Tredje jobbet

De ringde lite senare än igår, men det blev förskola igen. Yay! Hittade som vanligt inte, och glömde förstås kartan pappa tryckt ut hemma... Men kom fram till slut. Söta barn där med. Var ute och gick till en lekpark, jag hade samling själv, vi åt lunch, jag hade vakenvila med läsa bok, lekte och ritade, var ute igen och hade mellis. Mitt i mellis dock så började det regna lite. Fine lixom. Hämta regnjackor. Men sen gick det inte att vara ute längre till slut, haha. Det öste ner till och med enligt min standard på regn! Men regn och smuts är inga problem på förskola. In med alla barn och trösta och rita igen. Sen fick jag inte gå hem vid tre. Hade två söta barn klängandes på mig som inte ville släppa. Men det gjorde de till slut naturligtvis, haha. Gud vad jag är bara glad och lycklig på förskola. Jag vägrade ha rast idag också, hehe. Rast är bara supertråkigt. Bläh. Vill inte ha rast från barnen heller!

De frågade om jag kunde jobba imorgon också. De första som gjort det. Hade så himla gärna velat säga ja, men har lovat Fia att åka till henne och hänga. Det ska bli supertrevligt och fantastiskt att trä'ffa henne, självklart! Men det vore roligt att just komma tillbaka till en förskola dit man hittar och vet vad de gör och känner barnen lite. Men, men. Det kommer säkert hända att de frågar fler gånger!

Jobbet på VRE, som jag inte ens ville ha, är så mycket bättre än jag trott och för mig säkert tusen gånger roligare än My Academy (förlåt). Om allt som händer har en mening så var det meningen att jag skulle hamna här och få jobba med barn och vara glad och lycklig (och trött) flera gånger i veckan. <3

Nu är det Friskis med S klockan sex som väntar. Ska bli riktigt roligt den här gången. Hon är motiverad och taggad. Annars är det alltid jag som har fått vara det ensam lite. Nu är vi två som kan peppa upp varandra! :D

Andra jobbet!

Gick upp klockan sex för att vara vaken när VRE ringde. Det gjorde de också, men vi fick inet kontakt (var tyst i luren) och jag råkade typ lägga på, hehe... ~ Men mailade som pappa sa och då ringde de igen, och gav mig jobb på förskola! :3 Åh jag blir så glad av det! 9:00 - 16:00. Yay!

Problem: Struntar i att ta en tidigare buss när jag kan (smart...), missar tåget jag skall byta till sedan + hittar inte spåret det ska gå från så får typ panik och gråter lite innan jag upptäcker jädra skyltar (hehe...), följer vägbeskrivning från stationen, men missar en hel tennisplan (realtivt liten samt gömd bakom en häck typ) så kommer visselrigen rätt, men från ett annat håll. Nummer 41 som förskolan är finns dessutom inte, så ringer VRE som förklarar att jag ska in bland 100+ numrena, och DÄR hittar jag det... xD Sen slussas jag fram och tillbaka lite innan jag kommer till rätt avdelning.

Men sen var det bara fantastiskt och roligt! Lekte massa med barnen ute också och sprang runt tills jag var varm och svettig. Då fick jag ta rast sen plötsligt (vill inte ha rast. Fett tråkigt...), men lekte mer när jag kom ut igen. Blev en snurralek där två barn höll mig i varsin hand och sprang runt mig medan jag snurrade. Gjorde det typ 20 gånger, sen mådde jag faktiskt illa haha (trodde inte jag skulle göra det), så då blev det på något sätt "Farmors lilla kråka skulle ut och åka" istället. Sen har det varit samling och lunch och vila och leka inne och mellis och gå ut igen. Har till och med hälsat på ett par föräldrar!

Jag älskar att vara på förskola! Och en annan vikarie som var där som bara jobbar med förskolor sa att sex förskolor hade ringt henne bara idag på morgonen! Från och med den här veckan börjar alltså "kaoset", och jag kommer absolut säkert få en massa mer förskolejobb. Så himla kul!

Hundvalp

Har varit hos S idag. Nya hundvalpen = väldigt söt och väldigt tugg-galen! Men när han är trött kan han sova som en bebis i famnen. Gull... ~ <3 Roligt att umgås med S oxå. Och har typ en ny Friskis-kompis! ;D Yay!

Annars kör jag på med "100 Themes Challenge" som jag påbörjade igår typ, haha. Ska börja på nummer 5 nu; "Seeking Solace". Väldigt roligt faktiskt, roligare än jag trodde! Jag skriver en dikt på varje tema om ni undrar. Kanske skulle berätta det också, hehe. Alla dikter publiceras i mitt galleri på min DeviantArt sida. Man måste klicka på "Gallery" högt upp på sidan och sdan på "100 Themes Challenge" på vänster sida för att komma till dem. Hoppas jag lyckas göra klart det!

100 Themes Challenge - #2 - Love

Love is like a magical plant

 

It starts out a seed

You choose the exact right one

You plant it gently, carefully

You fuss over it and nurture it tenderly

You stare at the earth day in and day out

Will it grow?

 

When the first leaves sprout you are so ecstatic

You nurture it and tend to it

Your life revolves around nothing else

It is the most beautiful thing you have ever seen

You stare at it for hours

Will it live for ever?

 

It grows taller and suddenly there is a rose

A tender and fragile blossom

Growing bigger and redder every day

Still nothing else matters

Then the beauty of that one flower

Will there be more?

 

But eventually all roses grow thorns

If you are not careful you might get pricked

Your interest diminishes with every pain

The flower disappears behind the thorns

Will they go away?

 

If you can survive the pain

If you can see trough the thorns to the flowers

If you find it worth the effort to still nurture it

That one rose will grow into a rose bush

Albeit with thorns and all

Will you still hold on?

 

If you still stand strong after the chaos

You will find a miracle underneath the earth

The roots of the bush have grown

They are firmer, stronger, more stable

Something with potential to last forever

Will it blossom once more?

 

The road has been long now

Time consuming

Full with both joy and pain

But all good things come to those who wait

Patience is a virtue

Will it be easier now?

 

You do not have to nurture it as much as before

But if you leave it completely it will die

But if you treat it right

This bush of thorns will grow

Into a safe, magnificent tree

Will it bloom again?

 

All is calmer now

The tree stands firm

Growing ever larger and more wonderful

Tender leaves in soothing green

Delightful flowers in pink and white

Will you settle down?

 

The thing about love

When it is as old and grand as an oak

When you still nurture it

It doesn’t matter if all the leaves and all the flowers fall

Or the tree grows gnarly and ancient

‘Cause you know what?

 

The thing about love

Is that it’s the inside that counts

Stability and safety

Nurturing it every day

If you always remember each other

Your tree will always bloom again

 

 

Mer info om "100 Themes Challenge" här ---> (min dA)


Presenter ~

Vi promenerade till slut idag tre pers runt lite i närområdet. Sedan kom Emi hit, men FYRA presenter från J! :O <3 Känner mig som en lite bortskämd prinsessa... ~ <3 Jag fick en fin, mjuk gosedjurshund, ett litet gosedjurslejon, ett sorts 3D-pussel (som jag har löst redan med lite fusk tack och lov. Tröttnar ju typ efter fem minuter om jag inte fattar...) och ett litet mobilsmycke i form av en pokémon (Chikorita) från såna där automater som man stoppar pengar i och får ut typ leksaker eller studsbollar eller något. Jag är jätteglad för alla sakerna. Har fått sånna pokémon flera gånger och hänger dem på kedjan till min lite större pokémonplushie (Igglybuff) som jag har hängandes på mobilväskan. Den väskan kommer vara full med pokémon hoppas jag. Tack så jättemycket för alla fina saker. ~ <3


Idag är det 864 dagar sedan jag och J blev vi, och 43 dagar sedan vi blev lovade. <3

Söndag

Har inte hänt så fantastiskt mycket ännu idag. Det sägs att vi ska ut och cykla idag (igår ehtte det "på förmiddagen") men det har inte hänt ännu. Vi får väl se! Annars ska jag försöka träffa Emi idag. Hon har visst med sig present(er?) till mig från J. ~ <3

Har besvarat ett nytt set med frågor om mig själv på dA. Samt nya frågor om Iyasumi.

dA

Nu sitter jag och fyller i Character Questionnaires om Iyasumi. Är typ besatt av henne just nu, haha. Men för en gångs skull fastnar en karaktär och känns djup och bra. Jag orkar hur som helst inte översvämma bloggen alldeles med fyrtioelva sådana, så jag publicerar utvalda frågor så att säga på min deviantArt sida.

Lördag

Sov till klcokan tio ungefär. Låg sedan och spelade det nya fina spelet jag hittat till HTC, haha. Ett fantasy-äventyr, så man blir ju lite beroende. Tog mig så sakta upp till datorn då jag upptäckte att yngsta brorsan plötsligt hade kompis utanför min dörr. Mamma kom och bad mig passa lunchen och då fick jag ju klä på mig också innan jag gick ut och visade mig, haha.  Har även åkt med mamma och hjälpt henne handla och sen packa upp alla varorna och lägga allt där det skall vara. Nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem från att springa för att sen äta grill-middag med mormor och morbror. Morbror vill även spela spel med oss, så vi får se vad som händer ikväll.

Annars jobbar jag vidare på den fina nya historien utan namn. Eller snarare, jag jobbar på med min karaktär. Jag gillar henne faktiskt, så det är roligt. Vill dock ha all info om de andra tre huvudkaraktärerna också! Och J vill skapa en karaktär på temat också. Kanske kan bli en bifigur någonstans, eller bara finnas med i noveller som ligger utanför huvudhistorien (som inte finns ännu mind you).

The Legend of The First Heroes

Author: "Well Iyasumi. Seeing as you are the expert of legends and mysteries in the group would you like to tell us about The Legend of The First Heroes?"

Iyasumi: "Gladly. Although you must first know that there are many versions of the legend as it has been passed down for many generations. The interesting part though is that the really old accounts are very... different from the modern, "official" version."

The official version:
"There are a lot of different stories about what The First Heroes did in their life times, but the bottom line is that they helped people all around the world and so grew in fame. In the end they founded the four Hero Guilds and then disapeared, presumably to save mankind from something by sacrificing themselves. The sort of thing every self respecting legend would do. At least officially."

The true story:
"The truth about The First Heroes is a totally different story. Something mankind has struggled to forget ever since. The truth is dark and tainted with blood. At the time of The First Heroes there lived another race alongside human kind. A people called Orcs. In our time Orcs are believed by many to be a fantasy, something that you scare your children into behaving with. Others presume that Orcs where savage beasts who simply caused their own extinction. But from what I have gathered the Orcs were in fact a highly intelligent race, and also the ones who taught humans the arts of magic. At the time of The First Heroes those who wanted to learn magic seeked out an Orc shaman willing to teach. They possesed different degrees of knowledge concerning healing magic, elemental magic och summoning, or rune magic. But for some unown reason, and it seems that no one except the heroes themselves knew why, The First Heroes suddenly went on some sort of rampage to eradicate every last Orc in this world. But I have found a source that says that the last Orcs, High Shamans as is probably no surprise, cast two curses before they were killed. One on their own people and one on The First Heroes. The curse they cast on their own people is unclear, but had something to do with necromancy. A forbidden art of magic even then and not something taught to humans, which might explain the lack of information. But the curse they cast on The First Heroes however was a very disturbing one. Somehow the High Orc Shamans had created a magical disease. And from what I gather it was a very contagious one too. Anyone who touched The First Heroes would get the "disease" if they were human. It would give them all the powers of The First Heroes, but also all their memories and all their guilt. I have read somewhere, although I have no idea how valid the information is, that presumably only 1 in 1000 humans, or less, would be able to handle all this. The rest would go insane in an atempt to escape their new knowledge, and in the end go berserk or try to kill themselves. But the curse would keep them alive. Barely. And those who did not go insane would instead spread the curse further. I presume that that was the reason The First Heroes disapeared, together with the reason for why they eradicated the Orcs."

Author: "But what about the Hero Guilds?"

Iyasumi: "I'm not sure. They were probably founded in dedication to The First Heroes. I even think that the scouts is the oldest orientation of all and that in teh beginning they were all trained for and sent out to find The First Heroes."

Author: "You do really have a vast knowledge of legends and myths. Do you have any guesses of your own as to what might have happened to The First Heroes?"

Iyasumi: "My best guess would be that they sealed themselves in with the Orcs in a location which is extremely hard to find. Their curse together with the possibility of the Orcs rising from the dead does make it a plausible choice if they cared about humanity. Or just wanted to save their own reputations."

Första jobbet!

De ringde vid halv elva imorse. Hade typ gett upp om dagen. Jag behövdes på en förskola resten av dagen! Blev så himla glad! FÖRSKOLA!!! Så jag skyndade iväg och gick fel först, men sen hade jag bara roligt hela dagen. Älskar barn. De är så intelligenta och har så mycket att säga, berätta, visa och göra.

När jag kom hem var det bara att laga mat, haha. Kyckling med mjukost inlindad i bacon med soltorkade tomater och smaksatt Crème Fraiche till potatis, squash, rödlök, champinjoner och paprika i ugn. Ska bli supergott att äta om en liten stund!!!

Good Night

It's like we're standing in two separate rooms
Talking through an open door
The walls in my room are filled with paintings
Bright, colourfull and happy
Just the way I'm feeling
Then suddenly out of the blue
The words "good night" or "sleep tight"
Or something of a similar meaning
Are uttered by him
He wants nothing more than to wish me a pleasant night
But it's like he slams the door shut in my face
Causing all my paintings to fall
Shattering against the floor
The happiness ripped apart
And I just can't believe what happened
I just stare, dumbfounded
I hadn't expected that in a milion years
I'm shocked
I hate what happened so much
I want to scream and break things
But he closed the door
He left me to fend for my own through the night
So why waste my breath?
I'm empty
There are no words left inside me
I don't want to speak anymore
Those shards of broken glass go right through my heart
The pain almost unbearable
So I cry, silently
Just for myself
And I wish with all my aching heart
That he will open the door soon again
Because I'm just to stupid to open it myself
I want him to come back on his own
Not because I was crying and screaming and begging

Iyasumi - jag

Just nu handlar alla inlägg om den nya story-idén, men jag kan inte hjälpa att den är så rolig att arbeta med! Och bloggen är ett effektivt sätt att få ut infon till alla. ;) Detta är basinfo, finns säkert massor mer att tänka på. Men vi börjar såhär. xD



Iyasumi

Ninja från huvudstaden. Uppvuxen i "medelkvarter" inne i staden i närheten av det stora marknadstorget och Thief-skråets "högkvarter".

Personlighet: Besatt av mystik/mysterium och älskar allt från myter, sagor och skrock till tarotkort och astrologi (allt som inte anses vara "äkta" magi). Mån om att ge ett "mystiskt" intryck. Håller extremt hårt på tystnadsplikt och hemligheter. Är dock ganska öppen och glad mot sina få vänner. Mycket starka känslor. Har en tendens  att överromantisera och överdriva. Upplevs ha en personlighet "bland folk" och en annan privat bland vänner.

Färdigheter: Röra sig ljudlöst och använda olika former av knivar/dolkar. Akrobatisk och relativt smidig. Använder lyckoamuletter, men förlitar sig på sina kunskaper om människokroppens anatomi i strid. Kan fokusera sina känslor för att dra kraft och motivation ur dem. Ibland brister det dock.

Drivkraft: Att ta del av världens mysterium. Att skapa en legend/myt om sig själv.

Utseende: Ett ljust blått öga och ett grått. Silvervitt, kortklippt hår (lite längre, rufsigt "pojkhår"). Annars inga utmärkande drag.

Klädsel: Tycker om mörka färger då det förstärker intrycket av mystik och ger kontrast till hennes ögon- och hårfärg. Använder inte skor utan lindar in fötter och ben upp till under knäna med ett speciellt mörkt tyg som underlättar tysta och smidiga rörelser. Samma gäller händer och underarmar. Lite pösiga byxor som snörs ihop vid knäna. Ärmlös tröjamed hög krage under jacka som slutar vid armbågarna och är full med gömda vapen. Har även vapen innanför byxorna, därav modellen. Lyckoamuletter runt höfterna. Väska över axeln fylld med tarotkort, gamla skrifter, annat liknande, pengar och lite mat.

Favoritvapen: Klingor som spänns fast vid handleder och under armbågarna och följer underarmarna och blir en del av/förlängning av kroppen. I olika längder och storlekar.

Warrior - Emi

Warrior - Det skrå som fokuserar mest på styrka, både fysisk och mental. Det mest romantiserade av de fyra. Här blandas hård fysisk träning med fokusträning och man får lära sig grunderna i hantering av svärd, sköld och spikklubba. Det enda skrå som utpräglat använder olika typer av rustning.



De tre inriktningarna


Guardians - Also called Shield Masters. Warriors with an emphasis on defence. In combat they use their shields more than their swords. They wear the heaviest armour of all and can withstand massive attacks on their own. They are also educated in the arts of protecting someone or something else besides themselves. Their weapon of choice is the shield and sword.

Berserker - Warriors with emphasis on devastating attacks. They wield the heaviest weapons of all, trading the defence of the shield for the power of the two-handed mace. Berserkers fight until they fall, heedless of any wounds afflicted upon them. their weapon of choice is the mace.

Bladesinger - Warriors with an emphasis on balance, focus and gracefullness. Trading strength and defence for balance and accuracy it is the hardest warrior-class to master, but can be the most deadly. They use two double-edged swords and seem to dance effortlessly through any battle. Their weapon of choice is two double-edged swords.

Archer - Mlölis

Archers - Det skrå som bemästrar långdistansvapen och har den högsta träffsäkerheten. De står även mycket nära naturen och får lära sig grunderna i djurskötsel och spårning, men även att använda vapen com pil och båge och armborst.



De tre inriktningarna:


Hunter - Also called Breeders. They have a close bond with Motehr Nature and all th elife she nurtures. They take care of and breed animals suited for different situations, and have their own animal companions fighting by their side. Their weapon of choice is the bow and arrow.

Sharpshooter - Also called Arbalists. They spend all their time mastering teh crossbow, training devastating accuracy. They are more or less useless in close combat. They are also the least tuned to nature of the three archer classes. Their weapon of choice is of course the crossbow or arbalist.

Scouts - Skilled at tracking and finding, especially out in the wild. Some scouts though choose to make society their "wilderness". They rely on their wits and light feet to get them out of trouble/danger. All scouts are capable of handling a bow and arrow and a crossbow, but they also have basic knowledge in defending themselves in close combat, preferably with a dagger. They have no particular weapon of choice and is the most diverse of all the "hero classes".

Thief - jag

Thief - Ett skrå med stort fokus på smidighet och snabbhet. Namnet kommer av att den "hjälte" som grundade skrået från början varit en tjuv och att det är tjuvens främsta egenskaper som lärs ut (förutom hur man stjäl). Ett omtvistat skrå som ses av många/vissa utomstående som ett "öppet" kriminellt skrå. Här lär man sig grunderna i gifter/motgifter, spela teater/underhålla och att vara osynlig.



De tre inriktningarna:


Ninjas - Also called Shadow Walker or Nightblades. Stealth, agility and hidden weapons are of great importance. Masters of invisibility and deception, they strike from the shadows and steal away before you notice they where ever there. Their weapon of choice is a wide range of small, gainly blades.

Charlatans - Also called Jesters. They emphasize on striking unnoticed right in the open. Great performers, actors and entertainers they are agile and swift. They use no weapons, but battle through laying physical or mental traps. Skilled at improvising. Their weapon of choice is their own bodies.

Toximancers - Obssessed with poisons and venoms, but also with antidotes and with potions in general. They have a wide knowledge of plants and herblore and people are strongly adviced never to touch anything a toximancer has handled. Their weapon of choise is poisons.

Magician - S

Magician - Grundläggande magic wielders. De lär sig sitt skrås historia samt både defensiv, offensiv och helande magi samt summoning. De lär sig att fokusera rätt och i början mest praktiska spells som kan hjälpa dem i vardagslivet.



De tre inriktningarna:


Acolytes - Magic wielders with an emphasis on healing and defending magic. They can heal wounds and diseases as well as cast protective spells and hold magical shields. Their weapon of choice is the staff.

Mages - Also called Battle Mages. Magic wielders with an emphasis on attack magic. They mostly use elemental magic like fire or water, but they can also unleash bursts of pure energy. Their weapon of choice is the magic embeded spear.

Summoners - Also called Rune Mages. They use runes in different forms (stones/crystalls inbeded with runes for example) together with rituals to call forth beasts and/or spirits to aid them. Their weapon of choice is of course runes.

Alla fyra - idé utan namn

Idén jag berättade om med karaktärer baserade på mig, S, Mlölis och Emi i en värld baserad på MMORPG-spel (typ Dragonica, WoW och/eller liknande) har fått en väldigt positiv respons från inblandade. ;) Så nu kör jag vidare och bygger upp världen runt om lite.

Det är typ medeltidsfantasyvärld (surprise, surprise) och det finns en mängd skrå (blacksmith, merchant, skomakare, you name it) definierade som "vanliga", typ vanliga jobb. Men det finns fyra speciella skrå som är svårare att komma in i och bemästra, men som grundades av "hjältar" för länge sedan så de är väldigt romantiserade (Delar av allt detta hittar jag på nu i skrivande stund, haha. Och jag blandar språk vilt). De skråna är Magician, Thief, Archer och Warrior (alltså inte militär/soldat). Har man lyckats komma in i ett av dem tränas man i början ganska "allmänt" i grundera för de olika "yrkena". Men det finns lite olika oppinions inom skråna vilken som är den "bästa/sanna" vägen för t.ex. en warrior att ta. Därför har skråna med tiden delats upp i "inriktningar" eller "specieliseringar", och de som hänger i och kämpar på kommer till slut inom varje skrå att följa en av tre vägar till specielisering. För ingen kan faktiskt bemästra allt. mer info om skråna och inriktningarna tänkte jag publicera i fyra egna inlägg, annars blir detta typ 3 mil långt och det pallar man inte läsa. På riktigt. Men jag kan påpeka att magi inte bara utövas exklusivt av magicians utan enklare formler lärs ut i alla sorters skrån som till exempel att en läderrem skall hålla extra länge eller ens nät skall fånga extra mycket fisk eller liknande.

De fyra "hjälteskråna" överlever genom att man kan köpa tjänster av dem. Till exempel att hitta något, ta tillbaka något, förstöra för någon, beskydda någon/något osv. Det finns inga regler om att de måste tänka moraliskt innan de tar emot request och det är köparna som åtalas vid moraliskt orätta gärningar. Dock tas det emot många fler "bra" eller "ofarliga" requests än "dåliga".

Engelska

Har fått mail om att jag fått besked gällande antagningen till att läsa engelska. Gick in på studera.nu för att kolla. Problem: jag fattar inte om det är ja eller nej. O__o Nu verkar det stå att ingen ur efteranmälnings-urvalsgruppen kom in, men det är lite märkligt tycker jag att de inte kan skriva ut ja eller nej ungefär. Men men. Jag har ju jobb så jag lider inte så fasligt för jag har ju något att göra och möjlighet att tjäna pengar. Hade varit kul att läsa engelska dock. Men men.

Alla fyra

Mamma vill att jag ska handla kläder, så nu idag gjorde jag det tillsammans med S, Mlölis och Emi. Blev bara två plagg på H&M(en randig tröja med läånga ärmar i grått och vitt och en kofta i en röd nyans), men vi hade trevligt och roligt tillsammans. <3 Köpte även en rosett på Glitter för egna pengar jag fått av faster.

Nu kvällen när jag spelade lite Dragonica fick det mig att fundera på att vi fyra skulle kunna passa in i karaktärskategorierna theif, magician, warrior och archer. S:s main character är magician (tekniskt sett archmage tror jag) och min main character är theif (tekniskt sett ninja). Sen tror jag Mlölis skulle passa som archer eftersom det är mycket hoppa runt och känns som en positiv och glad karaktär med mycket energi, och man behöver vara duktig på att räkna för att träffa sitt mål from a distance (;P). Emi skulle kunna passa som warrior eftersom hon gärna vill hjälpa och ta hand om och kanske skydda sina vänner och hon är inte rädd för att ta itu med saker och gå i närkamp om hon måste. S skulel allmänt kunna passa som magician för att det kräver ett annat tänk och att kunna manipulera magi, och skulle magi vara förbjudet skulle hon helt klart vara den som skulle kunna dölja det skickligast. Hur jag skulle passa som theif är en lite bättre fråga, men kanske att jag gillar att vara lite i bakgrunden och man kan vara lite besserweisser och h avassa kommentarer och komma undan med det.

Haha, oj vad jag försöker rättfärdiga mitt tänk här. Men iaf så var min fundering mest att man skulle kunna skriva nånting baserat på oss fyra och en värld liknande Dragonica/spel där man kan vara en av dessa sorters karaktärer. Antingen en story där man kan verkligen bli en del av det spel man spelar och känna det som att man är där, eller en story direkt satt i en värld som är lik spel. Bara en tanke. Jag skulle behöva namnförslag från och hjälp av S, Mlölis och Emi för att bygga karaktärerna eftersom de skall bygga på dem. Men men. :)

Fest

Idag hade pappa sin 50-årsfest. Han hade hyrt en kock som grillade och jag hjälpte till. Väldigt trevligt och god mat och så (jag åt rester efteråt). Jag fotade även. Dock lyckades kocken spruta champaign på mig och några andra. Jag vill bara bränna de kläderna. Jag är ju supernykterist och tar inte ens i behållare som innehåller alkohol. Eller äter mat med alkohol i. Fy fan vad äckligt det var. Och jag kunde ju inte gå och duscha mitt i allt eftersom jag skulle hjälpa till. Och det hände precis i bärjan av kvällen. Jag kunde byta kläder och tvätta mig snabbt i badrummet förstås, men fy fan vad äckligt. Förlåt att jag svär.

Orolig och paranoid

Jag kan inte säga när det började. Jag har haft det i några år iaf. Definitivt innan jag träffade J. Ibland (och det känns som att det brukar gå ganska lång tid emellan) så har jag fått ont/starkare obehag i ett bröst. Switchar mellan vänster eller höger. Nästan alltid på samma ställe. En punkt lixom. Ibland gör det ont om jag trycker till där när det händer, ibland inte. Jag har inte tänkt särskilt mycket på det. Inte sagt det till någon. Det brukar gå över efter någon minut. Men nu plötsligt de senaste kanske två veckorna har det kommit varje dag. Vissa dagar flera gånger per dag. Det har aldrig hänt förut vad jag vet. Och jag börjar bli mer och mer orolig och paranoid över det. Jag började bli lite orolig redan innan den här "perioden" började, men nu har det tagit fart. Jag har redan i mitt huvud hunnit ha cancer och igentäppta blodkärl flera gånger om. Speciellt när vänster gör ont blir jag orolig för hjärtat. Men nu i natt har det dessutom hållt på mycket längre än bara några minuter. Minst sen klockan ett har det i princip hållit på. Nästan två timmar. I vänster. Jag tycker personligen att växtvärk känns väldigt märkligt när jag är 20 år och har haft mens sen jag var typ 11. Allt lär väl ha växt färdigt vid det här laget. Tycker jag. Eller? Och inget kan man hitta på nätet. Om man inte är gravid. Vilket jag verkligen inte är.

Dragon Princess forts.

The Dragon Crusades - Cleanders and dragons were not always as closely bound as now. Hundreds of years ago dragons plundered and scorched villages and towns as humans took their territory. This eventually lead to The Dragon Crusades where all countries except Cleander took part. All over the world dragons fled to Cleander when specially trained soldiers, dragon slayers, started to emerge. But when they came to Cleander the country refused to participate and began fighting for the dragons. First the dragons did not trust the people of Cleander and so the war had three fronts, but eventually the dragons saw what the Cleanders did and sacrificed for them and so they united and turned the tides of the war. Peace was then negotiated and a treaty signed where the dragons were promised a safe haven in Cleander if the royal family could keep the dragons under control and stop their plundering. This has in principal worked out and the treaty is still strong.


Gaming

Sov över hos S till idag. Spelade massa Dragonica typ hela tiden (hade egen dator med). Fast vi lyckades glömma flera gånger att vi inet behövde kommunicera via skrivchatten i spelet, haha. :P Det var väldigt roligt, och imorse så fick vi sällskap av hennes lillasyster som också spelar lite. Hann hem innan faster åkte hem till Gotland (Buhu :'( ) och blev tvingad att sedan spela Monopol i hennes ställe med småbröderna. Är ganska trött, så det vart lite jobbigt. Men jag förlorade trevligt nog till slut, haha.

Får se när man börjar jobba. Om det händer nästa vecka eller veckan efter. Hoppsan hejsan herre gud... Kan man introducera sig med "Blå drake som spelar fiol och äter koldolmar. Vad tror ni den meningen säger om mig?" och "Vikarie är ett av de mest skumma jobben, efter konfaledare. Men det är precis like roligt. Så nu får ni lyssna på galningen och börja den här lektionen.". Exakt det utförandet funkar kanske bara på äldre barn, men något anpassat i den stilen? Man lär ju bli ihågkommen, haha. Och så får man le och se engagerad och glad ut. Som att man vill vara där.

Hoppsan

Hoppsan, hoppsan vad fort det gick. Nu är man anställd på VRE education. Jag undrar om jag hunnit med egentligen. Fast vikariekursen kändes intressant och rolig, så jag har nog inte valt ett helt fel jobb iaf. Men herre gud!

Dragon Princess forts.

In wartime – In wartime if there is time all people of Cleander are taken into the capital which is strongly fortified with stone walls and all gates are sealed. This includes watergates which cut of a bit of the river so no enemy watercrafts are able to get into the city harbour (these take some time to close). The human army is then posted round the walls defending against the attackers. Meanwhile the monarch calls upon the dragons for help, and as they are kindred in a way the dragons in the mountains heed their call, calling out to dragons in other parts of the world. The dragons start circulating above the capital without attacking, showing of their might and numbers. This display of strength has scared some attackers, but if they do not cede in their attacks the dragons will descend scorching and burning the earth outside the walls of the capital. This has happened a few time over the centuries and therefore some parts of the outer walls are still black and burned, and the houses outside the walls are newer than those found inside. Traditionally the eldest non-crown prince male is educated in the military arts and is apointed commander of the army and the royal guards.

Jobb

Jag var först till intervjutiderna. Det var fortfarande tomt när jag gick. Mannen som intervjuvade mig var väldigt trevlig, och han frågade inte ens efter min pedagogiska idé! Imorgon ska jag på kurs 9-13, "sen är det bara att skriva kontrakt att börja jobba" sa han. Jag var uppenbalrigen en bra person/människa. Oj! Vilket bra intryck jag måste ha gjort! Det hade jag inte väntat mig! Är faktiskt ganska glad nu. :) Nu ska jag göra massa roigt och avslappnat grejs = spela! :D

Har fått en otroligt och gudomligt söt burk med polkagrisar av S (vi åkte in och ut ur stan samtidigt, skulel till samma station för olika ärenden). Jag försöker ju egentligen att inte äta godis, men men. Har varit duktig med jobb nu tycker jag. <3

Tisdag lixom

Idag har jag rensat ogräs (fantastiskt spännande...), förberett lite inför intervjun imorgon och ätit middag ute på stan med en av mina sysslingar. Väldigt trevligt! Vi gick till Vapiano. Fina lokaler och så och bra mat, men smakar inget särskilt tyckte jag. Kanske tog fel rätt. Men, men. De har ett ganska roligt system. det ser ut som en finare snabbmatsreastaurang när man kommit in. Man beställer va dman vill ha (pizza eller pasta. Man får välja pasta-sort också) och sedan laddar man på kostnaden på ett kort man får i receptionen. På väg ut drar de kortet och ser hur mycket man ska betala. När vi skulel gå in frågade tjejen i receptionen/kassan om jag var över 18! Oj, tänkte jag, jag är ju tjugo! Hur tolkar man det? Som att man ser ung ut? Haha.

Får se hur det går imorgon nu.

Dragon Princess forts.

Culture – Over time some women of the people mated with dragons, but they found they where not made pregnant by dragons but only got their genes incorporated with their own. When they the mated with a human man they got pregnant and the baby was born with dragon scales. These scales mature just like ordinary dragon scales over time with the child growing older going from black to white through a colour. These children also live longer than ordinary humans. But dragons do not willingly mate with anyone and everyone, and so over time half dragons became the symbol of the royal family. The queen always mates with a dragon before conceiving her first child who becomes a half dragon and thereby crown prince or crown princess. Children born after the first get some of the dragon genes, but not as much as the first born child and they get less and less with each child. (Drakgener uttrycks inte utan förekomsten av ett visst hormone (en endokrin signalmolekyl, dvs en molekyl som når alla celler genom att farads I blodomloppet). Detta hormon har en ovanligt lång halveringstid (typ ett år?) vilket leder till att färre och färre celler exponeras för det, vilket I sin tur ger att fle roch fler drakgener “stängs av” under fosterutvecklingen som en följd av brist på detta hormone. Därför avtar antalet synliga drak-drag med åren efter intag av hormonet. Gener och hormon fås från parning med drake). The dragons have conceded to this ritual in exchange for a safe haven, respect and a say about the politics of the country which might concern them. They are also an independent part of the army of Cleander. All of the royal family dress to conceal their scales if they have any (in-laws of course have not) so that diplomats and guests from foreign countries will not be scared or upset, since the royal family’s mating with dragons is not a knowledge widely spread beyond the borders of Cleander.


Dragon Princess

Dragons – Most dragons have come to live in the land of Cleander, or they at least seek shelter there sometimes. It is the only place in the world where they are left alone and is a part of the culture and looked upon as something good and revered. Thus the dragons respect the people and Cleander is also a part of their own history and culture. Dragons are born black, but with time their scales grow lighter in colour and so they are revealed to be blue or green or red and so on. Really old dragons are almost white.

Cleander - A quite small country with a very special history and culture. It has no access to the sea, but the great river ____ runs through the country and so the capital has a large harbour. Part of the mountain range ____ is also encompassed in Cleander and they also have a small forest full of bogs and marshes. Otherwise most of the country is open grass space. There is nothing in the way of desert and it only snows high up in the mountains. It does rain a bit as the sea is on the same side of the mountain range as Cleander. Behind the mountains is a desert. Due to so much of the mountains being contained in the country there no big towns besides the capital, although there are some small villages. The parts of the mountain range that are in Cleander have always been home to dragons and so those who settled here and “made” Cleander have always had dragons as neighbours and have chosen to be willing to live beside them and do what is necessary to get along, incorporating dragons in their history and culture, strongly growing apart from the other countries of the world.

Måndag. Två dagar kvar.

Jag håller på att dö inför onsdag. Vet inte om jag vill ha jobbet, men jag får väl anstränga mig och gå dit och så. Något besked om engelskan finns ju inte ännu, men jag ahr upptäckt idag att sena anmälningar rangordnas efter hur sent de kommit in, så jag ligger nog väldigt långt ner och har typ chans noll att komma in. Så just nu mår jag dåligt över vad som kommer hända och att allt bara ser mörkt ut. Jag orkar inte växa upp. Det är bara skit.

Har spelat TV-spel idag. Har ju Final Fantasy 13 som är rätt kul. Länge sedan jag spelade, men kontrollerna sitter fortfarande i muskelminnet. Jag hinner knappt med när mina fingrar rör sig över kontrollen för att utföra det kommando jag vill. De rör sig innan jag hinner tänka, haha. Har varit ute också och gått runt i bostadsområdet ovanför huset. Slutad emed att jag kom ner i träsket och tittade på fiskarna som faktiskt finns där i en halvtimme eller något liknande. Annars har jag nog mest bara spelat Dragonica sedan jag kom hem. Och faktiskt skrivit lite också. Utvecklat en dröm jag hade i förrgår. På engelska, men kan publicera det jag har i bitar. Kanske är intressant.

Kan inte livet bara fixa sig. Varför ska allt vara så helvetes jobbigt? Fast det sägs ju att fiskar alltid reser sig, utvecklas och kommer tillbaka starkare än någonsin när de varit nere i sina djupaste, mörkaste hålor. Att det är depresionerna och mistandet av tron på livet som för dem framåt. Jag lever på hoppet att jag likt en drake ännu en gång kommer resa mig ur min mörkaste aska, starkare än jag någonsin varit förr i mitt liv.

Torsdag

Allt som allt har det känts som en bra dag idag. Har spelat och packat upp och städat och hjälpt till med tvätten. :) Har även träffat Emi idag och sett vackra trollsländor.

Har fått ett mail nu ikväll om att gå på jobbintervju för VRG Education 17/8! Och de verkar så extremt seriösa. Herre gud. Kommer ju aldrig få jobb där lixom. Men man får ju försöka iaf. Ska jag bli lärare är det ju en fantastisk erfarenhet, och man tjänar ju lite pengar, hehe. Frågan är ju om jag kommer in på studera engelska heltid en termin på Stockholms Universitet. Kan jag jobba på VRG Education då?! Herre gud... Hoppas svar om engelskautbildningen kommer snart. De verkar handlägga sena anmälningar just nu iaf, så förhoppningsvis får jag svar snart! Fast man kanske kan hoppa föreläsningar ibland? Nej usch, jag vet inte. Kommer ju inte att funka... Men jag får anstränga mig på riktigt inför intervjun nu iaf. Bara sex dagar kvar!

Kommentar + sommarlov

Har inte blivit mycket bloggande (alls) på sistonne. Jag skyller på sommarlov, haha. Har varit i Gbg, i England med familjen på bilsemester och nu på Gotland (kom hem för typ en timme sedan).

Något som har hänt som jag inte har sagt något alls på bloggen om som påverkar mig (och som Amy för ett tag sen frågade om i en kommentar kind of) är att jag och J är "lovade". (!) <3 Det är alltså INTE en felstavning av förlovade, för det är vi inte, men vi har faktiskt ringar, haha. Idén till att "lova" oss (eller "låtsasförlova" oss) har vi fått från den otecknade TV-serien Sabrina the Teenage Witch. Där ger Harvey i ett avsnitt Sabrina en ring och säger att det är "a promise ring" och menar att det är ett löfte om att de i framtiden någon gång om de båda fortfarande vill så ska de förlova sig och gifta sig. Så det är förstadiet till förlovning. Och det var faktiskt J som kom med idén om att vi skulle göra det! <3 Men det mest fantastiska är nog ändå att vi blev "lovade" 16/7 - 2011, exakt på 27-månadersdagen! <3

Annars har jag tagit studieuppehåll från KTH i ett år nu (om blanketten har kommit fram rätt, hehe). I vår ska jag (hoppas jag) prova på en lärarutbildning; grundlärare med inriktning förskola och årskurs 1-3. Jag tycker det låter roligt. I höst hoppas jag få något extrajobb och att jag kommer in (skickade en sen ansökan) på engelska en termin. Hur som helst börjar jag behöva pengar, hehe.
Nu måste jag nog gå och lägga mig. Hoppas börja blogga mer nu igen. :) God natt!

RSS 2.0