

Idag upptäckte jag att Mlölis har en blogg! Den föddes visserligen i september i år, men jag har säkert haft chans att upptäcka den tidigare än jag gjort, men misslyckats. Känns inte bra. =( Men nu har jag sett den iaf och vet att den finns, och gud vad snygg den är (tycker jag iaf). <3
   Amnnars idag pluggar jag hela dagen. Fixade som sagt webbdesign igår och skall idag dra igenom all samhällskunskap, fixa födelsedagskort till Emi och förhoppningsvis plugga lite religion och rätt så mycket biologi B. Hinner kanske läsa ut boken till svenskan också. =) (Har inget att göra imorrn? :P Jo, fiol)
 
Jag fick även ett armband av minsta brorsan igår när jag kom hem. =) Fick även prata i telefon med min Joakim igen. Så underbart. <3


Den nya orange väskan i perfekt storlek. <3



Vantarna från Gullfoss. Superskön insida! <3



Den lila nyansen är inte alltför fel, men det är inte exakt samma färg på bilden som på riktigt.
Jag tycker gillar den hur som helst. <3



Den ena av mina tre rosetter, som jag är riktigt glad övar att jag köpte. <3



Mina två sista rosetter. Den typ lila har helt fel färg. Den är en supersnygg vinröd,
inte den här typ normala färgen. Gillar dem riktigt mycket anyhow. <3


Får nog erkänna att det med största sannolikhet är Foki som har inspirerat mig till rosetterna, trots att jag försöker köra typ icke-tjejig stile, haha. Tack till henne iaf. <3

Hemma igen - Island

Hemma från Island nu. =) Saknar det dock lite. Tänker absolut åka dit igen en dag. <3

Söndag 20/9
Reste mest hela dagen. Läste typ hela flygresan (3h). Det tog ca. 1h med buss att åka från Keflavik flygplats till hotellet, som jag tycker var väldigt fint och fräscht och så. Alla 8 elever (hela klassen, bara tjejer) åt middag på Subway-restaurangen på andra sidan gatan. <3 (Våra två lärare åt själva någon annanstans) Sen myste vi lite alla tjejer tillsammans på ett av våra rum och gick och la oss allihopa.


Island genom bussfönstret påväg till hotellet. MYCKET häftigare i verkligheten. <3


Måndag 21/9
Gick upp halv sju och käkade frukost sju. Åtta kom bussen och hämtade oss vid hotellet och tog oss till biljettcentret där lärarna hämtade ut/köpte våra biljetter för valsafari och Blå Lagunen. Till valsafaribåten åkte vi en mindre buss, trots att det inte var särskilt långt dit.
   Det blåste ute på havet och gungade lite mycket ibland, men annars var valsafarin jättehäftig. Vi såg Minky Wales och Harbour Porpoises (vet fortfarande inet vad de heter på svenska). Jättevackra. <3
   Blå Lagunen var också helt underbar. Det är en varmvattenkälla som egentligen bildades av spillvatten från de geotermiska kraftverken på Island, men där finns också en separat källa som sprutar upp varmvatten, som en ständig minigejser (troligen kommer detta dock från "fabriken" precis utanför anläggningen, men man vet ju aldrig =P). Vattnet där är iaf otroligt blått, varmt och fullt av svavel och kisel/kiselalger. Skönt, men man måste duscha och tvätta håret ordentligt efteråt. =P
   Måndagkväll och frammåt var de andra fem ute på kvällarna, medan jag, S och Mlölis ("De tre musketörerna" =P) var hemma och mysade, läste och sov.


Blå Lagunen. det finns mer "till höger om bilden". Se nedan.


"Resten" av Blå Lagunen.


Tisdag 22/9
I tisdags gick vi upp samma tid och åt frukost samma tid som måndagen. Den här dagen kom dock ingen buss och hämtade oss, utan vi gick till universitetsområdet där företaget deCode genetics har ditt högkvarter. Där fick vi en redovisning av vad företaget gör och faktiskt också en rundvandring. Och man fick fota hur mycket som helst. Det var superhäftigt verkligen, och vår guide var väldigt öppen och företaget allmänt verkar jättehäftigt och väldigt seriösa. <3
   Lunchen åt vi på universitetet, där vi också gick in och kollade i deras bokhandel (där de hade en massa rabatter typ). Både jag och S handlade böcker, fast böckerna jag köpte ska jag få i julklapp av mamma och pappa. ;) Det var grymmt mycket billigare där än i Sverige. <3
   Sen var vi på studiebesök på ett vulkanologiskt center och fick en redovisning i vulkaner och den geologiska aktiviteten på Island. Ön ligger mitt på sprickan mellan den nordamerkianska och eurasiatiska kontinentalplattan och dessa plattor åker ifrån vanadra, så ön håller bokstavligt på att (otroligt långsamt dock) slitas isär. Därför har landet aktiva vulkaner (aktiv vulkan = har haft utbrott under de senaste 2000 åren) och det förekommer ofta jordbävningar.
   Efter detta hann vi gå lite på stan och jag köpte en ursnygg rutig sjal i lila och svart. <3 Sen råkade det bli så att alla vi tjejer åt på olika ställen (jag, S och Mlölis före de andra) då vi inet gick tillsammans på stan. Men vi var iaf med och sjöng för Ullis som fyllde 18 den dagen. Grattis i efterskott (igen)! <3


Inne på deCode genetics. DNA-spiral! <3


Onsdag
Uppstigning halv sju, frukost sju och buss vid åtta. Denna dag åkte vi Den gyllene cirkeln, en turistrunda där man får se Thingavellir (kan ha stavat fel), Gullfoss, Geysir och ett geotermiskt kraftverk.
   Thingavellir är den landmassa på Island som ligger mittemellan de två kontinentalplattorna som Island består av. Marken mittemellan dessa har sjunkit och går det fortfarande då inet tillräckligt med lava strömmar upp här för att bygga upp marken igen. Platsen har också ett stort historiskt värde och islänningarna använder den än idag för stora firanden där hela landet kan delta. =)
   Gullfoss är ett stort och mycket vackert vattenfall. Vi åt även lunch på restaurangen där och jag och Mlölis köpte vantar utan fingrar, så att säga. Mycket sköna. =)
   Geysir är som ni kanske gissat ett område med gejsrar. Vi såg en av dem få utbrott ett par gånger. Det var jättehäftigt.
   Den här dagen åt alla tjejerna tillsammans på den jättemysiga thairestaurangen jag, S och Mlölis varit på dagen innan. Det var supertrevligt och roligt. <3


Vattenfallet Gullfoss.


Torsdag
Sovmorgon idag då vi i princip bara skulle besöka en skola och titta runt lite och prata med några elever och så. Säger bara en sak: Hur mycket jag än gillar Island är jag glad över att gå i skolan i Sverige (no offence mot isländska skolan dock).
   Alla tjejer utom två åkte sedan till ett shoppingcenter utanför Reykjavik. Två av oss tyckte att centret var helt värdelöst, men jag älskade det, och jag hann bara gå in i två butiker. <3 Jag fick tag på en snygg orange väska i pefekt storlek (har letat efter en lagom stor/liten väska) och fick äntligen tag på rosetter att ha i håret! Har letat lite efter det, och accesoarbutiken de hade där var helt underbar! De hade jättemycket saker, och i färgordning! Love. <3


Måste ha det här spelet! <3 Fanns på leksaksavdelningen på affären Hagkaup
i shoppingcentret vi var i; Smáralind.



Fredag
Har mest rest hela dagen. Gick upp 03:50 (05:50 svensk tid) för att äta frukost 04:10 och åka buss till flygplatsen 05:00. De fem tjejerna som var ute kom hem endast tio minuter innan jag gick upp, så de har inte sovit på nästan 1,5 dygn just nu. =P
   När jag kom hem packade jag ur halvt, käkade lunch och satte mig vid datorn. Har gjort klart hemsidan till webbdesignen. Bara alla andra läxor kvar att göra över helgen. ;P


Bilder på mina inhandlade saker kommer imorgon. <3

Island och LHC-rap

Ja, imorrn är då islandsresa. :) Det jobbigaste blir väl ungefär att hinn apcka allt nu och ta sig till flygplatsen imorrn typ. :P

Idag har jag städat/rensat mitt rum (Igen. Har gjort det väldigt ofta känns det som på senaste tiden) och ännu en gång har jag lyckats med konststycket att rensa ut en soppåse junk och en papppåse papper till återvinning. Var kommer allt skräp ifrån? .__.

Sen hittade jag idag även en helt underbar sak, nämligen en rapp-låt om LHC - Large Hadron Collider. Så grymm! <3 (jag älskar ju partiklar och partikelfysik).
LHC-rap
LHC är en "collider", dvs den är ett långt rör med magneter och mätstationer där protoner accelereras till nästan ljusets hastighet och sedan får kollidera i frontalkrockar vid mätstationerna. Utifrån detta kan man gör aen rad mätningar och hitta/se alla möjliga partiklar. Så coolt! LHC finns på CERN som är ett jättestort fyiskinstitut (där min morfar jobbat för länge sedan en kort period) i Génève i Schweiz, vid gränsen till Frankrike. Älskar den här låten. <3

Hicka

Jaha, då har man fått hicka. :P

Igår var det Ma E prov. Hade glömt min miniräknare hemma, men jag fick låna S:s och behövde den när det kom till kritan inte ens. :) Jag tror dessutom att jag har MVG-chans. ^^
   Idag skrev vi ett typ helt värdelöst och meningslöst Svenska B prov. .___. Själva provet i sig kände man nästan för att rätta innan man började och en fråga var dubbelt ställd. .__. Svenska B känns allmänt meningslös denna sista termin.

På söndag 20/9 åker jag som sagt till Island. Skall vara på Arlanda senast 12:10 eftersom flyget går 14:10. Det bli kul. Vi ska ju på valsafari bland annat. ;)

Annars så har jag väl inte så mycket att säga antar jag. God natt. <3

Kärlek <3

Idag är det fem-månaders jubileum för mig och Joakim! Har varit så lycklig de senaste fem månaderna! <3

Hemsida

Idag ska jag påbörja inlämningsuppgiften som går ut på att göra en hemsida om de fyra årstiderna. =) Yey. =D Värsta roligt. ^^

Läste ut Ers Majestäts Olycklige Kurt igår och påbörjade idag en ny bok:

Innan jag dör av Jenny Downham. Jag tycker personligen att karaktärerna känns rätt dumma i huvudet, men annars rä den väl bra. Annorlunda iaf. =)


Böcker

Vår tvättmaskin är by the way sönder.

På söndag är b-klassen (min klass, 8 tjejer) till Island med två lärare, så i svenska ska vi läsa en bok av en isländsk författare. Var på bibblan efter Friskis och Svettis idag och lånade. Ska läsa Universums Änglar av Einar Már Gudmundsson (efternamnet är tyvärr felstavat då det första d:et skall vara en isländsk bokstav. Ber om ursäkt för det).

Annars händer väl inte så mycket förutom typ matteprov på torsdag och svenskaprov på fredag. Elle rjo, pratade med Joakim på telefon igår igen (pratade med honom i söndags också). Så underbart att få prata med honom live och få höra hans röst och allt! <3 Och jag tiggde till mig att få höra honom prata danska också. Så mysigt! <3 Jag fnissade visst också så mycket att jag störde brorsan som satt och kollade på fotboll på TV:n utanför mitt rum. ;)

Är snart klar med Ers Majestäts Olyckliga Kurt också. Ska läsa klart den idag/ikväll. =)

WD! <3

Webbdesign igen! =D (ja, jag har webbdesign på måndagar och onsdagar =P) Det är precis lika underbart roligt som alltid! ^^ <3

Fick sms från faster idag. Det var jätteroligt! =D Vi ska se om jag kommer åt att ringa henne ikväll. =)

Jag har också sms:at pappa och bett honom om ett USB-minne. ;) Hihi, kommer få ett när jag kommer hem. Pappa är världsabäst. =3

Efter skolan på måndagar så har jag fiollektion. Egentligen är det väldigt roligt att spela fiol. Dock övar jag inte så mycket som jag borde, så jag är inet så bra som jag skulle kunna vara. =/ men det är ändå väldigt roligt. ^^
   Fiolen innebär iaf att jag kommer vid typ halv sex på måndagar, så jag har inet alltför mycket läxtid hemma sen. Idag tänker jag därför endast försöka mig på att räkna fysik. Vi får se hur det går. =)

Vista blockar trots allt inte alla spel

Igår när vi hade gäster så skulle jag bevisa att det inte gick att installera Heroes of Might and Magic IV på min dator eftersom jag har Vista. Självklart failar jag och spelet är installerat. Kan inet bestämma mig för om det är bra eller dåligt; å ena sidan vill jag ju kunna spela spelet, å andra sidan vill jag ju ha rätt. .__. Fast jag är mest glad över att kunna spela nu. =)

Idag ska jag som sagt plugga och jag är redan fördig med samhällskunskapen (läsa om diktatur. Tjoho...). Just nu har jag precis även övat fiol och håller på med religion (Hiduismen) samtidigt som jag nu ska spela lite Heroes of Might and Magic IV, bara för att jag nu har lyckats installerat spelet + de två expasionpacks som är till. Dock var jag tvungen att kolla upp Oppenheimer för att kunna reflektera över honom gällande Hiduismens tankar (han lyckades klyva den första atomen och är på så sätt atombombens fader så att säga). =) Sen är det svenska och fysik kvar.

Annars har det regnat lite idag, men jag kommer nog vara inne hela dagen iaf (i mina nya, svart mjukisbyxor! <3)

See ya. =)

Längdhopp

Nu har jag spelat FlyFF i ca. 3h (utan att få lvl =P) och omväxlande läst så att jag kommer frammåt i boken. Vid ett ska ska minsta brorsan som sagt hoppa längdhopp så nu ska vi alla (utom pappa tror jag) åka och titta på honom. Jag ska iaf följa med. =)

När vi kommer hem ska jag kolla om Forex säljer isländska kronor och sen spela lite mera FlyFF. Har ett ägg som jag vill ska kläckas till en litet husdjur. Undrar vad jag får. Det är jättespännande. =3
   Sen kommer gästerna vid 6 ikväll. =)

God morgon

De senaste två veckorna har jag lagt mig vid 21-22, men trots det har jag varit tröttare på morgonarna än normalt. Mycket skumt. =/ Anyhow så bröt jag mönstret igår och la mig inte förens halv ett. ^^' "Sen låg jag och läste till tio över ett också...

Den senaste veckan har jag läst en del böcker. Har en hel hög liggande som väntar på mig. Jag har tagit mig igenom sommarlovshögen, men typ alla böcker från Pocketklubben är kvar, så jag håller på att läsa dem nu. Har kommit till den andra boken av sex. =)

Sedan septembers början har jag läst/läst ut följande böcker:

"Digital Fortress" av Dan Brown (Jag tyckte den var väldigt spännande och hade ett intressant tema)
"Second Honeymoon" av Joanna Trollope (väldigt bra tycker jag!)
"Septimus Heap - Sökandet" av Angie Sage (Fjärde boken i serien om Septimus Heap. Helt underbara böcker! Rekomenderas varmt!)
"Dvärgen" av Per Lagerkvist (Mörk, djup, men mycket bra)
"Rufus" av Doris Lessing (Mycket kort bok om katter. Ganska bra faktiskt.)
"Hjärtats Mörker" av Jonas Moström (Deckare. Ganska spännande, men inget speciellt. Gillar Camilla Läckbergs böcker bättre)

Just nu läser jag "Ers Majestäts Olycklige Kurt" av Lena Ebervall och Per E Samuelson. Den handlar om skandalen runt Gustaf V. Har endast läst ca. 60 sidor än så länge, då jag påbörjade den igår, men jag tycker den är ganska intressant hittills. =)


Idag annars ska jag väl äta frukost, spela FlyFF (MMORPG-spel), kolla på minsta brorsan när han tävlar i längdhopp i typ skol/kommun mästerskap/tävling och på kvällen sedan får vi gäster (vilket innebär att det inte blir någon tidig kväll ikväll heller). =D


Är på väldigt gott humör tack vare nya bloggdesignen, så kramar till er alla!


Nytt!

Har nu suttit med nya bloggdesignen i ca. 1h och 40min. Lär bli mer, men vet inte om jag orkar just nu. Ni får i vart fall väldigt gärna säga vad ni tycker om den nya designen. Nått bra? Nått dåligt?

Alla kommentarer uppskattas. =)

Kramar <3


Vad bra det går för mig hela tiden

Jag är så fantastiskt duktig på att uppdatera bloggen just nu känner jag. =P

Och sen finns det ju en massa andra saker i livet som går så fantastiskt bra för mig, haha. Som typ mitt skrivande. Jag vill skriva, det finns hur mycket lust och vilja som helst, men när jag sätter mig för att göra det så blir det mest "..." och inte mycket mera. Vet inte vad och hur jag ska göra. Vill skriva, men har ingen specifik inspiration. Är väl därför jag hittar på nytt hela tiden och inte fortsätter på gammalt. Mycket enklare att bara skriva ut en situation som uppstår i samma sekund som man skriver än planera utefter kända karaktärer. Typ.

Sen går det ju alltid fantastiskt bra för mig att prata med Joakim på kvällarna. Jag vet inte varför. På senaste tiden har jag blivit allmänt mer fler apersonligheter än vanligt. Beter mig aggressivt fast jag inet är det minsta sur eller arg på någon. Har deffensiva diskussioner fast jag inte är arg. Jag vet inte själv varför jag gör det. Herre gud vad jag skämms sedan efteråt.
   Och jag har börjat med något specialbeteende mot Joakim. Jag ska av någon anledning vara extra typ... spydig och konstig när jag pratar med honom. Jag vet inte varför, och jag säger ju bara en massa dumma och fel saker och skämms otroligt efteråt och bara önskar att det aldrig hänt. Jag vill ju inte ens vara så.
   Jag tror jag överanalyserar mig själv och mina reaktioner. Därför måste jag av någon anledning bete mig extra skumt. Jag fattar inte varför jag inte bara slappnar av och är mig själv. =/

Ju mer jag gräver i mig själv, dessto fler känslor finns det. Eller, inte flera, det mer förstärker allt som redan finns. Det är jobbigt. Det gör att jag beter mig onormalt.

Men förutom den känsliga pessimist-Charlie så är allting bra. =) Allting i mitt liv är jättebra, fast med tanke på att det är det normala tillståndet (jaopps, bortskämd) så är det väl inte så intressant för omvärlden. Men iaf. =)

Ingen är här, så jag går väl och lägger mig nu. Antar jag. Eller spelar lite FlyFF först. Man vet aldrig.

Jädra idiot

Nu har jag Engelska C, fast jag slutar om tio minuter. :P

Så sur på min/vår nya svenskalärarinna. Hon har rättat min och S:s recension efter personlig smak vad gäller ordföljd och ordval. Hennes rättningar på det planet innebär att det blir precis samma betydelse och att hon på vissa ställen har rättat bort det viktiga i meningarna. Hon har till exempel rättat om "Dock är Edward.." till "Edward är dock..". Rättar man så som lärare? Öhm, nej.

Aja, ska hämta Rikard och hem och plugga nu. Har en labbrapport som väntar på att skrivas, samt matte, religion, samhällskunskap, biologi och engelska. =)


God natt

Sitter här hemma och kodar webbsida i HTML bara för att jag lärde mig lite idag och för att det är så roligt. =D Men nu ska jag gå och lägga mig. ^^

God natt alla. <3

Onsdag (jag tror att det är tisdag)

Webbdesign-lektion igen! =D (varje måndag och onsdag eftermiddag) Idag ska vi få en introduktion till HTML och (antar jag) gå igenom några grunder. Fett kul! =D

Idag hade vi spexfoto. Jag var 0% taggad, men vi fick ihop det iaf. Vi hade Svininfluensan som tema, haha. Vi verkade dock (såklart) inte vara ensamma. =P

Måste fortfarande tycka att Samhällskunskap är himla trist. Dock kan jag hålla med om och förstå att det är väldigt lärorik och nödvändig information som delges på kursen. Det hindrar det dock inte från att vara tråkigt.

Efter webbdesignen (som slutar 16:40) ska jag hem, laga middag (har en timme på mig att fixa hamburgare till hela fiamiljen och äta själv) och sen bli skjutsad tillbaka hit till skolan för att ha första orkesterlektionen. =P Men det är rätt kul, så jag ska inte klaga. =)


Läste ut Digital Fortress igårkväll. Så bra! Väldigt spännande och en totalt oväntad upplösning. =D

Lite vanligt liv

Igår gick jag och la mig vid typ halv tio och tänkte "Vad duktig jag är som lägger mig tidigt. Får ordentligt med sömn." och allt det där. Men vad händer (som är typ uppenbart värre)? Jo, jag börjar tänka för mycket. .__. Så jag somnar ju såklart inte fören vid typ halv tolv.
   Det är lite irriterande, men det brukar inte vara något problem med åtta timmars sömn. Dock ringde min väckarklocka mitt i en dröm vilket uppenbalrigen ledde till att jag har varit extra trött idag (det var ingen direkt rolig dröm, så jag var glad att få vakna, men iaf). Usch säger jag bara. Ikväll får jag se till att inte tänka så mycket.

Tänk att Digital Fortress aldrig tar slut. :/ Asså, jag är lixom på sida 319 av typ 430, så det är ju inte alltför mycket kvar, men iaf. Jag lånade den av Mlölis innan sommarlovet för att läsa ut den tills skolan började, men det hann jag ju inte (för många böcker på hög att läsa i sommar o.o). Hon säger att det inte är någon stress (och jag tror henne) för att lämna tillbaka boken, men jag känner ändå att jag borde ha varit klar med den tidigare. Och jag har en annan egen bok, Septimus Heap: Sökandet, som jag har väntat typ jättelänge på att läsa känns det som som jag vill komma till. Men innan dess känner jag att jag måste läsa ut den andra boken som jag också håller på med. Haha, jag har för mycket att läsa. :P

Annars är väl allt bra. Har börjat lyssna på min fantasymusik igen. Än en gång: Väldigt inspirerande musik. <3

Fiolen har börjat igen och det är ganska roligt. Imorgon är första orkestern, och på lördag är det orkesterdag 10:00 - 14:00 med matsäck. Jag känner båda "Vad kul" och "Orka". :P


Sen är jag kluven vad gäller höstlovet. Jag vill åka utomlands med faster, men priset för mig till Budapest gillades inte av mamma, så jag vet inte hur det blir. :/ Annars kan jag förhoppningsvis få hälsa på henne på Gotland i år igen annars. =)
   Den andra grejjen är att mitt höstlov skulle kunna vara en rolig tidpunkt för Joakim att komma hit, om han kan. Det beror typ på en massa saker, så jag vet inte hur det blir. =/
   Det dumma med allt det här är att det känns som att jag måste välja mellan faster och Joakim, och det vill jag verkligen inte. Iofs skulle jag nog kunna hinna med att träffa båda eftersom mitt höstlov är typ 9 dagar, men mormor fyller år där i lovet också, så jag vet inte hur det blir med det. Vi ska typ ha middag hemma hos oss.
   Nej, jag vet intr hur jag ska fixa det här. Usch. >__< Jag vill ju inte göra någon ledsen eller besviken. =(

RSS 2.0