Stafylokocker

Jag och mamma åkte till en vårdcentral som öppnar 07:00 för en halvtimme sedan. Jag har en stafylokock-infektion i kinden, så efter skolan idag ska jag till apoteket och ta ut receptbelagda tabletter och en receptbelagd kräm, vilka båda innehåller antibiotika. Jag gillar det inte eftersom jag helst inte använder mediciner, framför allt inte antibiotika vilket bakterier lätt blir resistenta mot, men jag måste om jag vill bli av med det.

De mystiska betten om natten har kommit tillbaka också, så jag har fått en remiss till en hudspecialist.

Varför JAG?!

Perfekt väder och översvämningar

Idag är jag glad och uppåt för idag är det helt underbart perfekt väder! det har precis spöregnat på förmiddagen, så allt utomhus är blött vilket gör att naturens alla färger blommar ut i full prakt. Det är även totalt molnigt med en vit himmel och ca. 12 grader celsius och blåser. Ljusen och färgerna utomhus är helt enkelt obeskrivligt underbara! det är sånt här väder som inspirerar, sådan här ren luft som gör att man vill gå ut och sådana här färger hos naturen som gör att man vill skriva. Helt underbart. <3

(Sol och värme är bara torrt och trist och fy)

Så därför följde jag idag med till IKEA, och det är precis lika roligt varje gång! Jag tog 7 IKEA-pennor och vi handlade koppar till min studentmottagning och lite annat. Jag köpte tre dricksglas åt Joakim också (efter väldigt roliga missförstånd på telefon, haha). Lunch på IKEA är jätteroligt och gott också (delvis därför jag följde med, hehe). Jag åt grillad kycklingfilé (huuuuuuuur god som helst) med rattatouille, pommes frites och beirnaisås (stavas det så?!).
   När vi skulle till kassan så lätt det plötsligt en massa och en mindre flodvåg av vatten kom makligt utforsande. Vet inte riktigt vad som hände, men vi fick alla komma igenom en annan ingång till kassorna. Lite roligt var det iaf. Översvämning på IKEA, haha.
   Vi lyckades även få tag på ett nytt parasoll på Jysk (typ).

Bristande läromedel

Man älskar ju bara när ens läromedel innehåller stavfel, eller när det helt enkelt har hoppat över delar som sedan plötsligt kommer på prov. Trist läge lixom. Så är det i min sommarfysik. Får väl försöka hitta hur man räknar om bar till pascal någon annanstans på nätet typ. Muppungar.

Annars har jag klippt håret idag inför studenten (hoppas inte skolfolk läser detta innan måndag).

Kramar till alla!

Varmt

Jo, det var relativt länge sedan jag uppdaterade bloggen, men just nu går det mesta av min tid åt att hålla temperaturen omkring mig och i mig nere på en behaglig nivå. Det innebär undvika utomhus i största möjliga mån, och ha paraply och solfjäder med mig överallt (det regnar faktiskt fotoner!).

Annars är jag ledig imorron, så då ska jag fixa de två sista skoluppgifterna och kolla på Mlölis andra dansshow.

Om en stund kommer Emi och jag ska få en Kuroshitsuji-planch (eller hur man nu stavar det...)! *lycklig*

Översovning

Ja, idag ska jag uppenbarligen hinna med att köpa skor (mammas idé, inte min), plugga och sova över hos S med filmkväll. Och jag sover ju så otroligt bra redan... Hinner iofs också plugga imorgon med de andra, så skolläxorna löser sig nog. Bara min sommarfysik som jag måste komma lite framåt med, haha. Men det är roligt egentligen.

Heaven

I just found loads of episodes och The Big Bang Theory and The Mentalist I haven't seen!!! I'm so happy and excited!!!

And Joakim has finally gotten internet!

Mobil-blogg typ

Är med pappa och köper nya bågar och glas. Snodde hans fina mobil och bloggar lite. Fast den har fastnat på versaler (jag vet att det inte syns eftersom jag kompenserar).

Effektiv dag

Idag har jag varit ledig då dagens två lektioner har fallit bort av olika anledningar, så varför inte passa på att vara effektiv?

Vid kvart i nio kunde jag inte ligga kvar i sängen längre, fast jag var relativt trött, så jag gick upp helt enkelt. Vid halv tio gick jag till Mörby och köpte nudlar och hämtade ut ett paket åt mamma. När jag kom hem skrev jag klart mina två presentationer (svenska och engelska) som jag ska hålla nästa vecka (som bara är två skoldagar).
   När jag var klar med de läxorna var klockan halv tolv, så jag gick och duschade och lagade sedan lunch (två nudelpaket). Jättegott!
   Jag var klar med lunchen och hade stält undan allt och torkat av lite på spisen och andra ytor och tillbaks på mitt rum vid halv ett, så då skrev jag lite på min fysikrapport och letade upp info om konflikten i Colombia. Och nu sitter jag här och är före mitt eget schema. Och jag har typ inte ens fuskat.
   Så nu ska jag räkna sommarfysik tills jag ska gå och hämta lillbrorsan vid halv fyra. Sen fortsätter jag helt enkelt med det efter att jag har lämnat honom till fotbollsträning vid halv fem. Vid halv sex sen ska jag laga middag. Sen ska jag väl jobba med sommarmatten istället.

Hinner jag se ett avsnitt av The House of Eliott idag iaf måntro? 

MVG

Har visat upp min hemsida för läraren idag och hon sa att jag får MVG på min hemsida och MVG i kursen webbdesign! (hade ju inte förväntat mig något annat, men det är fortfarande roligt) Eftersom jag ahr uppfyllt kurskraven nu så behöver jag inte komma på lektionerna något mer. Jag är klar med kursen helt enkelt. =) det ska bli skönt att inte sluta så himla sent alltid längre, trots att det har varit en rolig kurs och jag inte har något emot håltimmar.

Jag har anmält mig till sommarmatte också, och klarat det första grundprovet på engelskan idag, utan att ha ens tittat på kurslitteraturen! (Sarah kollade på kurslitteraturen, så vi fuskade lite, men ändå) Ska bli väldigt kul och nyttigt att läsa matte under sommaren.
   Funderar även på att söka förberedande kurs i fysik (sommarkurs på distans över nätet), men eftersom det är långt efter anmälningsdatumet nu så är det ju inte säkert att man kommer med, men, men. Skulel vara så himla kul och nyttigt, och det är precis vad jag vill ha och längtar efter. Dock ska jag nog kanske inte ta mig an två fysikkurser under sommaren, även om jag skulel vilja. Något måtta får det ju vara. Men eftersom jag vill gå Teknisk Fysik på KTH så måste jag step up my game. Och om jag av någon totalt oförklarlig anledning skulel bli stressad under sommaren så behöver jag bara skita i kursen. Den är ändå gratis och övrig, så spela roll. Jag har allt att förlora på att inte söka. =)

Sista

Sista provet i gymnasiet idag. Ett fysikprov som gick bra!!! Kanske, kanske, kanske kan få MVG. Hoppas, hoppas, hoppas. <3

Helg

Jag har pluggat hela helgen so far, speciellt igår på valborg. Fixade typ halva fysikrapporten, skrev på min engelskapresentation om Beowulf och funderade över min svenskapresentation om partikelfysik. Vi hade dock gäster (bara vuxna) och vi gick alla ner och kollade på brasan och fyverkerier. Somnade någon gång vid ett tror jag. Och jag kollade inte på ett enda avsnitt av Americas Next Top Model! Så igår var jag riktigt duktig, och det var ganska kul att komma så mycket frammåt i pluggandet. =)

Annars var jag på Kungliga Balletten i torsdags med mamma, pappa och mromor och såg Bollero, Les Noces och Våroffer. Den sista var riktigt bra! Den första var bara nått random skumt, men Les Noces var rätt bra den med.

Idag är det plugga som gäller igen. Har pluggat till måndagens fysikprov (det enklaste ever typ) och ska nu fixa inbjudningskort till min studentmottagning (som mamma och pappa fixar helt själva, förstår inte varför jag måste hjälpa till med nått...), och sen ska jag väl jobba på mina presentationer igen. Fast idag ska jag kolla lite Top Model ändå. ;) (kollar på säsong 10 just nu)

RSS 2.0