Rädda Månen del 5

Kapitel 2

Talia flyttade försiktigt på pinnstolen medan Jin lyste med ficklampan på den nya, lilla dörren. Den hade framträtt helt nu, med både handtag och gångjärn, och hade precis samma färg som rummets väggar. Jin kunde precis gå igenom den utan problem om hon stod raklång. Talia skulle få krypa igenom, om hon inte ville riskera att riva sönder ryggen genom att räta på sig för tidigt.

”Gå framåt”, viskade Jin bestämt. ”Vi ska rädda månen.”

Så la hon sin ena hand på det lilla handtaget, tryckte försiktigt ner det och öppnade dörren på glänt. Talia stod precis bakom henne med basebollträet i högsta hugg.

Jin fumlade lite med ficklampan, men lyckades till slut släcka den, och de två såg hänfört på det vackra, vita ljus som föll in genom springan. Mycket sakta öppnade Jin dörren ännu lite till. Ljuset tycktes nästan levande när det letade sig in i rummet, som händer som smekte och sökte.

När ljuset träffade Talia kändes det verkligen som händer.

Ljuset började dra och slita i hennes byxor medan det letade sig uppför hennes ben. Det drog i hennes tröjor och armar medan Talia försökte ställa sig mellan det och Jin, vars nattlinne också var i händerna på ljuset.

”Talia!” ropade hon. ”Hjälp!”

Talia tog tag i Jins axel för att dra undan henne från ljuset, men då slutade det plötsligt att dra. Istället fick Talia en hård knuff så hon föll baklänges och satte sig ner på golvet. Jin tumlade efter in i henne.

”Vad i…?”, började Talia.

Men ljuset struntade nu i de två flickorna och började istället söka sig bort mot den handtagslösa dörren på andra sidan rummet. Den som ledde till Jins rum.

”Talia!”, utbrast Jin. ”Månen säger att ingen får komma in hit genom den andra dörren. Tänk om ljuset inte heller får det! Vi måste skynda och stänga!”

Det mjölkvita ljuset hittade till slut det den sökte. När det träffade den stora dörren började det fräsa och ryka som när månljuset träffat den på andra sidan. Jin började rycka och dra frenetiskt i Talias tröja.

”Kom! Men kom då!”

”Jag tror du kan ha rätt”, svarade Talia och kravlade sig upp på alla fyra. ”Det här ljuset ska nog inte finnas på vår sida av dörren.”

Jin slog upp den lilla dörren på vid gavel och steg över tröskeln. Talia räckte henne basebollträet medan rummet bakom henne fylldes av ljuset och fräsandet från den stora dörren ökade.

”Skynda Talia!, nästan skrek Jin. ”Det börjar måla på dörren!”

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0